Oud-Ajacied Lobotka voor miljoenenbedrag naar Napoli

ThijsZwagerman, 15-01-2020 om 18:55, 3809 views, Napoli |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Stanislav Lobotka vervolgt zijn carrière definitief bij Napoli. Woensdag werd de voormalig Ajacied, die overkomt van Celta de Vigo, gepresenteerd door de Italianen. Met de overgang is naar verluidt zo'n twintig miljoen euro gemoeid.

Lobotka speelde in het seizoen 2013/2014 op huurbasis bij Ajax. De Amsterdammers huurden de Slowaak van AS Trenčín en bedongen een koopoptie, maar deze werd niet gelicht. Lobotka speelde in Jong Ajax en kwam niet tot minuten in Ajax 1.

Na zijn verhuurperiode bij Ajax keerde Lobotka terug bij AS Trenčín, waar hij vervolgens een transfer naar FC Nordsjælland verdiende. Die club verkocht hem in 2017 aan Celta de Vigo, waar Lobotka al snel uitgroeide tot onbetwiste basisspeler. Zijn sterke prestaties in LaLiga ziet Lobotka nu bekroond worden met een overgang naar Napoli, waar hij de ploeggenoot wordt van onder meer Arek Milik en Amin Younes.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JSF
Met Ajax op je cv kun je het nog ver schoppen
0 0
johnantoni
Of hij heeft afgelopen seizoen gewoon indruk gemaakt.
1 0
Dubbelvla
Had het waarschijnlijk niet gered als ie bij Ajax was gebleven. Dit is waarom:

laten we zeggen dat niveau Celta de Vigo en dan voor 20 miljoen naar Napoli ongeveer niveau PSV is, of... in ieder geval net onder waar wij naar zouden streven als (terecht) veeleisende fans. Echt is deze knul nu 25, d.w.z. dat ie tot z'n 22 a 23e aardig heeft gespeeld bij Nordsjelland, maar dat is het. Terwijl wij hier bij talenten rond hun 19, 20e al beginnen te klagen over dat ze het niet meer gaan halen. Van de Beek is nu 22 en doet al een jaar of 2 mee. We willen gewoon basis-materiaal vanaf jaar 20, daarom moet Gravenberch met zn 16 jaar er nu al staan volgens sommigen.

Lobotka had niet genoeg kansen gekregen hier, a la Marin.
0 -1
OKP-AFCA
Eens! We moeten van de gedachte af dat iedere speler op zijn 19de vast in Ajax 1 moet zitten en 100 wedstrijden gespeeld moet hebben. Fans en media moeten soms wat meer geduld hebben met spelers.

Schuurs en Pierie bijvoorbeeld, als die over 2 of 3 jaar pas echte Ajax 1 waardes zijn is dat toch prima. Geen enkele reden om Pierie al volledig af te branden, verdiend die jongen helemaal niet.
0 0
Oliveira
Nogal een gemiste kans. Maar goed achteraf praten is altijd makkelijk.
0 0
WouterBerg83
En op wie z'n plek had deze jongen de afgelopen 2-3 jaar moeten staan dan? Als vaste basisspeler dus.
0 0
AjaxDaniel
Haha Napoli heeft zelfs op hun transferfoto's een sponsor (MSC)
0 0
ajaxxcied4life
Ik heb deze jongen oprecht altijd een hele goede speler gevonden.
3 -1
Flipper33
Ik ook snap sowieso niet dat Ajax hem niet heeft overgenomen toen ze de kans hadden.
0 0
MPAjax
niet voldoende gebruikt dan hadden ze liever een andere speler op het middenveld en dat was toen christian poulsen/ klaassen/ schöne en serero, lobotka was toen pas 18
1 0
Barra
Maar was zelfs toen al een speler die er in JA echt bovenuit stak. Een echte spelverdeler die altijd aanspeelbaar was en waarmee je enorm goed positiespel kon spelen. Een plek in het eerste zat er niet direct in, maar hij had echt kans om bij ons te slagen als de Boer het aandurfde imo.
2 0
MPAjax
eens, zag het ook in football manager destijds, had hem als vm langer gehouden en poulsen weggedaan, denk alleen niet dat ajax hem echt nodig heeft gehad omdat hij niet mee opkomt en daarom als een soort enoh zou spelen, die spelen doorgaans niet zoveel wedstrijd als hij wel kon bij trencin and celta
0 -1