Spakenburg houdt twee ton over aan bekerduel

BartVeenstra, 23-01-2020 om 09:00, 4382 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

SV Spakenburg zal ondanks de uitschakeling in de KNVB-beker met goede gevoelens terugkijken op de ontmoeting met Ajax. Naast de mooie ervaring voor de spelers levert het de club ook nog eens een bedrag van - zo goed als zeker - tweehonderdduizend euro op, zo schrijft De Telegraaf.

Zodoende profiteert SV Spakenburg enorm mee van de populariteit van Ajax. De Johan Cruijff ArenA was namelijk volledig uitverkocht. De Amsterdamse clubleiding hecht er veel waarde aan dat de sfeer optimaal is en om die reden gingen de kaarten voor het duel met Spakenburg voor twintig (lange zijde), tien (korte zijde) en vijf (uitvak en slechtzichtplaatsen) euro van de hand, zo schrijft de krant.

In de regels van de KNVB valt te lezen dat de recette - na aftrek van de kosten - wordt gedeeld. Ajax betaalt weliswaar een flinke huur aan het stadion en een flinke som voor de stewards, maar toch bleef er een prachtig bedrag over voor SV Spakenburg. Ajax verkocht alle kaarten 'op eigen kracht', waardoor er geen commissie betaald hoeft te worden. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Het is ze gegund. Ze hebben meegeholpen aan een hele leuke avond en dito wedstrijd.
4 -1