Koster: 'Hoog drukzetten dé manier om Ajax te bestrijden'

ThijsZwagerman, 08-12-2019 om 23:15, 3031 views, Studio Voetbal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Adrie Koster stelt dat hoog drukzetten de beste manier is om Ajax te bestrijden. De Willem II-trainer gaf die opdracht vrijdagavond tegen Ajax aan zijn ploeg mee en vertrok na een 0-2 zege met drie punten uit de Johan Cruijff ArenA. Bij Studio Voetbal blikt Koster terug op de overwinning.

‘Het was geen topdag van Ajax’, is de oefenmeester eerlijk. ‘De scherpte die er moest zijn, was er niet. Dat had gedeeltelijk met ons te maken, maar ook met de mensen die ze missen. Dan loop je een keer tegen een nederlaag aan.’ Dat had ook te maken met het feit dat Willem II Ajax hoog onder druk durfde te zetten.

Wanneer Koster wordt gevraagd of hij ook dit ook zou doen als Ajax wél over Quincy Promes of David Neres - en zodoende meer snelheid en diepgang - kon beschikken, antwoordt de trainer bevestigend. ‘Dan hadden we het ook gedaan. Ik wil niet zeggen dat we dan ook gewonnen hadden, want achteraf is het nu makkelijk praten. Maar toch, als je dan op de goede momenten drukzet, is het heel moeilijk om die snelle mensen te lanceren. Ik denk dat dit dé beste manier is om Ajax te bestrijden.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik weet niet hoe jullie deze uirspraak lezen, maar ik word hier zo moe van. Weer een brulbekkikket dieper het hoofd ziet dat zijn sigarenclubje één hele week rust heeft gehad en daarvoor met het Nederlands elftal zelfs 2 weken om met zijn jongetjes te ontspannen. Ajax was helemaal niet met dat clubje uit Tilburg met die brulbekkikker bezig, Wanneer dit niet het geval was geweest, was zijn ploegje met 100% zekerheid met 6-0 naar Tilburg teruggestuurd.
Dus Kostertje, muil houden en eerst naar de werkelijkheid kijken.
0 0
michaellaudrup
Geniet er maar van , dit gaat de komende 50jaar niet meer gebeuren.
0 0
Leprechaun
Willem II had het prima voor elkaar. Terecht overwinning. Maar een scherp Ajax (lees: niet met het hoofd bij Valencia), mét Promes (en Tadic in de spits) had deze wedstrijd 'gewoon' gewonnen hoor.

Ik vind deze nederlaag echt Ten Hag aan te rekenen. Met Huntelaar in de spits speel je gewoon totaal ander voetbal.
2 -1
Lazell
Had ook met Tadic in de spits gespeeld, vd Beek daarachter en Ziyech op rechts. Dan ben je dodelijk gevaarlijk voorin, ook zonder Neres/Promes. Daarnaast had ik Marin gewoon geprobeerd tegen Willem 2, dan kon je in de CL zo spelen:
Onana
Mazraoui - Veltman - Blind - Tagliafico
Marin - Martinez
Vd Beek
Ziyech - Tadic - Lang

Vd beek op 10 wordt zwaar onderschat. Minder in de passing dan Ziyech, maar veel balvaster, veel meer diepgang en slimmere loopacties van de bal af, meer scorend vermogen. Ziyech is vanaf rechts ook extreem goed. En Donny vind ik echt 2 klasses minder op de dubbele 6 dan op 10. Is gewoon geen verbindingsspeler.
0 0
BokkieBokstra
Amper benoemd in de analyses, het hoge druk zetten dat deed Willem ii goed. Had ajax moeite mee. Maar die reacties, oei dat wordt nog wat.
0 0
Joker
weer zon populaire kreet en nog met droge ogen beweren ook, 2 x scoren uit een counter.

waar helemaal niets mis mee is, sterker nog zouden meer ploegen moeten doen.
Ajax slechte dag, willem 2 goed gedaan maat het zat ze goed mee ook

Normaal erger ik me kapot aan die gasten die hoog druk zetten tegen ajax, waarna ajax er 9 van de 10 keer zo tussen door wandelt, en hij beweert dat dat de oplossing is.

