Zeefuik speelde met gebroken hand: 'Heb alles gegeven'

BartVeenstra, 27-01-2020 om 09:05, 3469 views, RTV Noord |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Deyovaisio Zeefuik heeft het competitieduel met Ajax (2-1 zege voor FC Groningen) gespeeld met een gebroken hand. De rechtsback wilde ondanks zijn blessure gewoon spelen en kreeg na afloop van de wedstrijd lof voor zijn vertoonde spel.

'Ik heb geen pijnstillers gehad in de rust, ben gewoon doorgegaan', zegt hij tegenover RTV Noord. 'Ik heb alles gegeven, meerdere tackles ingezet. Het is mooi om te zien hoe positief het publiek daar dan op reageert. Als ik het duel inga, heb ik maar één ding voor ogen: als winnaar uit de strijd komen.'

Voor Zeefuik was het duel met Ajax extra bijzonder. De rechtsback is in Amsterdam geboren en speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax. 'Ik heb het benaderd als alle andere wedstrijden, maar natuurlijk is Ajax mijn oude club en ben ik een Amsterdammer. We wilden het ze gewoon zo moeilijk mogelijk maken.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ericnelstein
Wat een domme speler dit kwam tekort bij Ajax en wil zich nu 2 x per jaar opladen voor deze wedstrijd triest
0 0
Meerkoet
Speelde goed, krijgt zijn shine, om daarna nooit meer iets van hem te horen.
0 0
FelixGassenlicht
Geweldige speler. Wat een drive.
1 -1
mallerd
Dumfries 2.0
0 0
NemanjaG
Dat Ajax slecht was dat was duidelijk. Maar verder ontzettend geërgerd aan veel Groningen spelers. Oa dit blind paard. Heeft bij Ajax een keer mee mogen doen en werd toen aan alle kanten voorbij gelopen. Meneer wist nog niet of hij links of rechts was. En nu mag hij tegen Ajax en loopt hij alles en iedereen te provoceren. Constant uitdelen en dan een kwartier liggen te janken omdat hij last van z'n hand had. Groningen had geluk dat meneer Manschot een duit in het zakje deed door alles van Groningen als fel en fanatiek te bestempelen en ieder moment waar hij een Ajax speler geel kon geven met een enorm geile blik aanpakte. Bah kut wedstrijd gister.
8 -1
Maxwell_5
Ik krijg het gevoel dat het verlies je zwaar valt. Wil je er over praten?
1 -5
NemanjaG
Dan zit jouw gevoel er niet ver langs.
3 0
ajaxxcied4life
Dit was gisteren het grote verschil met Ajax. De echte wil om te winnen.
0 -1
MPAjax
groningen was ingegraven op eigen helft ja en scheids heeft geholpen door onterecht buitenspel, handsgoal goed te keuren en duw in rug geen penalty voor te geven ... einde discussie
0 0
Restored
Deze jongens hebben louter op inzet van ons gewonnen, voetballen kunnen ze niet
1 -1
neutraaltje
voetbal is ook meer dan technisch vernuft en het balletje mooi rond kunnen spelen.
bij voetbal hoort ook passie... de wil om te winnen en daar dan ook van alles voor over hebben. ik heb bij ajax geen passie of spelplezier gezien. net alsof de veters verkeerd geknoopt waren en de linker aan de rechter schoen vast zat.
zoals ajax tegen de grote europese clubs speelt heb ik enorme bewondering voor.
maar waarom kunnen ze dat zelfde plezier ook niet bij n club als groningen hebben.
nog steeds stond er kwalitatief een veel beter team dan groningen.. op papier dan.
helaas dachten ze dat ze op halve kracht ook wel konden winnen.
ik neem aan dat ze het tegen psv wel kunnen opbrengen. zie ajax dan ook ruim winnen
0 0
Ajaxxxisdebeste
Tip doe dat elke week en dan voetbal je niet meer bij FC Groningen... Vind prachtig hoe wij als Ajax gehaat worden, bewijst almaar te meer hoe groot de club is. 010 en 040 beschouwen ze als normale wedstrijden.
2 0
AJAXAFC1
