Boadu: 'Ging een beetje tegen hem aan hangen'

JesseTH, 15-12-2019 om 22:30, 2906 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het spitseninstinct van Myron Boadu zorgde er zondag voor dat Perr Schuurs niet meer voor hem kon komen, zo meent de spits zelf tegenover FOX Sports. Boadu kon vrij inkoppen toen zowel de verdediger als André Onana hem niet genoeg konden hinderen bij een hoekschop.

'Ik ging een beetje tegen hem aan hangen', legt de jongeling uit. 'Daarna zag je dat Onana niet echt kwam en toen kopte ik hem gewoon binnen. Hij (Schuurs, red.) zag dat ik het op het moment ervoor ook deed. Nu wilde hij ervoor komen, maar dat lukte niet. Het is niet geleerd, een beetje een instinct.'

'Als je het winnende doelpunt kunt maken, is dat natuurlijk fantastisch', spreekt Boadu verder over zijn goal. 'En het was een belangrijke wedstrijd, dus alleen maar mooi. Je baalt van de kansen ervoor, maar als je deze dan maakt in de laatste minuut, dan maakt de wedstrijd niet meer uit.'

Door de 1-0 einduitslag staan Ajax en AZ nu in puntenaantal gelijk en is de titelrace in de Eredivisie definitief weer open. 'We doen het goed en staan gelijk met Ajax. Volgende week moeten we ook gewoon weer winnen, anders doe je dit bijna voor niets. Als je na zes maanden eerste staat, dan denk ik dat er veel mogelijk is. Ik ga niet zeggen dat we kampioen gaan worden, maar we gaan zolang mogelijk meedoen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Az is net zo kut club als fc fraude en fc subsidie.
0 0
Babayaka
O dus had afgekeurd moeten worden, was een overtreding blijkbaar.
0 0
GrandMasterFlex
Oké Boadu, maar je staat na 6 maanden nog steeds tweede. Succes in de tweede helft van het seizoen wanneer ook jullie vermoeidheid en drie wedstrijden per week krijgen.
0 0
mcatarinob
Wat moest Schuurs achter Boadu, daar heeft hij op dat moment toch niets te zoeken?
0 0
Bocarra
Schuurs speelde een prima wedstrijd maar dit was natuurlijk een enorme blunder. Op deze posities in het team heb ervaren spelers nodig. Je ziet hoe het de Ligt in Italië vergaat. Ondanks een sterk seizoen bij Ajax maakt ook hij op zijn leeftijd nog veel cruciale fouten. Ik adviseer Ajax daarom ook om op zoek te gaan naar een oudere centrale verdediger die er in de belangrijkste wedstrijden staat. Geef geld uit om Alderweireld aan te trekken!!!!
0 -1
Jari_held
Blind bedoel je? Het is juist des ajax om jonge spelers de kans te geven. Als je nu met aldeweireld blind gaat spelen dan ga je schuurs dus verkopen? En wat als alderweireld een jaar later moet stoppen?
0 0
Sterspeler
Hebben we datzelfde niet met Wober gedaan? Een groot talent verkopen?
0 0
komopajax777
Schuurs moet nog brutaler worden en Boadu gewoon wegduwen met zijn lengte en kracht.Verder speelde hij erg sterk.Hij is pas 20 maar in Ajax 1 mag dit nooit meer gebeuren.
1 0
Pierre Heno
AZ is en blijft een provincieclub a la Heracles. Alleen supporters in Alkmaar -Zaanstreek. Ze kunnen nu bovenin meedoen omdat PSV volledig is afgehaakt en Feyenoord ook al een tijdje. Dat ze nu in punten gelijk eerste staan met Ajax is een unicumvoor deze vooral door de media gehypte club. Leuke spelers + aardige coach maar verder valt het allemaal wel mee. Nu gaan ze meer druk ervaren om niet weer opnieuw achterop te raken. Ajax moet zorgen voor een volwaardige bank in de 2e seizoenshelft want dan kun je ook nog in de EL hoge ogen gooien( ook al zullen we het CL bal behoorlijk gaan missen want EL is wat dat betreft een armoede spektakel omdat al het geld naar de CL ploegen gaat......elk seizoen nagenoeg weer dezelfde ploegen. Voor hen is het bereiken van de KO fase CL de gewoonste zaak van de wereld en start het CL toernooi pas in maart. Ajax bracht ze vorig seizoen aan het wankelen......maar dat is dit seieozen met dank aan een stel UEFA scheidsrechters weer helemaal rechtgetrokken en de rust lijkt weer te zijn teruggekeerd. Gaan we nog meedoen in die strijd voor de EL beker Marc? of houd je gewoon weer de hand op de knip vanuit financieel tactische overwegingen?
1 -1
PetrusKeizer
jij kent de historie van AZ helemaal niet, Steno. AZ '67, weet je wel. Pier Tol, Kees Kist, Kirsten Nygaard, Jos Jonker, Andre Wetzl, John Metgod, Ronald Spelbos en zo. Fantastisch team, supervoetbal.
0 -2
Pierre Heno
Abe Lenstra bij Heerenveen ? ook zoiets....maar Heerenveen blijft toch een proviincieclub. AZ ook! waarom? omdat ze buiten Alkmaar-Zaanstreek nauwelijks echte fans hebben...daarom dus!. Ze kregen dat ADO stadionnetje niet eens voor 40% gevuld....zelfs niet tegen MU!. Een provincieclub hoeft niet per definitie slecht voetbal te spelen maar heeft vooral in de regio fans en niet daarbuiten.
1 0
Cupmetgroteoren
Is gewoon knap wat AZ presteert en welke selectie ze hebben samengesteld op basis van zo'n lage begroting. Beetje zure verongelijkte post.
2 0
ByronAjax
Gewoon een mazzel goaltje door een fout van verdediger en keeper, snap niet waarom deze gozer hiermee zo te koop loopt. Sowieso vandaag eens op hem zitten letten en ik vind het niet veel bijzonders, heeft geen verfijnd schot en de ballen stuiten vaak van zijn voet. Teert vooral op zijn sprint en fysiek.
5 -1
Benleiden
Dit mag op professioneel niveau nooit gebeuren. Schuurs is twee koppen groter en moet voor zijn man gaan staan. Onana staat ook te slapen...
5 -1