'Hebben twee honderd procent penalty's niet gekregen'

BartVeenstra, 13-02-2020 om 10:55, 5613 views, Voetbal International, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vitesse-speler Oussama Tannane is niet bepaald te spreken over de arbitrage (Bas Nijhuis) tijdens het bekerduel tussen Vitesse en Ajax (0-3). Volgens de middenvelder is Vitesse twee penalty's ontnomen, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

'We speelden niet slecht, hadden veel kansen en werden steeds gevaarlijk', begint Tannane zijn verhaal. 'Maar ja, we hebben twee penalty's niet gekregen, terwijl Ajax er wél een kreeg. Ik neem het de arbitrage kwalijk. Ik denk dat we twee honderd procent penalty's niet hebben gekregen, zij krijgen hem wel, dat is heel frustrerend.'

Tannane is overigens ook niet zo te spreken over het veld in de GelreDome. 'De grasmat is zeker niet best. We spelen het hele jaar al op een heel slecht veld. Dat is ook ongunstig voor ons, omdat we voetballende spelers hebben. Dan komt dat er niet uit.'

Bryan Linssen

Ook aanvoerder Bryan Linssen was niet blij met de arbitrage. Net als Tannane is ook Linssen van mening dat Vitesse twee strafschoppen had moeten krijgen. 'Dit is geen shirtje trekken, dit is judo. En volgens mij zitten we op een voetbalveld. En wat was de VAR aan het doen? Slapen, denk ik...", aldus Linssen tegenover Voetbal Primeur. 'Als dit op het middenveld gebeurt, dan is het ook gewoon een overtreding. Dus dan is dit ook gewoon een penalty. Wij proberen altijd zo netjes mogelijk de duels aan te gaan. Maar als Ajax dat niet hoeft, hoeven wij dat ook niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Ze dachten echt een kans te hebben tegen Ajax, zijn ze gefrustreerd omdat ze geconfronteerd werden met hun gebrek aan kwaliteit.
1 0
AlexIbarra
De grootste fout van Nijhuis was dat hij Linssen tot 43x toe verzuimde geel te geven voor gemekker, spelbederf en commentaar op de leiding...

Duwen en trekken van twee kanten kun je als voetballer altijd in je eigen voordeel uitleggen. Ik vond het wel opmerkelijk dat de liggende handsbal van Martinez door mocht net buiten de 16 en de overtreding op de voet van Traore niet werd gezien.

Op zich goed dat er niet alleen vanuit Ajax steeds meer kritiek komt op Nijhuis.
Zelfs tegen ons denk ik elke wedstrijd wel een paar keer bij mezelf: Waarom fluit ie nou niet?
0 0
xMilkshake
Het zag er inderdaad naar uit dat Nijhuis naar aanleiding van de geruchten in de media, mede dankzij ons op de forums, bewust een keer niet TEGEN Ajax floot. Dat de Vitessenaren nog steeds zitten te zeuren om penalties kan ik echter niet begrijpen. Bij de eerste actie waar Linssen wordt vastgehouden, zit hij zelf met zijn arm vol in het gezicht te duwen van de verdediger. Bij het 2e 'penaltymoment' houd hij zelf even hard vast en slingert zich nog zelf met een 'schwalbe' op de grond. Heb veel respect voor hem als klein voetballertje, maar dat gejank en gemekker laat wel blijken dat hij voetbal intelligentie mist.

Laten we het nog niet hebben over de zoveel kopgoals die hij in het verleden al maakt door op de schouders van de tegenstander te leunen met zijn armpjes. Zullen we daar ook even over blijven zeuren? Nee meneer Linssen, lekker je verlies pakken en volgende keer beter. Probeer eens eerlijk te winnen vriend.
0 0
TontoKarnaggel
Uiterlijk, spelstijl en nu ook nog het hypocriete gejank. Die linssen is echt op maat gemaakt om voor feyenoord te spelen...
3 0
JariJari
Klagen op een scheids die je de hele wedstrijd matst. LOL
1 0
MPAjax
nijhuis is allang niet meer geschikt als scheids op het hoogste niveau maar zijn werkgevers zijn een stelletje aspergers die vast willen houden aan dezelfde ondanks dat ze aan de lopende band fouten maken
2 -1
Jojo49
ik zag dan toch een andere wedstrijd. als hij.
2 -2
Joseph
Rare vent, hij weet ook dat hij Martinez heel bewust opzocht, zette ook zelf de "judoworp" in door aan zijn schouder te hangen. Bal was ook niet in de buurt, dus het maximaal haalbare was een penalty uitlokken. Nijhuis floot wederom dramatisch, maar dit zag hij goed. Grote kans ook dat hij het niet zag, want daarom fluit hij zo weinig.
2 -1
fanforeffer
dat laatste denk ik ook ,hij ziet het meeste niet en doet dat af als mannelijk voetbal. De overtreding op traoré ,op de voet gaan staan, heeft hij niet gezien en het spelen van de bal van donnyvdb bestraft hij met geel. onbegrijpelijk, logchies dat er herrie komt.
2 -1
meerzicht
Kijk de beelden nog maar eens goed terug. Linsen en martinez houden elkaar vast. Maar gezien vanuit de camera beelden zie je minder het vasthouden van linsen. Je ziet echter nog net zijn hand om de middel van martinez. Ik denk dat de var vanuit een andere camerastandpunt dat prima kon zien. Overigens vond ik ook de penalty die ajax kreeg zwaar overdreven en ik denk dat de strafschop ook in de ogen van de Ajax spelers een complete verrassing was. De tweede gele kaart en dus rood was ook een actie waarbij ik mij afvraag of dat nou echt nodig was. Nijhuis die altijd bij een opruierig praatgroepje zit maar niet kan hebben dat een speler emorioneel reageer.

