Boskamp kritisch: 'Ze speelden niet des Ajax''

JesseTH, 13-12-2019 om 22:20, 3559 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Boskamp zag Ajax tegen Valencia CF niet voor de dag komen zoals de club dat hoort te doen. De analist doelt daarmee vooral op het - in een thuiswedstrijd - opstellen van het Latijns-Amerikaans blok op het middenveld, bestaand uit Edson Álvarez en Lisandro Martínez

'Ze speelden niet des Ajax'', begint Boskamp te vertellen aan tafel bij Veronica Inside. 'Je speelt thuis en je speelt met twee controlerende middenvelders, Álvarez en Martínez. Je ziet Van de Beek altijd diep lopen en die staat er dan. Dan verwacht ik van mijn controlerende middenvelders dat ze bijsluiten, zodat je de tweede bal hebt. Parejo had elke tweede bal.'

René van der Gijp zag een ander opvallend aspect aan de wedstrijd waarover hij zich verbaasde. 'De wedstrijd begon alsof Ajax een 4-0 nederlaag weg moest poetsen. Daar begreep ik helemaal niets van. Het was me een partij wild. Ik dacht: waar zit ik naar te kijken man? Doe lekker rustig aan. Zij moeten komen en winnen. Er zit een verschil tussen heel wild of normaal je spel spelen.'

Het stelde Johan Derksen, de derde analist aan tafel, teleur dat Ajax niet van een ploeg als dit Valencia wist te winnen. 'Ik vond Valencia een matig ploegje, niets bijzonders. Als team was ik er niet van onder de indruk. Normaal gesproken speelt Ajax zo’n team van de mat. Het was opvallend dat Tadić en Ziyech er niet waren, ze manifesteerden zich niet. Dat zijn juist de mensen die in dit soort beslissende wedstrijden aanwezig moeten zijn.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ajax speelde niet zoals ze hadden gewild omdat er een aantal spelers niet inzetbaar waren en omdat met name Lang grossierde in balverlies.
Ondanks dat had Ajax wel een aantal momenten waaruit het had kunnen scoren ,helaas werd er te gehaast en te onrustig gespeeld.

Valencia had een klein wonder nodig om te overleven , helaas werkte Ajax zelf mee aan dat wonder en dat werd ondersteunt door die irritante Turpin die alle snelheid uit het spel weghaalde met zijn geflierefluit.

Van een afstand bekeken speelde Ajax beter dan Valencia maar zat het deze keer niet mee met de score.
2 0
Jariiii
Boskomp mag die dingen wel zeggen. Van der Gijp de laatste tijd ook wel.
Ik merk dat ik kritiek van Derksen niet kan luchten. Die man heeft het echt totaal bij me verbruid met zijn anti-Ajax-sentiment.
7 -2
AFCAMM
Boskamp is een prima vent, die toevallig voor de verkeerde club is. Als Ajax goed is zit hij als een klein kind te genieten. Gewoon oprecht. Vd Gijp heeft af en toe -vooral als Derksen er niet bij is- ook momenten waarop hij gewoon als voetballiefhebber kijkt en praat ipv als dat typetje. Maar Derksen is vrijwel altijd een typetje. Alleen maar bezig met wat hij entertainment noemt. Vaak komt dat neer op achterbaks gelul en gestook.

Dat is wat mij betreft het verschil tussen die drie.
Kieft en Advocaat kan ik in het algemeen ook prima hebben. Zelfs Hans Kraay Jr. is op een goede dag nog wel te luchten, maar vaak gaat dat -door Derksen- toch nog mis. Derksen is gewoon de katalysator. Zonder hem is alles en iedereen beter. Er zullen alleen veel mensen zijn die het dan juist minder vinden, want die vinden dat achterbakse en vaak genoeg kwetsende, zure gezet van die vent grappig.
3 0
Redrum
Ze hebben op zich wel gelijk natuurlijk, alleen wel een beetje jammer dat ze vergeten te benoemen dat deze opstelling uit nood geboren was. Het is niet zo alsof Ajax dacht dat dit de ideale opstelling was om Valencia te verslaan.
2 -2
Schip
Dat heeft niets te maken met de wedstrijdinstelling en amper met de speelwijze. Ajax kan enkel vanuit de eigen kracht spelen en dat is vooruit druk zetten. Het was op alle niveau's zwak. Mentaal, tactisch en aan de bal. Het was een fokking wanprestatie, en wat mij betreft een enorme faalbeurt.

Leuk, al die nuanco's die lekker luchtig doen, maar het was een gouden kans om aansluiting te krijgen. In plaats daarvan benadruk je de schlemielenkant van je club.

Ajax onder deze omstandigheden en nog steeds met deze groep, MOET een Valencia als dit onder druk weten te zetten. Het was ronduit zwak daartoe niet in staat te zijn.
1 -1
Labrador
En daarom kan ik het ook nuanceren. Het scheelt een slok op een borrel of je nou met Neres Tadic en Promes speelt of met Lang Tadic en Ziyech waarvan laatst genoemde beter speelt op het middenveld
0 -2
Wijnvoord
helemaal mee eens
0 0