AZ en PSV winnen, FC Twente onderuit

ThijsZwagerman, 23-02-2020 om 16:20, 15994 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit is het livetopic voor de Eredvisieduels van zondag 23 februari. FC Utrecht ontvangt in eigen huis het FC Twente van Ajax-huurling Noa Lang, waarna nummer twee AZ bezoek krijgt van PEC Zwolle. PSV gaat gelijktijdig op bezoek bij Vitesse.

FT | FC Utrecht - FC Twente (2-1)

Opstelling FC Utrecht:

Zoet; Klaiber, Emanuelson, Hoogma, Van der Maarel; Van de Streek, Maher, Ramselaar; Kerk, Bahebeck, Peterson.

Opstelling FC Twente:

Drommel; Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Verdonk; Selahi, Busquets, Aburjania; Menig, Vuckic, Lang.

Doelpunten:

0-1 Haris Vuckic (70')
1-1 Gyrano Kerk (83')
2-1 Jonas Arweiler (86')

FT | AZ - PEC Zwolle (2-0)

Opstelling AZ:

Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, Clasie, Stengs; Evjen, Boadu, Idrissi.

Opstelling PEC Zwolle:

Zetterer; Hamer, Van Polen, Kersten, Lam, Paal; Strieder, Clement, Nakayama; Thy, Van Duinen.

Doelpunten:

1-0 Teun Koopmeiners (54', pen.)
1-0 Teun Koopmeiners (60', pen.)

Zondag: 

Denk jij dat De Wit scoort en AZ wint van PEC Zwolle? Zet in en krijg 3,45 keer je inzet terug!

FT | Vitesse - PSV (1-2)

Opstelling Vitesse:

Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Brenet; Bero, Tannane, Tronstad; Dicko, Matavz, Linssen.

Opstelling PSV:

Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, Rodriguez; Rosario, Thomas, Hendrix; Ihattaren, Lammers, Gakpo.

Doelpunten:

1-0 Tim Matavz (50')
1-1 Sam Lammers (59', pen.)
1-2 Cody Gakpo (63')

Denk jij dat Matavz scoort en Vitesse wint van PSV? Zet in en krijg 6,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
En ook bij Vitesse - PSV heeft de VAR weer staan schutteren en was de scheidsrechter weer slecht. Manmanman
1 0
MichelAngelo66
De huidige situatie in het voetbal is ronduit bespottelijk. Of het nu bij de ene club of de andere, of het nu juist of niet juist is..... er bestaat mega onduidelijkheid zoals die er nog nooit is geweest. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa is het een bende. Bij nationale en internationale wedstrijden.

De VAR is nu een gedrocht dat alleen misverstanden veroorzaakt of creëert. Bij spelers, coaches en zelfs bij scheidsrechters. Wie nu wel of niet en wanneer naar de beelden gaat kijken is zelfs onduidelijk. Er worden fout op fout gemaakt. Door VAR en door scheidsrechters. Nijhuis die zelf beslist, die het corrigeert en dan later de VAR ter discussie stelt, maar feitelijk zelf de fout maakt zijn eerste beslissing te herstellen, dezelfde man die als VAR een fout maakt die hij later toegeeft. Scheidsrechters die zelfs de beelden niet willen bekijken bij een discussie uit eigen beweging of omdat de VAR niet op zit te letten. Later in een grote bijeenkomst wordt duidelijk dat een club daarmee ernstig benadeeld en daardoor kwalificatie misloopt. En zo zijn er talloze voorbeelden.