Dat alles terzijde: Ajax heeft gisterenavond een prima en dik verdiende overwinning behaald. Chappeau !
1 -3
Libero
Matavz loopt al een tijdje mee in NL en moet Nijhuis ook kennen. Los daarvan: gewoon je muil houden tegen de scheids met al geel op zak.
0 0
JSF
Vitesse moet beter z’n best doen. Leek wel alsof ze alleen hadden getraind op ‘Hicho de puta’
0 -1
Ajacied33
Zegt Tannane nou echt serieus dat ze veel kansen gekregen hebben? Misschien heb ik iets gemist, maar vond Vitesse gisteren erg zwak en als ik terug denk, tel ik geen enkele kans voor Vitesse. Oh ja, eentje aan het begin van de wedstrijd. Dat was het...
0 -1
Sterspeler
ze kwamen relatief veel op de helft van Ajax. daar is alles mee gezegd.
0 -1
Boer Gijs
Blijkbaar toch geen 100 procent die pingels. Maar goed,, fietstas krijgt er 2 goals bij, even rekenen, dan is het dus 2-3 geworden. Sorry, Vitesse alsnog uitgeschakeld.
3 -1
Vierendertigste
Kleine man miauwt
2 -1
fanforeffer
Linssen pakte Martines om de nek ,toen marti een keer schudde vloog Linssen door de lucht ! Linssen was doorlopend aan het uitlokken en het zeuren tegen een van de slechte scheidsen van Nederland ,poppie jopie .
2 -1
Dubbelvla
'Wij proberen altijd zo netjes mogelijk de duels in te gaan', haha.
4 -1
JariJari
Daarna weet je zeker dat het 1 grote grap is toch?
1 0
kevinski94
Nijhuis floot slecht tegen beide partijen.. 1e inderdaad die kan je geven, los daarvan moet Linsseen vooral bij zichzelf ten rade gaan. Zelden een speler zoveel zien huilen en klagen, als je dit zo leest staat hij vandaag nog steeds met tranen in zijn ogen.
4 -1
Illegaal
NEE.. ook die eerste niet...moet martinez dan opzij gaan voor hem als Linssen probeert door hem heen te rennen?
Linssen doet dit bewust hoor, hij is op zoek naar een strafschop door het te proberen zo uit te lokken. Idem bij die 2e is hij op zoek.

Je moet je niet gek laten maken door wat die reporters en andere op de tv zeggen want ze praten elkaar bijna allemaal na, ook al zit de eerste die iets uitkraamt ernaast.

Velen lullen die domoor en arrogant nulletje van Gangelen na, zelfs domme Bruggink doet dit.
2 -1
Hagmag
Situatie 1e helft: Martinez omarmt Linssen was 100% strafschop.
Echter meneer Naaihuis fluit volgens zijn eigen regels. Floot ook niet bij 2 smerige overtredingen van Vitesse waarvan 1 op Traoré. De strafschop die Ajax kreeg is ook zo discutabel. Tijdens het lopen, afremmen en wenden van een speler/mens is de natuurlijke houding van de armen niet strak langs het lijf. Positie arm speler Vitesse was wat mij betreft niet onnatuurlijk. Nu loopt het goed af met meneer Naaihuis aan de leiding maar het is gewoon een clown die zich moet focussen op de positie van 4e man in het programma Veronica Inside.
1 -2
Illegaal
1e helft was ZEKER geen strafschop... jij moet eens leren die situaties te onderkennen... er zijn aanvallers die op een strafschop op zoek zijn, Linssen is zo ene daarom kwam ook juist hij 2x in zo een situatie.

