PEC Zwolle bij handhaving weer op natuurgras

BartVeenstra, 14-02-2020 om 07:45, 2715 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PEC Zwolle zal - wanneer het zich handhaaft in de Eredivisie - het kunstgras vervangen door natuurgras, zo meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. Eerder kondigde ook ADO Den Haag al aan na dit seizoen weer op echt gras te gaan spelen.

Deze clubs profiteren van een regeling waarbij de Europese inkomsten van topclubs beschikbaar komen voor goede velden. Het gaat hierbij om vijf procent van de Europese inkomsten. PEC Zwolle speelt sinds de opening van het MAC3PARK-stadion op kunstgras, maar heeft al enkele jaren de wens om over te stappen op natuurgras of hybride gras; een combinatie van echt gras met kunstgras. Uiteindelijk heeft men de knoop doorgehakt: men gaat voor honderd procent natuurgras.

De beslissing om over te gaan op natuurgras zorgt er wel voor dat er extra velden nodig zijn. PEC Zwolle is om die reden met de gemeente in overleg om extra velden nabij het stadion en op een nabijgelegen sportcampus te krijgen. PEC Zwolle staat op dit moment vijftiende in de Eredivisie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amp
Mooi zo. Vind t echter nog steeds schandalig dat andere clubs moeten bijdragen aan het veld voor deze volwassen (????) clubs die doelbewust voor plastic kozen. Helaas spreken de reglementen in hun voordeel
0 0
ArthurG
Het heeft lang mogen duren, maar het lijkt erop dat nu eindelijk steeds meer clubs onderin de eredivisie ook overgaan op gras. Beter laat dan nooit.
1 0
Libero
Hebben ze het al jaren over; nu hangt het af van handhaving in de ED én het vinden van ruimte voor extra velden. Gaat daar wel op z'n mediterraans.
"Mañana, mañana."
0 -1
Aspers73
Mag Ajax straks op zijn eigen grasmat voetballen. En die er weer uithalen als PSV of Feyenoord er moet spelen.
0 -2
RuffRhythim
Nou, hup pec dan maar....
1 0
mgtow
De trend is eindelijk ingezet. Ook in de keukendivisie... Wel weer jammer dat Ajax flink moet dokken voor iets waar wij nadeel van gehad hebben en de kunstgrasclubs voordeel. Maar het is blijkbaar niet anders.
1 -1
Sterretje73
Zou gdmme tijd worden zeg. Nu de rest nog...
3 0