Ik verdenk (en dan mogen sommigen hier zeggen dat ik een zogenaamde complot denker ben) dat de FIFA en UEFA dit voorzien hebben en ze dit prima uitkomt. Anders hadden ze het hockey systeem wel ingevoerd. Daar is het zo duidelijk als het maar kan zijn. Nu kunnen wedstrijden (ik heb het direct gezegd bij invoer) gemanipuleerd worden zonder dat mensen er een vinger op kunnen leggen. Hoe onduidelijker hoe beter. Voor de supporters een horror situatie want je wordt volgens mij in de maling genomen waar je bij staat.
4 0
PJK54
vergis ik me nu maar lijkt dat P=V niet een beetje op Getafe? het speelt net zo laf en heeft vaak een scheids mee dus
1 -1
Jarl1989
Alles wat niet met voetbal te maken heeft lijkt op PSV.
1 0
MrBabelinho
Dest tegen PSV geen strafschop. Strafschoppen Feyenoord en PSV dit weekend...... Dit kan een fortuna nacompetitie of degradatie kosten en een Vitesse play offs. PSV speelt een uur verschrikkelijk en wordt in de wedstrijd geholpen. Feyenoord precies eender. Az krijgt er zelfs 3, totaal 17 strafschoppen dit seizoen...... het kan allemaal.
4 -2
MPAjax
sinds michael van praag weg is, de hoeveel scheidsrechters is verdubbeld, de var erbij is gekomen, matige scheidsrechters mogen aanblijven en de pseudo-hoofdscheidsrechters is, zijn de wedstrijden niet meer om aan te zien
2 -1
VeChain
Er moet veel meer druk komen vanuit Ajax op dit beleid. Hoeft wellicht niet eens direct van Ajax te komen maar slim spelen via journalisten oid.

De statistieken zijn duidelijk genoeg.
3 -1
MPAjax
heb het idee dat de directie niet als zwak wil overkomen en daarom bang zijn om zulke uitspraken te doen omdat ze denken misschien zal het wel overgaan en we hebben toch geld genoeg
1 -1
TontoKarnaggel
Hahaha, Denzel is fan van de var.
1 -1
ajax1981
WZAWZDB
1 -1
wendoo9
Snap niet dat sommigen hier Psv gunnen om te winnen ! Laffe mazel club en niet anders !
3 -1
Frank1978
En dan dat publiek dat je echt alleen maar hoort als Psv voorstaat...
1 -1
Frank1978
Typische Psv overwinning weer.
1 -2
Suarez16_
Gelukkig staat psv 14 verliespunten achter, want het geluk is weer terug.
2 -1
Libero
*Gelukkelie.
1 -1
ajaxdordtt
Blijkbaar moet je van de mods op AS roepen dat er een complot tegen Ajax is. Treurig niveau.
0 -3
TontoKarnaggel
Nee, er is geen complot maar ik zie in minder dan een dag onze concurrenten en rivalen 5 (5!!) penalty's krijgen waarvan meerdere ronduit belachelijk zijn, ook een 100% tegenpenal wordt nog even weggewoven. Heel nederland gaat los als wij een onterechte ingooi krijgen, mogen wij dan ook even klagen...
3 0
ajaxdordtt
Doelde op het feit dat als je wat zegt tegen een complotdenkertje AS je berichten verwijderd.
0 -2
MPAjax
ik weet of ze met elkaar bespreken om bepaalde beslissingen in het voordeel van een club uit te laten, dat is wat ik zie samen met anderen
0 0
TontoKarnaggel
Ok, daar hou ik ook niet van, sorry
0 0
ajaxdordtt
Zie MPajax hierboven.
0 0
ajaxdordtt
Doel ook niet op jou. Belachelijke penals inderdaad, droevig niveau arbitrage.
1 0
MPAjax
de scheidsrechters en hun beoordelingen zijn van een diep triest niveau, weet niet wat jij allemaal in je hoofd haalt maar volgens mij gaat het geestelijk niet goed met je
0 0
ajaxdordtt
Aldus de man die overduidelijk paranoide is, achter elke boom een vijand ziet en over complotten vermoedt.
0 -1
MPAjax
ik zeg alleen wat ik zie, je doet alsof ik wil dat de scheidsrechters rare beslissingen nemen, ik zie liever dat ze de regels goed naleven dan kan het nederlandse voetbal ook weer qua niveau omhoog
0 0
MPAjax
az en psv aan de overwinning geholpen door de scheidsrechters
1 0
Cello
De VAR heeft twee kanten. Als je het op de manier gebruikt, waar het voor bedoeld zou zijn, dan haal je echte fouten uit het spel, die vroeger aan de aandacht van de scheids zouden zijn ontgaan.
Maar de andere kant van het verhaal is, dat het gebruikt kan worden om wedstrijden te manipuleren. Je kan namelijk wèl degelijk, bij misbruik, de ene danwel de andere ploeg bevoordelen.

