'Tegen Ajax moet je er een vechtwedstrijd van maken'

JesseTH, 26-01-2020 om 21:25, 2283 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danny Buijs is als vanzelfsprekend erg blij met de prestatie die FC Groningen zondag heeft geleverd tegen Ajax. De trainer weet dat je het over een andere boeg moet gooien om Ajax te verslaan en dat gebeurde dan ook naar zijn wens.

'De eerste helft hebben we echt goed gespeeld', vertelt hij dan ook voor de camera van FOX Sports. 'In de tweede helft een kwartier tot twintig minuten ook nog. Daarna krijg je het moeilijker, maar dat is ook logisch. We hebben het Ajax zeer lastig gemaakt. Op het einde heb je nog wat geluk nodig. De helft kon niet meer lopen. Dan moet je overleven en hopen dat het meezit. Dat zat het vandaag.'

'Tegen Ajax moet je er een vechtwedstrijd van maken', weet Buijs als geen ander. 'Ik denk dat we dat uitstekend gedaan hebben. Je moet zelf zorgen dat je goed staat en de overtuiging hebt om de duels op te zoeken. Het is dan ook lekker dat je dan snel op 1-0 komt. Dat geeft een boost aan de groep.'

Ook de individuele prestatie van oud-Ajacied Deyovaisio Zeefuik wordt besproken. Buijs is zéér tevreden. 'Hij is een machine. Hij is nog steeds enorm jong en kan nog gigantische stappen maken. Hij maakt weinig overtreding, heeft enorme duelkracht en hij wordt steeds rustiger aan de bal. Een uitstekende speler.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
die kerel doet alsof-ie t ei van Columbus uitgevonden heeft. Terwijl Groningen al sinds jaar en dag niks anders doet dan er tegen Ajax een vecht- c.q. schoppot van maken. Het probleem ligt bij Ajax, dat er gewoon geen antwoord op heeft. Terwijl je dit dus van mijlen ver ziet aankomen!
0 0
Spectre
Ja en dan hebben we binnenkort Utrecht nog, die weten net als Groningen hoe je Ajax moet bestrijden ,het is niet voor niks dat we het altijd lastig hebben tegen die clubs
0 0
Ajax114
Waarom hoor ik spelers altijd dat ze naar een sterkere competitie willen ? Ajax heeft gewoon ontzettend veel lastige uit wedstrijden. Genoeg tegenstand in Nederland omdat de meeste ploegen voluit gaan.
2 0
Marcao
Het was ongestraft schoppen, trekken en duwen. Echt álles mocht van die kutscheids. En dan de eerste gele kaart van de wedstrijd aan Nico geven. De hond.
3 0
ajax4ever01
Voor Groningen was het wedstrijd van het jaar. Volgende week spelen ze weer ruk let maar op.
1 0
Dit is mijn club
Dit geldt toch voor alle 17 ploegen in de eredivisie. Winnen van Ajax is nu eenmaal de grootste scalp die je kunt veroveren en dat zal altijd zo blijven. Het meest frustrerende vind ik altijd dat Ajax hier zelf maar al te vaak niet goed op anticipeert. Je weet wat je kunt verwachten en toch laat je het gebeuren. Ieder jaar weer. Om gek van te worden.
0 0
Ajacied33
Is toch altijd zo met dit soort ploegen
0 0
Ansjo
Dat zal allemaal wel maar ik vind het wel irritant dat zo'n scheidsrechter dan zo'n club als Groningen een extra handicap meegeeft omdat zij voetballend niet beter zijn dan Ajax en daardoor wat meer dingen door de vingers ziet waar normaal gesproken voor gefloten wordt. Dan vind ik niet heel erg maar dan moet je dat wel voor beide partijen doen. Ik heb echt de meest lullige duwtjes afgefloten zien worden aan Ajax kant terwijl ze bij Groningen er op los mochten schoppen, trekken en duwen. Je ziet die scheidsrechters gewoon hun eigen spelregels opstellen om er voor het publiek een soort gelijkere strijd van te maken oid. Dat kan gewoon niet.

