Bordalás: 'Veel valse en ongefundeerde woorden gehoord'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 07:20, 5536 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Getafe-trainer José Bordalás is trots op de prestatie van zijn elftal. Getafe CF verloor donderdagavond met 2-1 van Ajax in de Johan Cruijff ArenA, maar door de eerdere 2-0 thuiszege gaan de Spanjaarden door naar de volgende ronde.

Bordalás verklaart dat hij de hele week allerlei beschuldigingen heeft moeten aanhoren. 'Er werd van alles over ons gezegd en geschreven en daarmee werd er olie op het vuur gegooid, maar vandaag hebben we ons bewezen', citeert Voetbal International de trainer. 'We hebben drie keer het houtwerk geraakt en maakten ook nog een goal die werd afgekeurd. Als dat het werk van een verdedigend team is, dan weet ik niet wat voetbal is.'

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Bordalás ruzie met Ajax-trainer Erik ten Hag. Beide trainers kregen voor dit akkefietje een gele kaart. 'Je maakt je vooraf zorgen over de tegenstander, omdat ze een geweldig niveau kunnen halen. Maar het enige wat ik deze week gehoord heb is veel valse en ongefundeerde woorden over ons spel. We waren gewoon superieur en zij hebben vanaf minuut één over alles en nog wat geprotesteerd. Ik bleef rustig, want de ploeg heeft het gewoon heel goed gedaan.'

Bordalás wil na afloop vooral genieten van de prestatie die zijn elftal heeft geleverd tegen Ajax. 'Het is een mooie avond voor de historie van de club tegen een technisch goed team als die van Ajax. Vanaf minuut één kookte het stadion, maar de spelers hebben zich niet gek laten maken. Ze hebben in een heel moeilijke wedstrijd een lesje gegeven op basis van strijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
In de loop der jaren zijn er verschillende spelsystemen geintroduceerd (red bull, noorwegens computermodel bijv) die positief ontvangen en verspreid zijn. Als dit spel en houding van Getafe ook als trend gaan gelden, is het voetbal snel een vervelend spel om aan te zien. Dit vervelende mannetje pretendeert een Cruyff bewonderaar te zijn, met zulk spel mag je nog niet eens de naam van Cruyff in je mond durven nemen. Als je voor dit soort sport bewondering op kan brengen, heb je echt niks met voetbal!
1 0
GrandMasterFlex
Dit is jullie legacy: spelbederf, tijdrekken en agressief gedrag op het veld. Dat blijven mensen zich herinneren, maar niemand kan zich het voetbalspel van Getafe straks herinneren. Niemand zal ooit denken: even samenvatting kijken van die prachtige wedstrijden. Kortom een niks zeggende club.
1 0
MichelAngelo66
Zonder schaamte.
0 0
Van Reenen
Jammer dat hij geen bal keihard op zijn kanis heeft gehad. Had ik hem van harte gegund. Etters 1e klas die niet op een voetbalveld thuishoren.
2 0
TontoKarnaggel
Deze man is gek....geen woorden meer aan vuil maken.
1 0
Ton70
Een trainer die zijn spelers een dergelijke houding aan leert, is een grote schande voor het voetbal. 180 minuten provoceren, vervelend doen, om gele kaarten vragen, schwalbes maken, tijdrekken, blessures faken. Shame on you! Forza Inter!
1 0
Meerkoet
Feit is dat ze een beter team waren, met name volwassener.
De speelstijl en het gedrag van de spelers is ronduit verwerpelijk en van deze club en spelers ga je na dit seizoen nooit meer horen.
0 0
PierreHeno
Ze hebben inderdaad meer scoringskansen gehad dan Ajax. Had zo maar 2-5 kunnen worden. Die Getafe coach heeft gewoon gedaan wat hij dacht te kunnen doen om Ajax te verslaan. Nou dat is hem volledig gelukt en daar kan ik best wel respect voor opbrengen. Alles volkomen binnen de regels van het voetbal. Dat het mijn stijl niet is en van alle andere Ajax fans is totaal onbelangrijk. Wij hebben helaas een coach die van geen enkele soortgelijke slimheid getuigt en die nooit of te nimmer in staat is wedstrijden als tegen Getafe tijdig te doen kantelen. Getafe is door en wij niet...en dat ligt slechts deels aan Getafe maar merendeels aan de Ajax spelers en coach zèlf. En nu dat onzinnig gemok over Getafe ipv de gefrustreerde hand in eigen boezem te steken vind ik van een nogal hoog Calimero gehalte getuigen. Past niet bij een grote club als Ajax. Geef toe je te hebben verkeken op de strijdwijze van Getafe en veeg AZ zondag van het veld. En blijf niet zo kleinzielig doen door het steeds maar weer over Getafe te hebben. Getafe is klaar...nu rest de titelstrijd en Bekertoernooi en zorgen voor echte versterkingen ipv slappe hap Marin, Alvarez, Schuurs, Ekkelenkamp, Eiting etc. Prima voetballers allemaal maar inmiddels bewezen niet goed genoeg voor het niveau dat Ajax zegt na te willen streven. En goede spelers kosten je minstens 20 miljoen....en in JA loopt vooralsnog niks om als sterkhouder in Ajax 1 in de basis te staan komend CL seizoen.
0 -5
Murtagh
"maar vandaag hebben we ons bewezen"