Hij rent bewust tegen Martinez aan, Martinez hoeft niet opzij te gaan he als iemand door hem heen probeert te rennen.... vasthouden deden beide bij beide situaties.
1 -1
Ozymandias
De strafschop die Ajax kreeg is helemaal niet discutabel. De nieuwe handsregel is absurd maar dit was wel de juiste uitvoering van die nieuwe regel. De regel is dat het alleen als aangeschoten hands geld (en geen overtreding is) als het profiel van de speler er uit ziet als het WC symbool voor mannen. De armen hoeven dus niet tegen het lichaam aangeplakt te zitten maar moeten wel naar beneden hangen. Als een arm uitsteekt en de bal die arm raakt is het een overtreding. Het is een absurde regel aangezien dat totaal onnatuurlijk is aangezien spelers in beweging zijn en de armen meebewegen maar het juist uitvoeren van de bestaande regels is natuurlijk niet discutabel.
1 -1
Frank1978
"Wij proberen altijd zo netjes mogelijk de duels aan te gaan..." En dat zegt Linssen, gekker moet het echt niet worden.
2 -1
Frank1978
Linssen hield zelf ook vast, was het zowaar een keer eens met Nijhuis om hier gewoon door te laten spelen. Vind die Linssen sowieso maar een misselijk mannetje. Echt zo iemand die (stiekem) loopt uit te delen en meteen begint te janken als hij zelf een tikje krijgt. Sommige mensen vinden dat een echte winnaarsmentaliteit, ik vind het laf en zielig.
2 -1
Redrum
Ik heb me weer kapot gelachen om het komische duo JJ van Gangelen en Arnie Bruggink. Die insinueerden gewoon tijdens het interview met Linssen dat Ajax bevoordeeld was. Het moet toch serieus niet gekker worden? Nijhuis floot dramatisch en zeker niet in het voordeel van Ajax. Het enige goeie dat hij deed was dat hij niet in de smerige trucs van Linssen trapte.
4 -1
Illegaal
Beide waren er geen.

Bij de eerste zoekt Linssen Martinez op en wil gewoon door hem heen rennen als het ware, hij wijkt niet uit naar de zijkant maar blijft bewust op Lisandro inrennen om te proberen een strafschop te versieren.
Het tweede geval is eigenlijk niet eens noemenswaardig, ook daar zoekt Lissen Lisandro weer op en probeert hij een strafschop te versieren, overigens hebben beide elkaar vast daar dus je kan ook voor een overtreding van lissen fluiten... het is maar hoe je het bekijkt.

Jammer genoeg trappen veel scheidsen in die trucjes van die aanvallers, ik zie dat vaker dat een aanvaller de verdediger opzoekt en vastpakt en omgekeerd etc. en vaker trapt een scheids daar in jammer genoeg...
Ik vond Nijhuis weer eens anti Ajax fluiten maar het is wel goed dat hij zich niet liet foppen door de acties van die smerige linssen
3 -1
SnifferClarke
En nu zonder rood-witte bril.
0 -6
Frank1978
Zit jij hier wel goed?
1 -1
JariHeijden
Die eerste was gewoon een penalty. Linssen werd duidelijk vastgehouden en hij kon hem kant op.

De tweede was zeker geen penalty. Linssen deed hetzelfde als wat hij Martinez verwijt.
0 -1
SnifferClarke
De VAR... geen touw aan vast te knopen. Nijhuis gaf Ajax de penalty omdat hij niet de scheids wilde zijn die de VAR overrulede (mooi woord). Hij wist zelf ook dat het nergens op sloeg, maar ging er maar in mee om niet weer de scheids te zijn die dwarsligt. Ook opvallend dat hij de beelden in slow-motion te zien krijgt. Sinds wanneer is slow-motion de werkelijkheid? Als ik in slow-mo praat, klinkt het ook heel anders. En Linssen had gelijk, de eerste was een penalty. De VAR... geen touw aan vast te knopen.
0 -3
JariHeijden
Die handsbal was gewoon een penalty hoor. De bal komt tegen de hand van de Vitesse verdediger en het is een uitgestoken hand. Ik had het ook niet gezien, maar daardoor veranderde de bal wel van richting. De hand ging naar de bal. Penalty dus.

Linssen had idd ook een penalty moeten krijgen. De eerste. De tweede situatie niet, toen was het vasthouden van beide kanten.
2 -1
Illegaal
Nee dat was zeker geen strafschop.... linssen bleef bewust op Lisandro inrennen en week niet uit naar de zijkant, dit was duidelijk om een strafschop te versieren.... het leek erop dat hij door Lisandro wilde heen rennen of zo.... lisandro hoeft niet uit de weg te gaan als iemand door hem heen wil rennen he.
1 -2
Libero
Juist, rende als een dolle stier op Martinez af. Zou de VAR ook geconstateerd hebben.
0 0
Redrum
Linssen gaat eerst zelf met twee handen om iemand heen hangen en als diegene hem dan ook vastpakt om in evenwicht te blijven gaat hij liggen. Gelukkig zag Nijhuis dit wel, tot mijn grote verbazing.
4 -1
ovopiet
Welke penalty’s heeft Ajax dan niet gekregen?
Alleen maar kijken naar je eigen pech.
6 -1