[Update] Ook ADO zegt aflopende contracten formeel op

BartVeenstra, 28-03-2020 om 15:15, 6142 views, FC Twente, ADO Den Haag |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In navolging van Go Ahead Eagles heeft ook FC Twente alle contracten met spelers en trainers met een tussentijds verlengde aflopende verbintenis en/of een optie formeel opgezegd. De club meldt het nieuws vrijdagochtend via de officiële kanalen.

Onder meer hoofdtrainer Gonzalo García en aanvoerder Peet Bijen hebben in Enschede een aflopend contract. In de voetballerij moeten medewerkers met aflopende contracten conform de richtlijnen van de CAO voor 1 april duidelijkheid krijgen.

In de praktijk hoeft een formele opzegging niet per se een einde aan de samenwerking te zijn, zo schrijft FC Twente. Bij FC Twente hebben naast Garcia en Bijen ook topscorer Haris Vuckic en nog negen andere spelers een aflopend contract. Veel spelers - waaronder Ajacied Noa Lang - spelen op huurbasis bij FC Twente en zij keren na dit seizoen wellicht niet meer terug in Enschede.

Update - 15.10 uur (28 maart 2020) - Ook ADO zegt aflopende contracten formeel op

Ook ADO Den Haag heeft alle aflopende contracten formeel opgezegd. De Haagse club meldt het nieuws zaterdagmiddag via de officiële kanalen. De club voegt er het volgende aan toe: 'De opzegging van de aflopende contracten betreft een formele procedure, die niet direct hoeft te betekenen dat de spelers ook daadwerkelijk bij de club zullen vertrekken. Met één of meerdere spelers is of gaat ADO Den Haag nog in gesprek over een langere samenwerking.'

ADO Den Haag laat weten dat de aflopende contracten formeel opgezegd zijn van Elson Hooi, Dion Malone, Tomas Necid, Jordan Spence, Hugo Botermans, Mats van Kins en Keyennu Lont. Van Hennos Asmelash (TOP Oss) en Thijmens Goppel (MVV Maastricht) - beiden op dit moment verhuurd - zijn de contracten eveneens opgezegd. 'De huurovereenkomsten van de spelers die door ADO Den Haag gehuurd worden lopen komende zomer af', besluit ADO.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
Wat een komkommertijd bericht, 0 waarde, dat zijn clubs verplicht.
We gaan toch ook niet melden wanneer clubs belasting afdragen?
0 -1
xstaniox
Dus ze moeten duidelijkheid krijgen, maar het hoeft niet per se een einde van de samenwerking te betekenen.
Dan hebben ze toch nog steeds geen duidelijkheid, of ligt dat aan mij?
0 0
Libero
Het heeft met het voorkomen van stilzwijgend verlengen onder dezelfde voorwaarden te maken. Ze zullen daar al geen wereldsalaris verdienen, maar de kans is groot dat Twente volgend seizoen een stuk minder kan betalen.
1 0