Niet dat we door de scheidsrechter verloren hebben want dat is andermaal weer de schuld van tactisch "meesterbrein" Erik ten Hag. Die vent maak zulke domme amateuristische beslissingen echt ongelofelijk. En als je daar wat van zegt dan wordt de helft hier gek omdat we vorig seizoen de halve finale van de CL hadden gehaald. Tja maar ja... Hij zet ook Blind tegen Llorrente en de Ligt tegen die kleine Braziliaan tijdens de wedstrijd. Tactisch hoor nou nou.

Kijk eens verder dan je neus lang is. Als iedereen fit is dan is het lekker makkelijk voor ten Hag maar zodra er ook maar 1 basisspeler uitvalt dan is het gelijk een puinhoop omdat ten Hag gewoon niet in staat is om de juiste logische beslissingen te nemen. Al sinds zijn aanstelling niet. Hij maakt keer op keer de meest achterlijke beslissingen qua basis opstellingen. Verkeerde wissels. Veels te late wissels. Hij voert spelers aan die gekocht moeten worden die er geen ene reet van kunnen. Hij staat als een complete randdebiel elke keer voor die camera te stamelen.

Deze keer was het beginnen met Siem de Jong in de basis en geen Traoré. Megablunder want iedereen met een beetje verstand weet gewoon dat het afgelopen verhaal is met Siem. Maar ten Hag met zijn tactische "meesterbrein" ziet dat niet. Blunder numero uno. Blunder nummer twee is om veels te laat te wisselen en niet gelijk al in de rust. Gravenberch zat totaal niet in de wedstrijd en Siem de Jong past net zoals Huntelaar gewoon niet meer in dit Ajax. Maar goed de dubbele wissel kwam uiteindelijk wel en Ajax begon goed te spelen en kwam op 2-1 en de gelijkmaker hing in de lucht. En wat doet dat tactische meesterbrein? Die brengt Huntelaar erin voor een verdediger met als resultaat dat heel de organisatie gelijk weer weg was en het gelijk weer een soep zooitje werd. Blunder nummer 3.

Dit gebeurd zo vaak met ten Hag en na afloop staat er een nerveuze dorpsidioot voor de camera te ratelen met een soort ontkenningsgedrag. Van Gangelen stelt gewoon een vraag en ten Hag zegt dat die geen vraag stelt. Het lijkt wel of ten Hag gewoon super zenuwachtig wordt dat er meer mensen er eindelijk achter beginnen te komen dat hij van een hoop zaken gewoon kwaliteiten mist. Niet dat ik die van Gangelen geen lul vind hoor want dat vind ik wel met zn jolige gedoe.

Ik geloof gewoon niet dat de resultaten van vorig seizoen kwamen door een trainer die de meest amateuristische beslissingen neemt met opstellingen, wissels e.d. maar gewoon doordat we een team hadden met Onana, Nico, Blind, de Ligt, Mazraoui, Schöne, de Jong, van de Beek, Neres, Tadic en Ziyech.

Ik heb het denk ik te vaak gezegd de laatste tijd want ik ben nogal gefrusteerd over die debiele beslissingen die ten Hag neemt, maar ik wil best geloven dat het een goede veldtrainer is maar hij heeft gewoon echt iemand nodig die boven hem staat als manager ala Ferguson die gewoon de opstellingen maakt, de wissels doorvoert en de interviews doet. Want ik vind dit echt Ajax onwaardig.
2 0
Marcao
100% met je eens. Helaas....
1 0
stopperspil
Getafe schijnt een vechtploeg te zijn..
0 0
KlasseLasse
je kan nie eens van grun winnen nou dat word niks
0 -1
Ajacied33
Rare logica heb jij. We wonnen ook niet van Heracles en Feyenoord, maar veegden wel Real Madrid van het veld...
1 0