Chiellini prijst 'intelligente' De Ligt

BadembaBarrie, 03-12-2019 om 15:45, 7765 views, Sky Sport Italia |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Giorgio Chiellini heeft lovende woorden over voor Matthijs de Ligt. Tegenover Sky Sport Italia vertelt hij onder de indruk te zijn van de oud-Ajacied, met wie hij naar eigen zeggen veel tijd doorbrengt. 

'Ik spreek hem elke dag', zo stelt Chiellini tegenover het Italiaans medium. 'Hij wil altijd leren en hij is intelligent.' Chiellini spreekt zijn bewondering uit over hoe snel De Ligt zich heeft aangepast voor iemand van zijn leeftijd. 'Hij kwam in een voetbalstijl die erg verschilt van wat hij gewend was en op zijn leeftijd is dat niet makkelijk.'

De Ligt heeft zijn basisplaats bij Juventus mede te danken aan de zware blessure die Chiellini in de eerste wedstrijd van het seizoen opliep. Hij kende een wisselend begin, met onder andere enkele handsballen die tot penalty's leidden. De Ligt heeft daar inmiddels echter geen last meer van. 'Dat is geen toeval', zo stelt Chiellini. 'Het is iets waar je aan kan werken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Goeie verdediger die Chiellini!
1 0
GvanderK
Pakte vroeger altijd onnodig veel kaarten, maar dit is gelukkig geen Pepe die maar raak schopt, hij is later echt een topverdediger geworden.
0 0
gi0vanni
Alleen wel grappig dat veel mensen zeggen dat de Ligt er niets van kan maar Chiellini zou in het Ajax systeem ook problemen krijgen. Kwestie van aanpassen. M. de Ligt wordt gewoon een top verdediger.
2 0
GvanderK
Mensen die zeggen dat De Ligt er niks van kan hebben totaal geen verstand van voetbal.
2 0