'Heel dubbel om het mooi te vinden dat Ajax verliest'

BartVeenstra, 09-12-2019 om 07:45, 4392 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dani de Wit kijkt enorm uit naar de competitietopper tussen AZ en Ajax van aankomende zondag. Door de nederlaag van Ajax tegen Willem II en de zege van de Alkmaarders bij PEC Zwolle is het gat tussen beide titelkandidaten nog maar drie punten.

'Het was dus wel lekker dat "ze" vrijdag hadden verloren', zegt De Wit in De Telegraaf. Hij voegt er meteen aan toe dat het toch wel raar is om dat te zeggen, als oud-Ajacied. 'Het voelt heel dubbel om het mooi te vinden dat Ajax verliest.'

Voor De Wit wordt het een bijzondere wedstrijd aangezien hij speelt tegen veel oud-teamgenoten. Toch zal de focus zondag vooral op het duel liggen en niet op de vriendschappen met spelers van Ajax. 'Het is niet zomaar een potje, zeker omdat er zoveel druk op staat. We kunnen langszij komen, de eerste plek delen. Geweldig natuurlijk, dat hebben we afgedwongen met ons goede spel. Daar worden we nu voor beloond.'

Het geloof in een goed seizoen is er zeker bij AZ. De ploeg staat bijna halverwege de competitie op een tweede plek met slechts drie punten minder dan Ajax. Waarom zou een landstitel niet mogelijk zijn, denkt men in Alkmaar. 'We moeten er sowieso in geloven dat we kampioen kunnen worden. Als we dat niet doen, kunnen we net zo goed niet tegen Ajax spelen. Het is niet zo dat we na vijf speelrondes bijna bovenaan staan, we zijn al bijna halverwege.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Valencia? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
De net niet talenten verkopen we aan Nederlandse clubs en wanneer ze tegen ons spelen, stijgen ze boven zichzelf uit. Verkoop zoveel mogelijk aan buitenlandse clubs. Hebben we er niet zoveel last van.
0 0
PetrusKeizer
je vindt t toch mooi dat Ajax verliest? Daar is dan dus niks dubbel aan, beste Dani. Je vindt t mooi, half mooi of helemaal niet mooi.
0 0
trainerdv
Goed, als elke ex-ajacied uit de eredivisie dat 'dubbel' zou vinden...Deze man heeft goed eieren voor zijn geld gekozen. Ik gun ze een mooie tweede plaats dit jaar.
0 0
Leprechaun
Even blessures en eventuele vermoeidheid daargelaten: een elftal waar Dani de Wit een basisplaats heeft moet je gewoon verslaan.
2 -6
megaonion
Al heeft Ajax één been moet je van een elftal winnen waar Dani de Wit in de basis speelt.
0 -5
Cisco2
Als de spelers van Ajax dat ene been de mentaliteit hadden van De Wit, hadden ze gewonnen van Willem 2.
10 0
Simon1
Hahahahahahahaha wat grappig!....


Dani de Wit is absoluut geen slechte voetballer en die opmerkingen van jou is echt misplaatst. Laat dat lekker over aan VI.
3 0
ajaxdordtt
Dani is absoluut een slechte voetballer.
1 -7
VoorOnzePloeg
Dat is overdreven, hij heeft alleen niet het Ajax-niveau en potentie
1 0
soewares
gewoon een hele nuttige werker
3 0