Zo'n VAR kan beelden van alle hoeken en standen bekijken, maar het valt me op, dat regelmatig lang niet alle beelden geshowed worden van alle hoeken en standen dat dat kan. En óók regelmatig dat je dus geen beeld krijgt vanuit een hoek, dat jij als supporter graag wil zien. En als je dat doet kan je dus als VAR 'gewoon' een beslissing beïnvloeden. Manipuleren.

Het is hetzelfde met de zgn. regel dat men terugkijkt òf er geen overtreding is gemaakt ruim vóór dat er een doelpunt gescoord wordt. Als ik het goed heb geldt de regel, dat wanneer de bal na een overtreding in een voorwaardse manier gespeeld wordt richting het doel van de voordeel hebbende partij, dat het doelpunt afgekeurd (kan) worden, maar zodra tijdens die aanval 1x de bal wordt teruggelegd (en dus niet meer voorwaards gaat), dat er een 'nieuwe' spelsituatie ontstaat en dan de VAR niet meer in kan (mag) grijpen.
Hoeveel mensen weten dit?.

Hoe dan ook. Er zitten voordelen en nadelen aan het systeem van de VAR en als er belanghebbenden zijn die invloed kunnen uitoefenen op iemand die VAR van dienst is dan kan je wel degelijk spreken dat het systeem gebruikt kan worden om wedstrijden te manipuleren. Een KNVB is bijvoorbeeld ook meer gebaat bij een spannnende competitie (zeker naar het einde toe) dan een competitie, die eigenlijk al begin april beslist is. Al was het maar, omdat dan bijv. de kijkcijfers terug gaan lopen, omdat de meesten het wel geloven als de strijd een uitgemaakte zaak is.
0 0
Libero
Ik vond Matavz al een lul ...
0 0
MPAjax
de scheids heeft de wilskracht van vitesse gebroken en psv de overwinning geschonken, daar was het om te doen, eredivisie mag je binnenkort wat mij betreft opheffen en laat ze maar lekker tegen clubs spelen als spakenburg
1 0
Cello
Dat werkt ook zo. Als speler voel je haarfijn aan, dat jij geen overtredingen kan/mag maken, die de tegenstander wel mag maken. Er kruipt dan een soort machteloosheid in een team, wat heel begrijpelijk is. En dan ga je eraan. Heb je regelmatig wanneer bewust of onbewust een scheids toch meer de kant kiest van de underdog....alsof die een zetje in de rug nodig hebben tegen de oh zo sterke tegenstander.
0 0
chloorbestendig
Viergever wist dondersgoed waar dat been lag, als de VAR hier geen rood in zie....ho wacht die speelt bij psv tegenwoordig natuurlijk.
1 0
MPAjax
was net ook een vitesse speler die met twee benen vooruit tackelde maar de scheids deed niks want het moet niet teveel opvallen dat ze de boel bedonderen
0 0
TontoKarnaggel
Nu ga je overdrijven, er gaat veel fout bij de scheids maar dit was overduidelijk per ongeluk.
0 -2
chloorbestendig
Het eerste stapje op zijn scheen misschien, maar hem vervolgens gewoon neerzetten, terwijl je weet dat dat been daar ligt.
0 0
voorkennis
Bruma struikelt over zn eigen benen, is dit geen strafschop ?
3 0
GinoAFCA
Die ken niet eens voetballen
1 0
mgtow
Daar hebben er meer last van bij psv.
0 0
TontoKarnaggel
Ik zal wel niet objectief zijn maar het valt me altijd op dat de naaste concurrenten van Ajax het altijd opvallend mee zit met scheids en nu ook var. Meest opvallend waren natuurlijk de jaren dat twente en feyenoord kampioen werden maar ook psv leek het altijd mee te zitten in de jaren dat ze kampioen werden. Gelukkig weten we dat de knjb ontzettend pro Ajax is maar anders zou je er bijna wat van gaan denken....
3 -2
MPAjax
je kan wel stoppen met het kijken van de wedstrijd want ze willen kosten wat kost psv laten winnen dus is het niks meer aan om te kijken
2 0
VeChain
Veel liever psv boven de kakkies. Als je wat kakkies in je omgeving hebt dan weet je wel waarom.
1 -4
AjaxDordt
Agree
0 0
behangdelul
Check
0 -1
talent020
Stelletje stakkers bij de KNVB het is wel duidelijk dat ze de competitie spannend willen houden, de penalty,s die AZ, PSV en Feyenoord meekrijgen zijn écht lachwekkend. Alles om in het spoor van Ajax te blijven
