Ecuador stelt Cruijff aan als technisch directeur

FinnDekker, 14-01-2020 om 07:50, 1745 views, La Tri Ecuador |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jordi Cruijff is officieel aangesteld als technisch directeur van de voetbalbond van Ecuador. De geboren Amsterdammer werd al eerder in verband gebracht met het Zuid-Amerikaanse land als nieuwe hoofdtrainer.

Dinsdag blijkt dus dat het gaat om een positie in de directie. Dit meldt de bond via de officiële kanalen. Robert Moreno werd al in een eerder stadium aangesteld als hoofdtrainer, waardoor even werd getwijfeld aan de samenwerking tussen Cruijff en Ecuador. De kogel is nu echter alsnog door de kerk. 

De zoon van Johan Cruijff was voor het laatst actief als trainer bij Chongqing Dangdai Lifan in China. Bij Ecuador gaat de oud-voetballer van onder meer FC Barcelona zich richten op de Copa América, die deze zomer wordt gespeeld. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SPLNDD
Wat doet een technisch directeur eigenlijk precies bij een nationaal elftal..? Serieuze vraag!
0 0
Babangida83
Spelersbeleid op de lange termijn. Mark Wotte zat bij Marokko. En nu kiezen alle Marokkaanse Nederlanders voor Marokko. Daar gaat een heel traject aan vooraf.

En misschien gaat hij zich ook bezig houden met de ontwikkeling van het voetbal in Ecuador ansich. Door middel van betere opleiding van trainers etc. Maar dat laatste hangt van de afspraken en structuur binnen die federatie af.
0 -1
MPAjax
Ecuador !
https://www.youtube.com/watch?v=9cQlVww0zKo
1 -1
Babangida83
En daar lekker blijven totdat Overmars weggaat.
0 -4
Red Devil
Laat Jordi maar schuiven.
Weer een mooie uitdaging voor hem om daar te werken.
0 -2