'De Jong presteert beter als hij meer ingezakt speelt'

BartVeenstra, 20-03-2020 om 08:10, 3432 views, Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Ronald Koeman denkt dat Frenkie de Jong meer van waarde kan zijn voor FC Barcelona als de middenvelder iets meer teruggezakt op het middenveld zou spelen. De oud-Ajacied kent bij Barça een diepere rol dan hij gewend was bij Ajax.

'Het is belangrijk om wedstrijden te spelen, maar je kunt wel discussies hebben of hij dat doet op zijn beste positie', zegt Koeman tegenover onder meer Mundo Deportivo. 'In Nederland speelt hij verder terug. Daar spelen we met twee controlerende middenvelders. Bij Barça speelt men met slechts één controleur en twee naar voren geschoven middenvelders of soms met vier middenvelders.'

'Zijn positie is nu anders dan in het Nederlands elftal en voorheen bij Ajax', aldus Koeman, die ergens ook wel voordelen ziet. 'Zo leer je hoger te spelen. Het is niet allemaal negatief, maar het is niet zijn beste positie. Voor mij is hij beter als hij verder terug speelt. Daar denk ik dat hij betere prestaties zal hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Als een trainer dit nog niet ziet, maak ik mij zorgen
Messi in een vrije rol er voor
Je ontlast die matige verdediger er ook nog eens mee
Waarom zou Tagilafigo minder spelen dit seizoen?
Omdat hij Frenkie mist, die liep zo vaak de gaten dicht
Zo moelijk is allemaal niet
1 0
Rockpotje
Ik snap niet dat Barça niet probeert om met een dubbele zes te spelen. De 4-3-3 hoort natuurlijk ook daar echt bij de clubcultuur, maar het werkte bij ons wel gigantisch goed met Frenkie. Busquets lijkt me uitermate geschikt als ervaren helper van Frenkie in de 'Schöne-rol'. Eventueel kan Griezmann daar nog voor als diepe tien zoals hij bij Frankrijk speelt, eigenlijk zoals Donny dat bij ons deed, dan komt hij ook beter tot zijn recht.
1 0
Web
Messi als diepste middenvelder op 10
Ongelooflijk dat ze dit niet doen
1 0
megaonion
Ja snap het ook niet, je hebt 1 van de beste spelverdelers / shaduwspitsen van alle tijden. Laat Messi z'n ding doen op 10 en loop alles achter hem dicht, hoef je ook niet eens een geweldig voetbal plan te hebben om mooi voetbal te zien.
0 0
PeterVKV
Griezman in die centrale rol krijgt dan veel ballen die Messi wil/moet krijgen. Gaat hem niet worden.
0 0
masterrr
Koeman is eigenlijk een hele `normale´ coach, zet de mensen op hun beste plek, zorgt voor vertrouwen en duidelijkheid en je bent al een heel eind als trainer.
1 0
Lazell
Bij een bondscoach wel denk ik.

Maar als je naar de nieuwe generatie trainers kijkt, zoals RB Leipzig, RB Salzburg, Getafe helaas, Sheffield United, voorheen Hoffenheim van Nagelsmann, dan zie je dat hele matige ploegjes hele knappe prestaties leveren. Als dat structureel gebeurt, moet er wel meer aan de hand zijn dan de juiste spelers op dezelfde plek en vertrouwen.
0 0
VoorOnzePloeg
Leipzig matig?
0 0