Spaanse voetbalbond gaat clubs 500 miljoen lenen

ThijsZwagerman, 25-03-2020 om 16:45, 2322 views, BBC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Spaanse voetbalbond RFEF gaat een bedrag van vijfhonderd miljoen euro beschikbaar stellen voor profclubs die door de coronacrisis in financiële problemen komen. De Spaanse voetbalcompetities liggen, net als verreweg de meeste andere voetbalcompetities, voorlopig nog stil en daarom komt de RFEF nu met deze noodoplossing.

Het bedrag gaat worden gebruikt om clubs te compenseren die het niet lukt om hun televisiegelden van afgelaste wedstrijden terug te claimen. Om welke clubs het hierbij gaat, is vooralsnog niet bekend. Wel meldt de RFEF dat de clubs vijf jaar de tijd krijgen om het geleende geld terug te betalen. Ook krijgen amateurclubs de mogelijkheid om een lening van zo'n vier miljoen euro af te sluiten bij de Spaanse voetbalbond.

In gesprek met de BBC gaat RFEF-voorzitter Luis Rubiales in op het aanstaande noodfonds. ‘Mijn mededeling is er één van hoop. Het voetbal moet solidariteit uitstralen. Samen stoppen wij dit virus’, stelt Rubiales overtuigend. De Spaanse voetbalcompetities zijn voor onbepaalde tijd stilgelegd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sluk
Misschien plopt dan nu eindelijk de groot geld bubbel in het voetbal. Want ik neem aan dat clubs met dit geld vooral aan de slag gaan met hun huishouding en niet met dure transfers. Vraag me af of dit ook invloed gaat hebben op de tv gelden, want geen voetbal, geen bedrijven die geld gaan investeren in de dure tijdstippen, waardoor de sportzenders geld verliezen. Het zou in ieder geval een gezonde ontwikkeling zijn als de goudbergen in het voetbal wat meer terugkeren in de realiteit.
0 0
niquedegraaff
Daar gaat ons pensioen
1 0
Van Reenen
Ach, ach, ach. Wedden dat Spanje na Italië ook een beroep gaat doen op dat extra potje van 410 miljard euro bij de ECB ? AS Roma zal wel één van de clubs zijn die wat extra geld nodig heeft. Anders kunnen ze die 6t5 miljoen voor Tagliofico niet ophoesten.
Ik begin er langzamerhand steeds meer aan te denken dat Wilders gelijk krijgt met zijn Nexit voor Nederland. Ik weet niet of iedereen het door heeft, maar wij zijn Sinterklaas voor landen om de Middellandse zee aan het worden. Tja, Wilders met zijn geschreeuw. Ik vermoed dat hij dat doet om ons ervan bewust te maken dat de diepe zakken die wij hebben, niet beschikbaar gesteld moeten worden aan Italië en misschien straks ook Spanje.
2 0
GlennB
jaren lang met geld strooien en nu de put is opgedroogd snel weer lenen. #nexit graag
0 0
OuweDibbes
Italie en Spanje zijn faliet. Italie komt nooit meer uit deze financiële crisis. Zelfs Duitsland kan de Italiaanse economie niet dragen. Daar gaan onze pensioenfondsen.

Barcelona zal binnenkort uitstel van betaling vragen inzake Frenkie de Jong. Geldt hadden ze al niet, voorgefinancierd met gespreid betalen. Wordt een interessante tijd.
0 0
behangdelul
En, EU, gaan we nog wat doen hieraan of...?
0 0
Van Reenen
De EU in Brussel wil dat de rijke landen het gat vullen dat U.K. achterlaat, zodat zij voor Sinterklaas kunnen spelen om Italië er weer financieel bovenop te helpen. Laat Italië een voorbeeld nemen aan Griekenland. Daarom willen Rutte en nog 4 andere landen Italië voorlopig niet sponsoren. Misschien kunnen de families in Zuid-Italië die door de coke en andere zaken miljardairs zijn geworden hun buurthenoten in het noorden helpen.
2 0
ovopiet
En de Spaanse clubs die hun zaakjes keurig voor elkaar hebben krijgen dus niks. Barcelona, real en Atletico verdelen die 500 miljoen, want die komen in de problemen door hun wanbeleid en absurde aankopen..
1 0
jaripettersson
Wat een complete waanzin.
0 0
MPAjax
Hahahahhhaha ja het voetballen is qua geld reeds lange tijd opgeblazen maar ze moeten geholpen worden met geld, ze verdienden al meer dan genoeg geld dus suikeroom spelen hoeft niet eens

De meeste clubs hebben al niet eens meer eigen geld maar geleend geld dus nog meer geld lenen maakt het er niet beter op maargoed zo zie je dus corruptie in live actie
0 0
Bky
Gewoon overal schuld in pompen, gaat vast wel goed not.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Coronavirus kan voetbal doen laten imploderen
1 0
Babayaka
Dit is het grootste bewijs, dat er daar gevoetbald werd met geld wat er niet is.
Omzet 1miljard is gewoon niet realistisch voor een potje voetbal.
En ook is het raar, want de meeste seizoenkaarten zijn verkocht het tv geld hebben ze al gehad, Dus men probeerd nu ons wijs te maken dat de paar losse verkoop kaarten en de broodjes bal de dan per wedstrijd worden verkocht de clubs overeind houden ???
0 0
Cupmetgroteoren
Beetje onzin vind je niet? 1 miljard omzet is gewoon 1 miljard omzet. En weet je waarom het 1 miljard was? Omdat er miljoenen dwazen zijn die het voetbal en alles wat daarmee te maken heeft gigantisch overschatten. Het is de meest overschatte sport ooit.
0 0