Dolberg: 'Ze vroegen hoe laat het was, dat soort dingen'

BartVeenstra, 24-01-2020 om 12:40, 6880 views, L'Équipe |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kasper Dolberg was vlak na zijn komst bij OGC Nice groot nieuws in Frankrijk. Met sportieve prestaties had dat toen overigens niets te maken: zijn horloge was namelijk gestolen door een - inmiddels voormalig - teamgenoot.

De dader, Lamine Diaby-Fadiga, werd al vrij snel ontslagen door OGC Nice. Toch was het schrikken voor Dolberg toen hij merkte dat hij zijn horloge kwijt was. 'Ik kon het niet geloven', zegt hij in de Franse krant L'Équipe. 'Maar de club heeft het op de best mogelijke manier afgehandeld. Dat gaf me rust, ik maakte me er daardoor geen zorgen over. Ik wist dat het wel goed zou aflopen. De buitenwacht maakte zich daar meer zorgen over, de mensen praatten er constant over en dat was een beetje irritant. Voor mij was het geen probleem, ik had mijn plek al gevonden. Natuurlijk is het niet leuk, maar er is goed mee omgegaan.'

Dolberg geeft aan dat er ook grappen over werden gemaakt. 'Toen ik bij de Deense nationale ploeg aankwam, werd er een beetje over gepraat. Ze vroegen: "Hoe laat is het?", dat soort dingen', legt Dolberg een van de grappen uit.

Verklaring Diaby-Fadiga

Diaby-Fadiga gaf al snel een verklaring voor zijn ongepaste gedrag. Vorig seizoen speelde hij 'met veel trots' voor OGC Nice, maar daarna raakte hij voor enkele maanden geblesseerd. Toen hij zijn rentree maakte bij O19 en een rode kaart kreeg, werd zijn terugkeer vertraagd. 'Dat beïnvloedde mij mentaal en mijn moeilijke situatie stond in schril contrast met het succes en de uitstraling van Kasper, mijn teamgenoot. Ik heb het zonder reden op hem afgereageerd, misschien een beetje vanwege jaloezie. In plaats van te proberen op het veld te vechten voor mijn plek, reageerde ik dom.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aietos
Koekoek
1 0
Ismael Urzaiz
Ik vind het heel goed van die jongen dat hij zich openlijk verontschuldigt en een verklaring zoekt voor zijn gedrag.
2 -2
Redrum
Ach we hebben allemaal uit frustratie wel eens een horloge gejat toch? Die dingen gebeuren gewoon als je niet lekker in je vel zit.
8 -1
OKP-AFCA
Ik sloop meestal een bushokje, verder niets bijzonders. Kan gebeuren he.
5 0
Redrum
Dat is ook een logische reactie als je je even niet zo goed voelt ja.
4 0
MPAjax
toch voetbalt die lamine weer als pro bij fc paris, dat ze een dief aan nemen vind ik niet kunnen
1 -2
Ajacied33
Iedereen maakt fouten, zeker op de leeftijd van die gast
0 -1
Ferd
Waarom niet? Als iemand een keer in de fout gaat moet hij nooit meer ergens kunnen werken?
2 -1
koppensneller
Natuurlijk . Want zo'n misstap op jeugdige leeftijd moet zo gestraft worden dat je uiteindelijk als clochard eindigt en als voorbeeld dient voor anderen.
6 0
Ajacied33
Wat zeggen ze altijd.....Beter goed gestolen dan slecht verzonnen of zoiets? Nice heeft goed bij Sampdoria rondgekeken..
1 0
AFCAsphere
Dat ze bij Nice ook niet even doorgeven van “hey dit lijkt net effe te veel op het ozo bekende tenue van Sampdoria”.
0 0
Rockpotje
Ik dacht oprecht dat ik nog niet had meegekregen dat hij deze winter naar Sampdoria was gegaan.
0 0
mvdk
Ajax zocht nog een aanvaller:p
0 0
Ajacied33
Met de nadruk op zocht idd. Dolberg kan altijd als terreinknecht werken bij ons? Hij heeft ervaring met het gras, daar lag hij 85 minuten van een wedstrijd op..
4 -1
MPAjax
die plotse duikelingen vlak voor hij kon scoren was inderdaad een dolle boel
2 0