Krul: 'Was centimeters verwijderd van terugkeer in Oranje'

ThijsZwagerman, 25-03-2020 om 22:10, 3008 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tim Krul was voor zijn gevoel ontzettend dicht bij een terugkeer in het Nederlands elftal. De doelman van Norwich City had een goed gesprek met bondscoach Ronald Koeman en behoorde tot de voorselectie van Oranje, maar toen sloeg het coronavirus in Europa toe.

‘Ik had het gevoel dat ik enkele centimeters van mijn terugkeer in Oranje was verwijderd, maar wie ben ik om te klagen als de hele wereld in brand staat? De aandacht moet uitgaan naar het verplegend personeel dat veertien uur achter elkaar recht het vuur inloopt om mensenlevens te redden. Daar heb ik onbegrensde bewondering voor’, zegt Krul in gesprek met De Telegraaf.

De doelman, die in de eerste helft van het seizoen 2016/2017 door Ajax werd gehuurd, leeft na de zware kruisbandblessure die hij in 2015 opliep veel meer in het moment. ‘Ik ben mentaal veranderd. Ik was een planner, maar dat ben ik nu helemaal niet meer. Na de UEFA-beslissing om het EK uit te stellen, kwamen medespelers en stafleden (van Norwich City, red.) naar me toe om me op te beuren. Ze dachten dat het nodig was, omdat ik zó dicht bij het EK in 2020 was. Maar dat hoefde niet. Ik heb al voor mijn land mogen uitkomen, met het WK in 2014 en de strafschoppenreeks tegen Costa Rica als hoogtepunt.’

Hoewel het voor Krul dus geen ramp zou zijn als hij volgend jaar niet meegaat naar het EK, schat de doelman zijn kansen toch aardig in. ‘Tegen de tijd dat het EK begint, ben ik 33 jaar. Het speelde volgens de bondscoach een grote rol dat ik vaste kracht ben bij een club uit de Premier League. Het gesprek dat ik met bondscoach Koeman had na Norwich City-Liverpool en mijn voorselectie voor de interlands van eind maart tegen de Verenigde Staten en Spanje, die dus niet doorgaan, gaven me een goed gevoel en zijn een motivatie om zo door te gaan. Misschien krijg ik tijdens de interlands in augustus en september een kans om me te laten zien. Ben ik er volgend jaar tijdens het EK bij, dan is het prachtig. Zo niet, dan heeft het niet zo mogen zijn’, besluit de goalie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
ik vond um bij AZ tegenvallen
0 0
Caparzo
Krul mag van mij volgend jaar terugkomen, er vanuit gaande dat Onana gaat.

Prima en solide "tussenpaus" en dan zien dat we een andere "André" vinden die Tim dan weer uit de basis mag gaat spelen.. :-)

Onder het mom van "l'histoire se répète"
0 0