Inderdaad je heb bewezen dat al die beschuldigingen klopte
1 0
Dexy
Kijk weet je, dat ze een laffe speelstijl hanteren (de bal bewust aan de tegenstander geven, loeren op de counter en standaardsituaties) vind ik nog niet eens erg. Het is een vrij schaamteloze tactiek zonder bravoure en trots, maar daar erger ik me niet zo aan. Ze hebben met die tactiek meer kansen gecreëerd dan Ajax en eigenlijk is Ajax gisteren nog goed weg gekomen ook.

Maar wat me wel tegenstaat, is het theater en de matennaaierij. En dat niet één speler dat doet, maar alle veldspelers. En ook nog de trainer en de voorzitter gaat er nu ook in mee. Dat hoort absoluut niet op het voetbalveld. Ze mogen van mij voetballen zoals ze willen, als ze daar succes mee hebben. Maar juist dat spelbederf is de oorzaak dat ze door iedereen gehaat worden.

Het is te hopen dat scheidsrechters wat strenger tegen dit soort theatraal gedrag gaan optreden vanaf nu.
3 0
PierreHeno
Het is ook te hopen dat de Ajax spelers eens wat meer gehard zullen raken om ook dit soort ploegen goed partij te kunnen geven en er van te winnen ipv al dat gefrustreerde achteraf gemok. Getafe heeft onze zwakje plekken genadeloos bloot weten te leggen in zowel de heen als terugwedstrijd. Reken maar dat komende 'mindere' tegenstanders van Ajax daaraan een voorbeeld zullen nemen. En gelijk hebben ze. Het is aan Ajax daar wat tegenin te brengen op het veld. Heracles is daarin al behoorlijk succesvol gebleken.
0 -2
Stuyvesant
En vergeet de verzorgers niet met hun gesjok over het veld...
2 0
Cruijffthebest
Randdebiel, deze eikel zegt een groot fan te zijn van onze Johan Cruijff en zijn visie hoe te voetballen.
De kneus moet zich heel erg diep schamen om Johan Cruijff in 1 adem te noemen met de manier waarop hij zijn irritante, treiterende. toneelspelende en laffe kutploeg laat spelen, echt schandalig!!
2 0
PierreHeno
...eh ...maar die kneus heeft met zijn tactiek wel onze kneuzen uitgeschakeld....en staat in de 8e finale. Voor zo'n club is dat een mega succes. Net als voor ons de 1-4 bij Madrid was. Real neemt zo'n verlies gewoon, feliciteert de winnaar en gaat over tot de orde van de dag = winnen. Wij gaan liggen mokken over de speelstijl van Getafe...en dat hun voetbal eigenlijk niet zou mogen kunnen etc etc. Wat een calimerogedrag zeg...je zou je er bijna voor gaan schamen wanneer je al dat geweeklaag van de spelers en Ten Hag aanhoort. Een grootse internationale club als Ajax onwaardig gewoon.
0 0
Van Reenen
Heb j3 met oogkleppen op die wedstrijden gezien? Ik weet het wel zeker. Real is een "gewoon" voetballende club die zich niet bedient van dat grote theater dat Kutaffe op de mat legde. Legde verleden tijd van liggen waarmee zij wedstrijden winnen en dat hun tactiek is. Je moet het maar mooi vinden. In Spanje maar 17.000 Spanjolen.
1 0
AFCAMM
Ze hebben gedaan wat nodig was. Het is niets om trots op te zijn, maar ze zijn wel door naar de volgende ronde. Ajax liet zich gewoon weer meesleuren.
1 0
PierreHeno
Precies dat dus. Niet meer en niet minder. Neem je verlies als een grote club, leer ervan en werp je frustratie van de onmacht tegen Getafe van je af door AZ te verslaan....maakt ook niet uit 'hoe'....als je maar wint.
0 0
Amp
Ze deden niet wat nodig was. Ze deden het enige wat zij kunnen.
1 0
AFCAMM
En ze zijn door. Dus dat was kennelijk wat -voor hen- nodig was.

