Voorzitter Serie A: 'Competitie desnoods in augustus uitspelen'

BartVeenstra, 26-03-2020 om 08:40, 1776 views, La Gazzetta dello Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC, Gabriele Gravina, ziet het schrappen van het huidige seizoen absoluut niet als een optie. Gravina wil het seizoen hoe dan ook uitspelen, desnoods in juli én augustus.

'Zo lang er nog een mogelijkheid is om het seizoen af te maken, zal ik die hoop niet laten varen', zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport. 'Ik doe er alles aan om de competitie uit te laten spelen. Opgeven is erg moeilijk.'

In principe moeten competities voor 30 juni afgerond zijn, maar Gravina hoopt dat er ook na juni nog gevoetbald kan worden. 'We moeten positief blijven. Met steun van de UEFA en de FIFA hoop ik dat we na 30 juni kunnen blijven spelen. Dan kunnen we gebruik maken van de maanden juli en augustus', zegt hij. Het seizoen schrappen zou hij absoluut niet willen. 'Dat zou ik als een persoonlijke nederlaag opvatten. Het zou het imago van de Serie A schade berokkenen. Dit is het minst prettige scenario.'

Italië is het zwaarst getroffen land door de coronacrisis. In het Zuid-Europese land stierven al ruim 7.500 mensen door het virus en de verwachting is dat het aantal geregistreerde besmettingen deze week het aantal van China zal overstijgen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OuweDibbes
Paniek, paniek, paniek. Ten eerste hoop ik dat het qua covid 19 het snel beter wordt. Het is verschrikkelijk om te zien in de hele wereld mensen zien ploeteren met dit virus.

Maar dit is ook voor de Italiaanse clubs noodzaak. Komen geen centjes binnen en de TV rechten zijn al betaald. Die dreigen met boete clausules. De Italiaanse gek bij de Uefa zal wel een list bedenken.
0 0
Hans Kraay Jr.
Lijkt me het best om Italië gewoon op te heffen.
1 0
Libero
Hoeveel nieuwe gevallen en doden in Italië per dag? 8000 en ca 600 doden? Dat gaat echt nog maanden duren daar.
Hoe groot kan het bord voor je harses zijn zeg?
0 0
Hans Kraay Jr.
Is toch ook wel absurd dat ze het in Italië zo slecht onder controle krijgen.

Met minder besmettingen heeft Italië al het dubbele aantal doden van China.
0 0
Civilengineer
De verklaring is heel eenvoudig, Italië heeft alleen ernstige gevallen getest en Italië is het meest vergrijst land van Europa.
0 0
Spectre
Ongelofelijk, echt ongelofelijk.
0 0
Simon1
Van welk jaar?
0 0
Redrum
Tja, Gudde is een grote kneus, maar deze Italiaanse kerel leeft ook niet bepaald in de realiteit.
2 0
arigold
Dit is gewoon niet mogelijk, einde verhaal.
1 0