Spelers Juventus akkoord over salarisverlaging

BartVeenstra, 28-03-2020 om 12:55, 3255 views, Tuttosport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De spelers van Juventus zijn gezamenlijk tot een akkoord gekomen over de verlaging van hun salaris. Op die manier wil de selectie de club tegemoet komen nu het voetbal voorlopig stilligt als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Italië is het hardst getroffen land door het virus en binnen Juventus waren er ook al drie spelers die waren besmet met het coronavirus. Tuttosport schrijft dat aanvoerder Giorgio Chiellini de selectie via een conference call raadpleegde over de maatregel. Per individu moeten de gevolgen van de salarisverlaging nog wel worden uitgewerkt, omdat de voorwaarden per contract verschillen.

In de komende dagen zal Chiellini samen met voorzitter Andrea Agnelli en technisch directeur Fabio Paratici werken aan de tijdelijke salarisverlagingen. Cristiano Ronaldo zou ongeveer 3,8 miljoen euro aan salaris inleveren. De Portugees doneerde eerder al één miljoen euro aan een ziekenhuis, zo valt te lezen. Hoeveel oud-Ajacied Matthijs de Ligt inlevert, is niet bekend.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Ajax spelers ook inleveren? En als de competitie nu stopt, krijgen we als seizoenkaarthouders dan nog compensatie? Een voucher voor consumpties? Gratis Europa wedstrijd? Of gaan we dan failliet?
0 0
BokkieBokstra
Het dubbele aan de situatie is dat Ajax ook weer leeft bij de gratie van deze grote clubs met de enorme transfersommen.Zie Ajax dat ook niet vol gaat houden, hoge salarissen betalen. Denk dat de moeilijke periode voor heel veel clubs in het voetbal in alle landen gaat beteken. Kijk vooral uit naar het moment dat het balletje weer gaat rollen gezellig met mensen op de tribune. Wat ljjkt dat nu ver weg.
0 0
niquedegraaff
Zo zie je maar, regeren is vooruitzien. Ajax heeft een volle kas. Natuurlijk zijn de kosten ook gestegen, maar dan nog. Ajax heeft geen Ronaldo aangetrokken. Betaalt geen salarissen waarvan je zeker weet, dat als het voetbal een tijdje stil komt te liggen, dat ze direct in de problemen komen.
0 -1
alvin01
Denk dat Ajax samen met Bayern momenteel de sterkste clubs zijn qua financiele huishouding.
2 0
OuweDibbes
Ik had laatst al een comment getypt dat deze clubs technisch failliet waren. Maar een aantal frequente bezoekers als onzin bestempelde. Maar een Barcelona dat een omzet maakt over de miljard en 7 miljoen winst maakt is regelrecht een schande. Daarnaast staat er ook nog een debiteuren lijst open van 200 miljoen van allerlei transfers afgesproken in termijnen. Dat geldt hebben deze clubs niet, die betalen ze helemaal niet omdat het belastingtechnisch beter is wat sommige hier beweren. Je betaalt immers altijd hetzelfde bedrag. Sterker nog, door een transfer in 1 keer over te maken, kan je immers een 2 tot 3 procent versneld betalen korting krijgen. Weet de huisbankier ABN immers alles van. Is in de detachering zeer gebruikelijk. Bij een transfer wil een bank immer een onderpand, daarvoor verstrekken ze hen bankgarantie. En de enige inkomsten die zeker zijn is media rechten of de CHL. Daarom lobbyen de grote clubs elke keer voor meer geld, dat de 2, 3 , 4 ook geplaatst zijn van de grote voetballanden, en nu weer dat een uitdoelpunt niet meer dubbel telt. Het enige goede aan deze crisis is dat dit soort clubs gaan omvallen.
2 -1
MPAjax
Reaguurders kan je hier niet serieus nemen als het gaat om de op hol geslagen voetbal wereld
0 0
MankeNelis
Opvallend dat clubs als; Barcelona, Atletico en Juventus al snel in de problemen komen. Die zitten kennelijk in een wirwar van geldstromen. Eigenlijk financieel onverantwoord en sportief kan je daar je vraagtekens bij stellen, uefa..
1 0
Redrum
Veel clubs hebben geen enkele buffer. Zoveel als dat ze verdienen, zoveel geven ze ook uit. Schaamteloos alles kopen wat los en vast zit, maar als er niet meer gevoetbald kan worden moeten ze al na 2 weken drastische maatregelen nemen. Natuurlijk had niemand dit drama kunnen voorzien, maar het is wel veelzeggend dat heel veel clubs al direct in de problemen komen. Er zijn nu pas 2 speelrondes uitgevallen en meerdere topclubs kunnen de salarissen van hun spelers al niet meer ophoesten. Krankzinnig eigenlijk hoe verziekt de voetbalwereld is.
2 0
VoorOnzePloeg
Barcelona, lezen jullie mee?
2 0