VAR 'debuteert' deze week in Europa League

JesseTH, 17-02-2020 om 16:25, 4701 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Video Assistant Referee (VAR) maakt deze week, bij de start van de knock out-fase, zijn debuut in de Europa League. In de Champions League werd het systeem al gebruikt en dat gebeurde naar tevredenheid.

'In 108 duels zijn er 27 beslissingen van de scheidsrechter gecorrigeerd door de VAR', vertelt Roberto Rosetti, hoofd scheidsrechterszaken bij de UEFA, geciteerd door Voetbal International. 'Dat betekent dat er slechts één beslissing per vier duels is aangepast. Dat toont ook de kwaliteit van de arbitrale optredens aan.'

Rosetti is blij dat de VAR vanaf heden ook in de Europa League ingezet zal worden, om zo de arbiters de nodige hulp te bieden. Wel benadrukt hij dat het alleen gebruikt wordt voor 'duidelijke fouten' en niet voor 'controversiële situaties'. 'Het voetbal heeft goede arbiters en vooral sterke persoonlijkheden op het veld nodig die de juiste en dappere beslissingen nemen', aldus de scheidsrechtersbaas.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Montana
Moet spontaan denken aan dat experiment waarbij er een extra grensrechter naast het doel stond zodat er meer gezien werd door de arbitrage. Die stakkers hadden wel een 'stok' zonder vlag maar zagen nooit wat. Ik weet nog wel dat er heel wat momenten waren waarbij er iets voor hun neus gebeurde maar ze 'niets' zagen.

Ik verwacht hetzelfde van de VAR in de EL. Ik verwacht dat de VAR pas echt gaat helpen als swalbes en aanstellerij ook bestraft mogen worden.
0 0
VoorOnzePloeg
Met tevredenheid?
0 0
AjaxDUde123hk
Het was uitgelekt dus wie weet.
0 0
ratje
Gelukkig! Precies op tijd om Ajax weer een oor aan te naaien :)
0 -1
Jariiii
Helemaal niet blij mee. Kun je nagaan hoe dat ding misbruikt wordt.
0 0
AlexIbarra
Kan toch een voordeel zijn tegen Getafe, als zij zo hard, geniepig etc. zijn als wordt beweerd.

Ik neem aan dat wij tegen een Spaanse dwerg veel minder genaaid worden dan tegen het grote Real of Chel$ki, en betere arbitrage is op zich in het voordeel vd voetballende ploeg.
4 0
JariJari
Wat de scheids is goed omdat de VAR weinig ingrijpt? Lol bij Chelsea-Ajax was de VAR bijna net zo slecht als de scheids.

Heeft een 1-6 wedstrijd in 4-4 verandert.
7 0
MPAjax
UEFA is allang corrupt gebleken dus die VAR is een wassen neus en zal wel weer subjectief gebruikt worden, prof voetbal is het grote geld niet meer waard
4 -1
behangdelul
Toevallig wel 2 hele cruciale beslissingen die niet zijn teruggedraaid bij Chelsea Thuis en Chelsea Uit. ik wacht overigens nog steeds op de VAR beelden van die ene Chlesea-goal die WEL buitenspel was, maar die beelden zijn spontaan verdwenen.
3 0
insectenverdelg
T mooiste was t statement van de Uefa bij de 1-0 in Amsterdam die afgekeurd werd op buitenspel. Nadat aangetoond was dst de beelden te laat waren stilgezet, komt de Uefa met t statement, uit onderzoek is gebleken dat t tpch buitenspel was. Wel zonder enige vorm van bewijs. T was lachwekkend.
3 0
PierreHeno
Ik dacht pas m.i.v. komend seizoen maar nu dus al. Misschien dat de UEFA het na Celtic-Ajax nu eens de kant van Ajax op kan 'manoeuvreren'.
0 0
Kingoffdatoilet
"Alleen voor duidelijke fouten en niet voor controversiële situaties." Nice, alle ingrediënten om genaaid te blijven worden dus.
2 0
Ron403
Hopelijk een beter debuut dan in de CL bij Ajax - Real Madrid.
5 0
JariJari
Nico zn goal afkeuren was fucking fraude ...
2 0
voorkennis
Maakt geen hol uit, VAR of niet we worden in europa steevast "genaaid"
4 0
OpNaarNummer4
“Dat betekent dat er slechts één beslissing per vier duels is aangepast. Dat toont ook de kwaliteit van de arbitrale optredens aan.' Dit noem je nou een klassieke drogredenatie. Als er weinig is aangepast betekent dat nog niet meteen dat de arbitrage goed was. Misschien was de VAR wel aan het slapen. Maarja, veel beter kan je niet verwachten van de UEFA natuurlijk.
7 0
FrenkieDeLigt
Inderdaad.. Wij van WC-eend..
3 0
wendoo9
Komt goed uit tegen die ""slagers"" !!
0 0
WZAWZDB14
Die zullen we nodig hebben tegen die schoppertjes
3 0