Deed Ajax maar wat ze het beste kunnen..
0 0
AFCAsphere
Gaat nogal lastig als je zoveel geblesseerden hebt. En dan wordt het niet makkelijker als je tegenstander schandalig onsportief gedrag vertoond.
0 0
AlexIbarra
Deze man is een sieraad voor de voetbalsport. *

* = Dit was een valse en ongefundeerde uitspraak.
4 0
MrMartinez
Nu het 'voetbal' van ploegen als Atletico Madrid en Getafe een trend begint te worden is het misschien een idee om de spelregels hieraan aan te passen. Als een speler op de grond ligt en (doet alsof hij) geblesseerd is moet hij aan de zijlijn behandeld worden en mag hij minimaal 2 minuten niet meer terugkeren in het veld. Bij wonderbaarlijk snelle genezingen zou de scheidsrechter kunnen beslissen om de uitsluiting met 2 minuten te verlengen. Direct wisselen van de 'geblesseerde' speler mag wel (dit om benadeling bij echte blessures te voorkomen).
2 0
Ruff Rhythim
Tijd stilzetten als de bal niet rolt en je bent zo goed als klaar.
2 0
PierreHeno
Maar dan halen ze alsnog het tempo uit de wedstrijd. Zolang ze binnennde regels blijven doe je er weinig anders aan dan ze met goed voetbal uit elkaar te spelen. En Ajax speelt al een tijdje bagger+ dus dan mask je helemaal weinig kans tegen dergelijke ploegen. En we hebben niet eens een lange spits om een plan B uitbte vieren wasrbij je looogravenvoetbal moet spelen en oorlog moet kunnen maken in de 16 van de tegenstander. Wij kunnen alleen 'catwalk' CL voetbal spelen liefst tegen grote tooteams...want niks te verliezen als de Robin Hood van de CL. Maar in de EL wirden andere en meer needogenlozevwettenngehanteerd en is er weinig plasts voor de ' het regent dus dak dicht' mooi weer voetballertjes uit JA maar zal er op het scherost van de snede geduelleerd moeten worden op het veld. Bij Ajax kunnen dat nu alleen Onana, Tadic en Tagliafico en misschien ook Blind, Promes en KJH dat...maar de rest weet gewoon niet wat ze overkomt zodra ze tegen een club als Getafe moeten aantreden.....en het daknwas notabene nog dicht ook dus niks nare weersomstandigheden als uit bij Heracles. Onana, Tagliafico en Tadic zijn de weinigen die weten hie het werkt in het EL voetbal: je moet oorlog kunnen maken. Mietjes gaan daarbij ten onder aan hun eigen geklaag. Zeker met Ten Hag als coach.
0 0
AFCAsphere
Zuivere speeltijd lost een hoop op hoor. Ajax speelde gezien de zuivere speeltijd maar één wedstrijd tegen Getafe. Als de tijd word stilgezet kunnen ze zolang op de grond blijven liggen als ze willen, maar daar schieten ze toch vrij weinig mee op, behalve het tempo eruit halen. Maar nu halen ze ook tijdwinst, waardoor je niet genoeg tijd krijgt om tot kansen te komen.
0 0
Markopantelic007
Getafe was inderdaad superieur aan Ajax, en die aanstellerij was wederom niet nodig geweest gisteren. Ajax creëert toch niets en geeft voldoende kansen weg.
1 -1
VoorOnzePloeg
Hij is ook echt nog trots he
0 0
blava
Ik denk niet dat andere clubs deze trainer ooit een baan zullen aanbieden. Wat een ploeg. Het komt de reputatie van het Spaanse voetbal niet ten goede. De manier waarop Spanje zich deze week in Europe heeft gepresenteerd is een indicatie van het verval van het Spaanse voetbal. Valencia en Getafe kunnen het voetballend niet winnen dus gaat men over tot andere methodes. Barcelona en Real maakten een uitgebluste indruk en Valencia verloor van een Italiaanse middenmoter.
Ik hoop dat Getafe beseft dat Ajax vorige week en gisteren een aantal basis spelers miste. Zelfs dan wint Ajax nog van de nummer 3 van Spanje. Dat is het positieve van gisterenavond. Overigens liet van de beek zien dat hij het (huidige) Ajax ontgroeit is. Balaannames en voortzetting waren van een bijzonder hoog niveau.
4 0
stefanwillem
