'Geïrriteerd Ajax is compliment aan ons waard'

BartVeenstra, 27-01-2020 om 12:35, 3432 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Azor Matusiwa denkt dat FC Groningen zondagmiddag heeft laten zien goed genoeg te zijn om te strijden voor een plekje in de play-offs om Europees voetbal. De Groningers wonnen met 2-1 van Ajax en deden dat op hun eigen manier.

'FC Groningen staat bekend als een verdedigende ploeg, maar mensen onderschatten soms dat we ook goed kunnen voetballen. Dat hebben we bij vlagen laten zien', zegt Matusiwa tegenover Voetbal International. Dat er uitgerekend van Ajax werd gewonnen, vindt men in Groningen natuurlijk fantastisch. 'Je speelt tegen een ploeg die er heel goed voorstaat. Een ploeg die het op Europees vlak ook heel goed heeft gedaan. Maar Ajax heeft het hier de laatste jaren altijd lastig gehad. Ze zijn ook een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt. We hadden de mindset dat er zeker wat te halen viel vandaag (zondag, red.).'

Tijdens het duel liepen de irritaties bij de spelers van Ajax hoog op. Zo zagen we dat Nicolás Tagliafico zich vlak voor het eindsignaal liet gaan en in een klein opstootje terechtkwam met onder meer Matusiwa. 'Dat zegt ook iets. Als zij geïrriteerd gaan doen, betekent dat dat het niet loopt bij Ajax. Dat is een compliment aan ons waard', aldus de middenvelder, die met FC Groningen de strijd om de landstitel weer wat spannender heeft gemaakt. 'We doen het voor onszelf, niet voor andere teams. Vandaag hebben we richting de play-offs uitstekende zaken gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gusanito
Leuk dat jongens als Zeefuik, Matusiwa en Sierhuis tegen Ajax ineens boven hun kunnen spelen. Zou tof zijn van ze als ze dat ook opbrengen tegen AZ bijvoorbeeld als ze nog een beetje hart voor Ajax hebben.
0 0
Henkjanklaas
Blijft toch vreemd dat Groningen dit slechts eenmalig weet op te brengen. Je zou toch mogen verwachten dat deze middenmoter iedere week een zelfde soort inzet aan de dag legt. Ik zou er als trainer gek van worden.
0 0
AFCAsphere
Hey, zeg dat nou niet. Volgens de intellectuelen hier ben je dan een Calimero.
0 0
Marcao
En Manschot vond het allemaal prima: schoppen op alle met een Ajax shirt, maar eerste gele kaart voor een overtreding van Nico. Bizar.
1 0