Oud-Ajacied Gravenberch keert terug bij FC Dordrecht

BVeenstra, 16-01-2020 om 14:00, 6882 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-jeugdspeler Danzell Gravenberch (25) vervolgt zijn carrière bij FC Dordrecht. De 25-jarige Amsterdammer heeft bij De Schapenkoppen een contract getekend tot het einde van dit seizoen. De aanwezigheid van Harry van den Ham, tegenwoordig technisch directeur van de club uit Dordrecht, gaf de doorslag voor Gravenberch.

In het verleden, gedurende het seizoen 2015/2016, werkte Gravenberch al eerder met Van den Ham samen bij FC Dordrecht. Toen was Van den Ham de trainer van de Dordtenaren. Zaakwaarnemer Stefano van Delden geeft tekst en uitleg over de transfer: 'FC Dordrecht ziet in Danzell de gewenste spits en dat spreekt hem bijzonder aan. Hij ziet dit als een mooie springplank om terug te komen richting de top.'

In het afgelopen halfjaar speelde Gravenberch bij TOP Oss, waar hij tot elf officiële wedstrijden kwam. Bij die club speelde hij afwisselend als spits en als centrumverdediger, maar bij FC Dordrecht kan hij zich focussen op de positie van aanvaller.

Danzell Gravenberch - de oudere broer van huidig Ajacied Ryan Gravenberch -  speelde tussen 2002 en 2014 bij Ajax. Uiteindelijk schopte hij het tot speler van Jong Ajax, waarna hij verder speelde voor NEC, het Roemeense Universitatea Cluj, FC Dordrecht, het Engelse Reading en het Belgische KSV Roeselare, waarna hij het afgelopen halfjaar voor TOP Oss speelde. Aankomende maandagavond speelt FC Dordrecht op bezoek bij Jong Ajax.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ReinBurg
Met Van den Ham terug aan het roer komen er nu eindelijk eens wat fatsoenlijke spelers aan de Krommedijk
0 0
Dexy
Is hij eigenlijk familie van Ryan?
0 -1
AFCAMM
Z’n oudere broer. Heeft ook lang bij Ajax in de jeugd gespeeld.
0 0
dimitri1903
Zijn broer volgensmij
0 0
036AFCA97
Hopelijk is dit de enige Gravenberch die in 2020 een transfer maakt, maar niet de enige Gravenberch die een nieuw contract tekent! ;)
0 0
AlexIbarra
"Ryan, ik ben naar het Oosten, het Zuiden en naar Engeland geweest om de voetbalwereld te verkennen maar het stelt allemaal weinig voor. Er gaat niets boven Ajax."

"Ay, thanks brada!"
0 -2
Raoul14
Dacht dat ik even wat had gemist :-)
0 -1