Snel terug naar met subsidies levend gehouden treurige land van je en hopen dat de hele zooi daar failliet raakt.
2 0
Bounce77
Ga naar huis en wees trots, voetbal is een spelletje, het is volksvermaak, het is een stukje ontspanning na een dag hard werken. Normaal gesproken wint de beste nu wint diegene die het is gelukt om het spelletje stuk te maken................rot op en kom nooit meer terug, wens jullie heel weinig fans toe
4 0
Redrum
Je zegt het goed, voetbal hoort vermakelijk te zijn. Ploegen als Getafe halen echter al het plezier uit het spel.
1 0
Bertus2002
Dat zijn spelers zich zo gedragen is een ding, maar hijzelf doet het net zo goed. Wat een walgelijk kutmannetje. Dit soort lui moet je een flinke trap geven.
0 0
AJAIXIXIXI
Hahaha ik moest al kotsen na de eerste zin van dit artikel.
0 0
Truth
Dit soort praat van zo'n ultieme lulhannes zou je toch gvd gewoon in de kleedkamer moeten uitdelen als verplichte kost!? Ik zou als speler met een over mijn lijk mentaliteit het veld in gaan als zo'n onbenul zich zo over me zou uitlaten, niet dan?
1 0
Redrum
Donny is de enige die nog iets bedacht had om die vervelende gasten zelf te frustreren, maar de rest van de spelers was vooral met de bal aan het stoeien. Echte strijd heb ik eigenlijk geen moment gezien. De 2-1 overwinning is eigenlijk nog onverdiend ook gezien de kansen. Ten Hag is het volledig kwijt en weet het niet meer om te draaien. Het is te hopen dat Ziyech en Promes fit blijven vanaf nu, dan pakken we in ieder geval de titel. Dan in de zomer maar eens goed analyseren wat er veranderd moet worden.
2 -1
Juichtoon
Dat begint altijd met het verbeteren van de jeugdopleiding, dan de scouting. Ervan uitgaande dat men weet wat basis zaken zijn. Voetbal is de leidraad, 1 visie, korte lijnen etc.
0 0
Redrum
Deze vent is echt knettergek. Je kan niet zoveel laf en achterbaks theater op de mat leggen en dan gaan lopen janken dat mensen dit benoemen. Je doet er als ploeg bewust alles aan om zo min mogelijk te voetballen en wil dan vervolgens wel de credits hebben voor je 'goede' spel? Dan ben je echt zwaar aan het ijlen gewoon en leef je niet in de realiteit. Je krijgt complimenten als je ze verdient. Getafe kan de EL winnen op deze manier en het zal iedereen een rotzorg zijn. Status krijg je niet op deze manier. Wat je wel bereikt is dat iedereen een grondige hekel aan je clubje gaat krijgen. Dit seizoen gaat zich nog lang tegen Getafe keren. Een zware prijs die ze moeten betalen voor een hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Want dit is voor een nietszeggende club als Getafe misschien wel hun hoogtepunt.
8 0
ajaxminimax
Vent, ga naar het gesticht. Als zelfs een kameraad van mij die een ras psver is zegt, dat getafe een verschrikkelijke ploeg is met het grootste anti voetbal van de wereld. En normaal geniet hij van countervoetbal, dus het zegt heel veel dat ook hij er geen goed woord voor over heeft.
4 0
behangdelul
Hij bleef rustig?? Marc van Bommel langs de kant was vergeleken met hem nog een tam schoothondje
6 0
Gooseman
Deze man moet zich echt laten nakijken. Countervoetbal, 11 man in de eigen 16 en provoceren tot en met. Ajax was slecht, maar liever uitgeschakeld worden in de EL dan het voetbal spelen van Getafe met deze autist aan het roer.
3 -2
neutraaltje
je kan van ze zeggen wat je wilt, maar het was gister geen countervoetbal
1 -2
Gooseman
Hoe noem je het dan wanneer 11 spelers in de 16 staan te verdedigen, en dan met Mata, Cucurella en Deyverson naar voor rennen bij balverlies van Ajax?
3 0
neutraaltje
dat is countervoetbal ja... ik heb dat alleen niet gezien gister
0 -4
AFCAsphere
Misschien ben je dan toch niet zo neutraal als je denkt te zijn.
0 0
Cruijffthebest
Andere zender gekeken zeker!
0 0