de kuip al weer vergeten
3 0
Bocarra
Wat zou het toch mooi zijn als elke tegenstander deze tacktiek hanteerde.. :-)
2 0
flyingsoccer
Gewoon terecht gewonnen als wij niet thuis geven verder vond ik het hoog druk zetten wel meevallen wij maakten verkeerde keuzes waren erg ongeduldig. Een team als Willem II moet je gewoon laten uitrazen en dan keihard pakken net als tegen Twente.
2 0
4EVERAJAX
ik heb de 2 e helft gezien...dat was toch geen hoog druk zetten...
2 -1
AFCA1996
Hahaha ik kan zo slecht tegen dit soort mensen. Helemaal tof doen op tv dat je van Ajax hebt gewonnen en ook nog even aan heel Nederland uitleggen hoe het wél moet. Wat zou het toch lekker zijn als we AZ helemaal kapot spelen volgende week. Ik kijk eerlijk gezegd meer uit naar dat duel dan a.s. dinsdag.
2 -4
Aeter
Het wordt gewoon door een interviewer zo gesteld. En waarom mag hij dat niet zeggen. Zo denkt hij er erover, daar mag je over twisten. Verder zegt hij niks geks en is hij zelfs bescheiden.
5 -1
Kingoffdatoilet
Heb weinig hoog druk zetten gezien. Puur wachten en counteren.
5 -1
GrandMasterFlex
Oké Koster je hebt een keer gewonnen tegen een gehavend elftal, die voornamelijk bezig zijn met de wedstrijd van dinsdag. Gefeliciteerd. Wij pakken die volgende ronde, Overmars haalt twee directe versterkingen in de winterstop en volgend jaar pakken we de titel, beker en hopelijk weer laatste vier CL.
1 0
Benleiden
Twee versterkingen in de klasse Marin en Alvarez? Kijk ik erg naar uit :(
2 -3
Zuiderling
Marin moet wel eens spelen.Als je ruimte maakt om Siem de Jong te laten spelen moet je zeker ruimte maken voor Marin.
2 0
Benleiden
Koster heeft prima materiaal om dit zo uit te voeren. Sterk centraal duo, keeper die heerst in de vijfmeter, aanspeelbare en beweeglijke middenvelders en snelle behendige jongens voorin. Ook Chelsea deed dit in Amsterdam, en toen kwamen we er ook niet echt aan te pas. Het is ook geen hogere school, want ons middenveld is niet in balans. Tevens zijn al onze middenvelders muv Ziyech nagenoeg niet aanspeelbaar met een man in de rug. Althans, niet om weg te draaien bij een tegenstander om zo een man meer situatie te creëren. Voor de kaats is Donny prima, maar voor de rest houdt het allemaal wel op. Martinez is ook geen speler met een vooractie die je aan kan spelen. Vorig jaar hadden we twee jongens welke beiden aanspeelbaar waren, vnl. Frenkie is daar meester in. God, wat missen we deze kanjer zeg!

Zolang ons middenveld in deze samenstelling blijft dan zullen we het in meerdere wedstrijden erg lastig krijgen. Dan moeten we hopen op een individuele bevlieging.
0 -3
Knalpot
Hoop gelul met die kanjer had je deze wedstrijd ook kunnen verliezen. In de eerste helft was er maar 1 die begreep dat er intensiteit gevraagd werd en dat was Ziyech. De 2e helft snapten ze het wel allemaal maar toen was het al te laat en werd het een wedstrijd van net niet naar helemaal niets.
0 0
GrandMasterFlex
Klopt en daarom moeten we alles op alles zetten om Propper op te halen bij Brighton. Verder zou in Nederland voor aankomende zomer Koopmeiners een optie zijn, maar ik hoop dat dan Gravenberch of een ander talent die stap kan zetten.
1 0
Benleiden
Koopmeiners is alleen een optie zodra Martinez van die plek afgaat, wat een prima zet zou zijn. Martinez heeft het niet op deze positie in de huidige samenstelling. We hebben een dynamische middenvelder nodig met een goede pass en actie. Maarja, de scouting is om te huilen. Als je Alvarez en Marin koopt voor het middenveld dan ben je echt niet goed wijs. Beiden zijn ongelooflijk traag en voetballend ondermaats.
0 -2