2 0
MPAjax
het belletje heeft geklonken en ineens staat psv voor door de scheids
0 0
MPAjax
anno 2020 kan de geschiedenis in gaan dat de knvb met hun scheidsrechters opzichtig is gecorrumpeerd, het is allemaal zo doorzichtig waarom ze het doen
1 -2
ajaxdordtt
Ik vind dit persoonlijk geen hands, maar vaak wordt hier wel een penal voor gegeven. Zie Vitesse Ajax van laatst. Echt geen touw aan vast te knopen.
1 -2
TontoKarnaggel
Doe nou gewoon, per ongeluk en geen 100% doelpunt voorkomen = vrije trap in de 16.
0 0
ajaxdordtt
Prima idee inderdaad.
0 0
behangdelul
Dat zie je ook echt zelden meer He?
0 0
behangdelul
Nou nu gelijk dus haha
0 0
behangdelul
De voorzet wordt er wel uitgehaald zo
0 0
ajaxdordtt
Tja, hij heeft geen idee. Net als Veltman bij Chelsea. Of die gozer van Vitesse tegen ons. Van mij hoeven daar geen penals voor gegeven te worden. Maar dan nooit. Of altijd.
1 -1
MPAjax
dat was weer een hele andere situatie, hij had een vrije trap aan blind moeten geven
0 0
ajaxdordtt
Nee joh. Hij had moeten fluiten na rood voor Blind. Maar dat is niet relevant.
0 0
behangdelul
Hij had moeten fluiten voor de overtreding OP blind waardoor blind te laat kwam met zijn sliding
0 0
ajaxdordtt
Zijn we het niet over eens, dat kan.
0 0
behangdelul
Zeker! Daley is het wel met mij eens :p https://youtu.be/wOOD0vcyhiA
0 0
ajaxdordtt
Uiteraard. Wat mij betreft kan je fluiten, maar niet overduidelijk. 50 50 momentje. Je kunt ook zeggen dat blind daarvoor al een overtreding maakt.
0 0
ajaxxcied4life
Arbiters zijn verstrikt geraakt in de handsregels. Ze weten het zelf ook gewoon niet meer lijkt het.
2 0
ajaxdordtt
Precies. Complete willekeur.
0 0
louis60
"Ja nu ik hem zo terug zie"had ik anders moeten oordelen". Klote zooi. Wij speelden uit tegen Vitesse gelijk.
0 0
AjaxDordt
Nou ja ach, misschien kunnen die lampen nog iets tegen 010 volgende week
0 0
ajax4ever01
010 is geen gevaar voor ons he
1 -1
Redrum
Het ligt er inmiddels wel heel dik bovenop nu. De knvb doet er alles aan om de competitie spannend te houden. Ajax heeft dit seizoen tot nu toe 3 penalties gekregen en AZ krijgt er even 3 in één uur tijd.
3 -1
Koningtoto
In 17 minuten. Onvoorstelbaar.
0 0
ajaxdordtt
Complot?
0 0
amthree
Dit begint echt bizar te worden, en straks worden wij natuurlijk weer benadeeld..
0 0
MPAjax
je kan de var wel afschaffen
1 0
oxxer
Al die NL ploegen doen aan schijnverdedigen.
Die Gakpo kan vrij opkomen, aanleggen en schieten.
0 0
ajax4ever01
Jongens zullen we vanmiddag zelf maar gaan winnen? We hebben immers alles zelf nog steeds in de hand als het gaat om de titel.
2 0
Patrick78
Lekker Kamphuis!!!!! Nog drie penalties en Kopmeiners wordt de top scorer van Eredivisie. Kom op held!!!!
0 0
roodwit007
en out
0 0
roodwit007
hier kijk ik dus niet meer na , heeft niets met voetbal te maken jongens tot 16.45
1 0
Sjaakvaak
Schwalbe Dumfries niet teruggedraaid door de VAR. Vervolgens hands van Rosario en dus een penalty genegeerd door de VAR waarna een goal wordt gescoord door Gakpo. Schandalig
3 0
Noxin
De arbitrage en VAR falen weer opzichtig in Arnhem.
4 0
IboAFCA
Prima dat PSV in de flow begint te komen, Feyenoord zal toch een keertje verslagen moeten worden
5 -1
wendoo9
Hoop van niet, Dit Psv wordt altijd geholpen door de arbitrage en Feyenoord werkt tenminste voor zijn punten. Hoop dat Feyenoord hun helemaal weg speelt.
1 -1
Kokakola
Psv is geen bedreiging voor Ajax. Fnoord is een kutclubje die te hoog staat, mogen van mij weer wat zakken.
1 -1
Marcw1972
En psv gaat weer winnen in het gelredome..hoe kan dat toch steeds..
0 0
MPAjax
vitesse psv : VAR bekeken door higler, been niet aangeraakt penalty voor psv, hands gemaakt door psv raadpleegt niet eens de VAR

