'Premier League desnoods in oktober afgemaakt'

BartVeenstra, 25-03-2020 om 11:30, 3804 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het huidige seizoen in de Engelse Premier League zou uitgespeeld kunnen worden in september of oktober, zo schrijft het Algemeen Dagblad woensdagochtend. 'Het liefst niet achter gesloten deuren, maar die optie wordt opengelaten', schrijft men.

Op dit moment ligt de Engelse competitie stil tot 30 april, maar er wordt nu nadrukkelijk rekening mee gehouden dat het coronavirus het voetbal veel langer lam gaat leggen. Een hervatting op 1 juni lijkt dan ook een stuk realistischer. In dat geval zou de Premier League op 11 juli ten einde moeten zijn, waarna op 8 augustus een nieuw seizoen van start kan gaan.

Van ongeveer zeventig spelers uit de Premier League loopt het contract op 30 juni af. Aan een oplossing wordt gewerkt, zo valt te lezen. 'Aflopende contracten zouden in theorie makkelijk met een maand of twee verlengd kunnen worden. De FIFA denkt constructief mee', aldus de krant, die schrijft dat er veel geld mee gemoeid is om de Premier League uit te spelen.

'834 miljoen euro om precies te zijn', geeft men het bedrag aan. 'Rechtenhouders als Sky Sport en BT Sport hebben dichtgetimmerde contracten afgesloten. Als de Premier League niet wordt afgemaakt, treedt een boeteclausule in werking. De schade voor het Engelse voetbal zou gigantisch zijn, zowel direct als indirect. Sponsorgelden hangen vaak af van het verschijnen van het logo op televisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
force majeure?
1 0
Van Reenen
Toch jammer dat het in de PL hele verstandige mensen zitten en bij de KNVB dombo's. Heel veel bonden zeggen hun programma's op te schuiven desnoods tot augustus. En in Zeist maar volhouden dat er in mei weer gevoetbald kan worden.
Ik stel voor dat alle bobo's van de KNVB in hun eigen bus een dagje gaan kijken op IC's in Brabant. Misschien vallen dan de oogkleppen van hun leeghoofden. Wellicht komen ze dan eindelijk tot het enige juiste besluit en dat is geen competitievoetbal meer dit seizoen.
3 0
ram
Hier ben ik groot voorstander van: hoe dan ook alles afmaken!

Stel: we kunnen in september weer voetballen. Dat lijkt mij een redelijk scenario maar het zou mij ook niet verbazen als het half jaar langer duurt.

Maar goed... Uitgaande van september zou ik het mooi vinden als we alle competities afmaken: nationaal, bekers, Europees. Eventueel met een aantal andere spelers door transfers; jammer dan.

En direct daarna zou ik de reguliere 20/21 competitie laten beginnen. Maar dan met een andere opzet, namelijk: gehalveerd. Iedere ploeg speelt 9x thuis en 8x uit (of andersom als je pech hebt; bepaald door loting). Je speelt dus 1 keer tegen iedereen. Op die manier kunnen alle andere competities (beker en Europees) gewoon doorgaan en heb je genoeg tijd om ook het EK in te passen. Lijkt mij een heel mooi scenario!
1 -5
BokkieBokstra
Vind dat een heel goed idee, zou mooi zijn als je de competitie in het najaar kan afmaken. Zitten wat haken en ogen aan, transfers bijvoorbeeld. En ik denk dat je al heel blij mag zijn als je in september oktober weer kan voetballen.
0 0
apeldoorner
dus volgend seizoen een halve competitie? met loting dus uit naar fey..az en psv?
0 -1
ram
Nee, volgend seizoen zou je dan deze competitie afmaken (9 potjes) plus 17 wedstrijden in het 'nieuwe' seizoen. Alles bij elkaar heb je dus gewoon een vol seizoen want de beker en de nieuwe Europese competitie kan gewoon volledig doorgaan, direct nadat de 19/20 competitie is afgerond.

En inderdaad: als je pech hebt, tref je grote clubs uit. Maar volgens mij kun je vrij gemakkelijk een code schrijven voor een loting. Zo zou je kunnen instellen dat een club even vaak thuis als uit speelt tegen gelijkwaardige teams. Dat is allemaal niet zo ingewikkeld.
1 -1
apeldoorner
kan je net zo goed ni stoppen...over de helft van de competitie
0 -1
ram
Volgens mij snap je niet wat ik zeg. Misschien leg ik het niet goed uit hoor! Maar momenteel zie ik niet hoe ik het beter zou moeten uitleggen.
0 0
Redrum
En het nieuwe seizoen dan? Dat begint in januari?
1 0
ram
Op 'mijn' manier, zie hierboven, zou dat prima kunnen inderdaad!
1 -1
ProfessorX
dan kan je de komende jaargangen ook steeds naar januari brengen , want eer je op goede hoogte bent , dat duurt wel even dan .
0 -1
ram
Lees anders eerst even wat ik schrijf/voorstel...
0 0