Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

KNVB staat open voor verandering in effectieve speeltijd

JesseTH, 21-02-2020 om 17:00, 3754 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, vertelt namens de voetbalbond open te staan voor experimenten omtrent zuivere speeltijd in het voetbal. Tijdens Getafe - Ajax was de bal nog geen 43 minuten in het spel en dat moet anders kunnen volgens De Jong. Voordat zoiets echter getest en eventueel gerealiseerd kan worden, is er behoorlijk wat tijd verstreken, zo vertelt hij in een gesprek met Voetbal International.

Het idee om negentig minuten aan effectieve speeltijd in te voeren, is volgens de directeur niet realistisch en daarmee sowieso geen optie. 'Dat houdt geen enkele speler namelijk vol. Maar er zijn tussenvarianten mogelijk, bijvoorbeeld door eerst de extra tijd effectief te maken. Daar staan wij open voor.'

'In het pupillenvoetbal tot en met 12 hebben we al een boel ingevoerd', vertelt De Jong verder over de ontwikkelingen. 'Werken met tijdstraffen na het krijgen van een kaart, de self-pass, indribbelen in plaats van ingooien, doorwisselen. Veel van de spelregels die we nu gebruiken zijn kansrijk voor in de toekomst. Maar eerst moeten we gegevens verzamelen, zodat je een eventueel verzoek aan de IFAB goed kan onderbouwen.'

Voorlopig zitten tests met nieuwe spelregels er niet in, laat staan definitieve doorvoeringen. De FIFA wil zich tot en met het WK van 2022 in Qatar enkel en alleen focussen op de ontwikkeling van de VAR. 'Daarom zal het niet eerder dan het seizoen 2023/24 zijn tot we überhaupt kunnen testen met zuivere speeltijd in het betaald voetbal', aldus De Jong.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Dan mogen de avond wedstrijden niet meer later als 19.00 beginnen. Anders worden het veel te korte nachtrust voor mij.
0 0
Welja
Je moet je bij tennis, hockey of zelfs fricking Rugby eens zo gedragen zoals Getafe deed.

Dan wordt de wedstrijd gestopt en verlies je bij default omdat je te weinig respect voor de sport toont en het spel niet serieus neemt, Maar daar zijn ze bij de UEFA en FIFA ook niet goed in.
2 0
RuffRhythim
2x30 minuten zuivere speeltijd. Dat is voldoende.

Zal je alles bij elkaar opgeteld nog langer dan 1.5 uur bezig zijn, zeker weten.
0 0
Redrum
Weet je hoe het anders kan Gijs? Door een fucking fatsoenlijke scheidsrechter aan te stellen. Getafe gewoon bij de eerste drie duiken direct geel geven. Dan is het snel klaar met dit soort gore pisploegjes. Maar ja, de agenda van de Uefa is overduidelijk niet gericht op Fair Play. Al proberen ze dat vreemd genoeg wel zo te doen overkomen. Soms is het net alsof de Uefa echt ongelofelijk corrupt. Maar ja, dat kan toch niet?
3 0
gebruikersnaam
Wat een gelul weer. Als je het doet ga je gewoon meteen naar bv 35min zuiver speeltijd per helft en dan ga je daarmee testen. Dat halfslachtige gelul weer van eerst alleen de extra tijd. manmanman.
1 0