Groningen verliest de komende 3 wedstrijden omdat die druiloren alles geven tegen ajax, heb serieus nog nooit een team wat geen derby of rivaliteit is van oudsher zo bizar hard zien uitsloven....
vind het gewoonweg zieligen groningen eig...
4 0
MPAjax
worden 8e maar zijn trots dat ze ajax hebben verslagen in eigen huis
0 0
Frank1978
Ik stoor me erg aan het hypocriete gedrag van die Groningen fans. Oh wat haten ze ons, maar volgens mij liepen er bij de FC gister vijf (!) spelers met een Ajax verleden op het veld. Sierhuis staat zelfs nog gewoon bij ons onder contract.
4 0
Aspers73
En de volgende thuiswedstrijd komen die 'fans' niet opdagen en is het stadion half leeg.
3 0
jaripettersson
Prima gespeeld. Babel voor lul gezet. Leuk voor hem.
2 -2
AFCAsphere
Ik kreeg van jou gisteren het stempel ‘calimero’ maar zoals je in deze thread ziet komen meer mensen tot dezelfde conclusie als ik. Zoveel strijd leveren ze alleen tegen Ajax, de volgende wedstrijd gaan ze er waarschijnlijk weer kansloos vanaf en raakt Zeefuik geen bal.
0 0
Ferd
En ik kom tot dezelfde conclusie als Jari. Je bent een Calimero
0 0
AFCAsphere
Als jij denkt dat ik een Calimero ben omdat ik het triest vind dat Zeefuik zich alleen maar kan opladen voor twee wedstrijden per jaar, prima hoor. Ik lig niet wakker van mensen die interessant op het internet proberen te doen door anderen te labelen met dit soort zielige naampjes. Uiteindelijk heeft Zeefuik er zichzelf alleen maar mee, want hij haalt op deze manier niet het maximale uit zijn carrière en dat is ook de reden waarom hij is weggestuurd bij Ajax en nooit bij ons zou kunnen slagen.
0 0
jaripettersson
Hun goed recht. Niet piepen.
0 -1
AFCAsphere
Je kunt jezelf blijven herhalen, maar je weet dat als de rest het hier met mij eens is, ik een goed punt heb en daar kun je niet omheen. Het gaat er ook niet om dat hij het niet mag doen, maar dat het gewoon ontzettend dom dat hij en Matusiwa zich blijkbaar maar kunnen opladen voor twee wedstrijden in het seizoen. De enige twee goede wedstrijden die hij heeft gespeeld was eerder dit jaar in de JCA en gisteren tegen ons. Wat voor een aspiraties heb je dan als professioneel sportman als je het niet kan opbrengen om in ieder geval te proberen om constant te presteren door het hele seizoen heen. In de tussentijd heeft hij geen noemenswaardige prestatie geleverd en ik weet zeker dat het aankomend weekend ook weinig soeps zal zijn. De kans dat Groningen een rol van betekenis zal gaan spelen in de play-offs, als ze die überhaupt bereiken, is aanzienlijk klein. Terwijl ze zeker een grote kans op een Europees ticket zouden maken als ze wat vaker zoveel strijd in de wedstrijd leggen zoals ze gister deden, maar dat doen ze niet. Een week geleden tegen Twente gebeurde er zo weinig dat ze een hele korte samenvatting lieten zien. Blijkbaar begonnen ze toen al met opladen voor de wedstrijd van gisteren.
0 0
Bjorn
Blind paard. Onrustig, ongecontroleerd. Geen Ajax-speler.
5 0
Redrum
Bij Ajax nooit een knikker geraakt en nu alles geven tegen Ajax. Tja, als hij zich er beter door voelt.
10 -5
Frank1978
En volgende week komen ze weer niet verder dan 1-1 thuis tegen ADO (bij wijze van spreken). Maar ja, het gehate Ajax is verslagen, dus het seizoen is weer geslaagd.
3 0
apeldoorner
nou idd...beetje stoer lopen doen tegen oa nico. 1x winnen en je zo voelen..wow...volgende week gewoon weer een bagger pot bij zwolle. Gewoon niet goed genoeg op een wedstrijd vh jaar na
3 0
Dennis1964
In JA was hij altijd al een beest. Ik had de volste vertrouwen in hem dat hij zou slagen. Mazroui was toen slechts wisselspeler. Het kan raar lopen in het voetbal.
4 -1