het belletje heeft geklonken
1 0
Patajax
3x penal bij az. Wat is dit? Ajax krijgt er straks nog 1 tegen
1 -1
ajax4ever01
Serieus 3x een pingel????
2 0
Spectre
1e was geen pingel vond ik
2e wel
3e ook
0 0
ajaxminimax
Serieus als we hier penaltys voor gaan geven, hou dan op met voetbal. En wat is nog het nut van de var? Een regelrechte schande
2 0
voorkennis
Dit weekend staat in het steken van CarnaVAR
1 -1
ajaxrosenberg
Schwalbe en deze handsbal wordt niets mee gedaan. Op deze manier draagt de VAR weinig bij..
1 0
behangdelul
Lullig dat ie hem per ongeluk raakt maar hij blokkeert de bal dus hands!
0 -2
036AFCA97
Hands! VARRRRRRR

Pingel voor Vitesse. Moet wel
1 -1
louis60
Lampies en gatenkaas winnen wel. Nu wij nog kom op Ajax! Knallen!!
0 -3
behangdelul
Hands scheids!!
0 -1
036AFCA97
Jahoor, 5 minuten geleden dacht ik aan puntenverlies en nu alweer voorbij.
0 -2
MPAjax
hij raakte zijn been niet eens maar het belletje heeft geklonken, iemand anders ook het belletje gehoord ?
1 -1
voorkennis
Bel chinezen
2 -1
Toon meer reacties