'Ten Hag behoort tot grootste genieën in het voetbal'

BartVeenstra, 22-01-2020 om 07:45, 5279 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Woensdagavond staan ze wederom tegenover elkaar: Erik ten Hag en Eric Meijers. De trainers van respectievelijk Ajax en SV Spakenburg troffen elkaar namelijk al eens eerder. Toen won Ten Hag met FC Utrecht met 5-0 van het Achilles'29 van Meijers.

Voor Meijers is het nu extra bijzonder om Ten Hag, die veel succes heeft gehad met Ajax, opnieuw tegen te komen. 'Jazeker. Ik heb veel respect voor hem. Die man behoort in mijn ogen tot de grootste genieën in het voetbal. Als niet-Amsterdammer in Amsterdam heeft hij onder heel moeilijke omstandigheden Ajax gigantisch op de kaart gezet in de wereld. Alleen maar lof voor hem.'

Meijers is zelf ook geen onbekende in de voetballerij, al heeft dat voor veel mensen een andere reden. De oefenmeester is namelijk bekend door zijn documentaire. 'Ja, daar kom je nooit meer vanaf', zegt hij. 'Het is mij overkomen en heel Nederland lacht erom. En ik lach er zelf ook wel om. Hans Kraay jr. gooit met jasjes, Huub Stevens roept "vuile klootzak" en Eric Meijers roept "kutkeeper". Eén ding is wel heel zuiver. Wat iedereen in die documentaire kon zien, was ongefilterd. Ik heb geen rol gespeeld. Wat ik zei, was gemeend. Daarom vinden de mensen het ook zo geweldig. Maar in de dertig jaar dat ik trainer ben heb ik gelukkig wel iets meer gedaan dan "kutkeeper" en "kutkrant" roepen', besluit hij.

Denk jij dat Ajax met 6-0 wint van Spakenburg? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
Onze sympatieke duitse libanees Youness (vond ik in ieder geval) 90 ste minuut (ofzo) brengen vond ik taktische meesterzet, eveneens zijn talloze veel te late wissels.
1 -3
RaynoFischer
Prima trainer, maar een van de grootste genie-en uit het voetbal is zwaar overdreven genoeg minpunten...
Even kijken of hij net zo'n genie is nu hij naast Blind en Neres ook nog Ziyech mist.
1 0
Schip
Haha, nou, hoor wie het zegt. De grootste dorpsidioot uit het voetballandschap.

Leg dan eens uit wat er geniaal is om te beginnen. Pep is een genie. Die heeft concepten en trainingsvormen bedacht, die anderen niet bedachten. Onderlinge afstanden, veldbezetting, type spelers. Dat is geniaal, omdat het een simpele, doordachte en innovatieve samenhangende set uitgangspunten was, dat spectaculair voetbal oplevert met spectaculaire transformaties en successen. En hij doet het overal. Zijn invloed is immens. Kijk wie Bosz en TH als voorbeelden noemen.

Cruijff was geniaal, om dezelfde redenen en om het uitdenken van het super aanvallende voetbal, met de filosofie die mensen als Pep heeft geïnspireerd en dat zelfs heeft doorgetrokken, op een logische manier, naar de opleiding.

TH is niet geniaal. Ik twijfel zelfs of hij internationaal top is. Hij is goed en werkt relatief met topmateriaal. Tot nog toe heeft hij een halve finale CL op zijn conto staan.
1 -2
Web
Ik heb het je gisteren nog gezegd
Ten Hag is veel verder en beter dan jij denkt
Kom eens met een naam ( die gewerkt hebben met Ten Hag ) die hem niet goed vinden
Ik lees heel veel, ik heb het nog niet langs zien komen.
Pep sla ik ook hoog aan, maar voorlopig staat hij 20 punten met City achter op het Liverpool van Klopp die ook nog eens de CL gewonnen heeft vorig seizoen
Klopp heeft de gave om Liverpool net zo te laten spelen als Dortmund, met een energie wat geen team op kan brengen.
Klopp is zeker niet minder, ook alleen maar goede aankopen

Cruijff is zeker geniaal, zowel als voetballer ( denk maar eens aan het jaar Feyenoord, heel bijzonder ) en als trainer
3 0
31xAjax
Ik vind Erik ten H. niet eens internationale top, daarvoor maakt hij te veel tactische fouten met spelconcept, opstellingen en wissels....
1 -3
Web
Weer een die het zegt
Nooit iemand gelezen die het niet zegt.
Morgen komt er weer iemand, maar ja jij weet het beter
2 0
FTS95
Heel gek misschien, maar ik vond 3x defensief wisselen tegen Tottenham met Magallan als dieptepunt niet echt geniaal..
3 -5
markk
Het is geniaal als het werkt en achterlijk als het niet werk. De waarheid is dat Ajax goed stand hield maar ongelofelijk veel pech heeft gehad en die verloren wedstrijd heeft weinig te maken gehad met wissels maar meer met pech en individuele fouten.
2 0
Web
Achteraf is alles makkelijk, net wat je zegt, alles zat tegen
Als Ajax niet dat kloot moment bij Chelsea had gehad, waren ze makkelijk doorgegaan in de CL
Daarbij moest je het ook nog eens doen zonder je twee buiten spelers.
En daar komt nog bij met 10 punten ga je bijna altijd door
1 0