Messi wint voor zesde keer Gouden Bal

GinoHaverkamp, 02-12-2019 om 21:40, 3936 views, France Football |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Niet Virgil van Dijk, maar Lionel Messi mag zich de beste voetballer van de wereld noemen. De Argentijn heeft daarmee voor de zesde keer in zijn carrière beslag weten te leggen op de Gouden Bal.

Op het laatste moment ging het nog tussen vier voetballers: Van Dijk, Messi, Cristiano Ronaldo en Sadio Mané. Van Dijk is tweede geworden, gevolgd door Ronaldo en Mané op vier.

In september won Messi ook al de prijs voor beste voetballer van de wereld, toen uitgereikt door de FIFA. Ook toen werd Van Dijk tweede. Bij de Ballon d'Or grijpen vier (ex-)Ajacieden naast het goud. Dušan Tadić werd 20e, Donny van de Beek 28e, terwijl Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt met een elfde en vijftiende plek net buiten de top tien vielen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Maradona en Messi zijn beide geniaal
Maradona heeft een voordeel, dat hij ook erg goed en geniaal in het Argentijns elftal was,
Messi heeft daar nooit het niveaue benadert wat hij bij Barcelona heeft/ had
Smetje
0 0
Web
Ik vind wel heel bizar dat mensen op AS vinden dat Messi niet die prijs verdiend
Ik zie geen speler die ook maar enigsinds in de buurt komt van Messi
Messi is zo verschrikkelijk goed
Met alle respect kiezen tussen van Dijk ( verdediger, tegenhouder ) en Messi die op zijn gemak maar scoort en ze voor de keeper zet of het niets is.

Mooiste spelers alertijden Messi en Maradona
Beste alertijden Johan Cruijff, omdat die echt een team wel 30 procent beter laat spelen
Die presteerde het zelfs om kampioen te worden met Feyenoord, terwijl Ajax overliep van het talent dat jaar.
0 -1
Schip
Zo, die zus van Ronaldo die even losgaat op Van DIjk zeg. Die doet wel heel erg haar best om als een goor viswijf over te komen, excusez let mots. Wat een hysterica.

Laten we alsjeblieft Portugal treffen op het EK.
1 -1
Jariiii
Absurd van zo'n mens, wat denkt ze wel.
1 0
Babayaka
Niet dat van dijk hem moest winnen, maar messie de wandelaar is duidelijk over zijn top heen.
0 -2
Web
Dat meen je toch niet?
0 0
Remark
BELACHELIJK! Zelfs mensen die Messi de greatest of all time vinden, zullen moeten toegeven dat 2019 het jaar van Van Dijk was, en naar mijn weten is de Ballon d'Or een jaarlijkse waardering.
De Messi verheerlijking is inmiddels alle redelijkheid voorbij. Tegen Atletico speelde hij 86 minuten lang als een natte krant en als Ter Stegen niet zo belachelijk goed had staan keepen, was Messi's goal, hoe geweldig dan ook, niet meer dan een eretreffer geweest.
2 -5
Web
Heb je hem ook in de CL zien spelen 5 dagen er voor?
van Dijk hoort nog niet bij de 10 besten, tegenhouden zo veel makkelijker dan het spel maken
Kan er wel 20 bedenken die beter zijn dan van Dijk, zelfs Ziyech en Frenkie
0 0
Gooseman
Dank u! Eindelijk iemand met verstand!
0 -4
Web
Ben je ook liefhebber van voetbal?
Kan het mij zowat niet voorstellen
0 0
Gooseman
Voetbal ja, veren in het verkeerd gat steken nee. Schijnbaar vind iedereen Messi geweldig, en is hij terecht winnaar geworden van de Gouden Bal. Ik ben het daar niet mee eens. Dit jaar had hij naar Virgil moeten gaan. Op basis van afgelopen seizoen was dit terecht geweest. Wat Messi gepresteerd heeft voorgaande jaren doet er hierbij niet toe. Maar schijnbaar ben ik één van de weinige. Maakt ook niet uit, zonder verschillende meningen is een forum waardeloos :-)
0 0
kleinedraaicirkel
Mooizo, hopelijk nomineren ze Messi en Ronaldo niet meer. Tijd voor de nieuwe generatie voetballers als Neymar, Hazard, Mbappe, J. Felix etc.

Natuurlijk zijn het twee voetbal fenomenen, maar iedere generatie heeft zo zijn eigen 'beste speler aller tijden'. Nu is dat Messi, maar over 10 jaar kan dat zo een Mbappe zijn of een ander talent wat nog kan opstomen. Pele, Cruyff, Maradonna, Rijkaard, Zidane, Messi/Ronaldo, ga maar door. Elke 10-15 jaar is er een nieuwe voetbalgod.
0 -1
Barra
Messi is niet alleen de beste speler van zijn generatie, maar ook een van/ zo niet de beste speler(s) aller tijden. Je doet hem echt tekort om hem even weg te zetten als een generatie dingetje, want ik zie de komende tijd niet zo snel iemand zo'n constant hoog niveau halen als Messi. Het is gewoon absurd wat hij kan en allemaal heeft en laat zien.
5 0
Web
Zo is het, bizar goede speler
Ik vind Messi en Maradona de mooiste voetballers,
Johan de beste
0 0
Schip
Eens. Messi is een beetje over zijn top heen vermoed ik en heeft ook niet het beste jaar in zijn carrière gehad. En dan nog is hij de beste speler op de velden. Zijn plafond ligt gewoon duizelingwekkend hoog. Van DIjk zit dichter tegen zijn eigen plafond aan, of zit er al tegen aan, maar dat maakt niet dat hij meer aanspraak maakt op de gouden bal.

Denk wel dat dit een beetje een 'afscheidstoernee' lijkt van Messi en Ronaldo. Al die eerbetonen aan hen. Iedereen loopt op eieren, omdat ze zo lang bizar constant en goed zijn geweest.

Hoe dan ook, een prijs met een nationaal elftal is waar het om draait. Laat Van Dijk zo zijn sportieve revanche maar halen.
2 0
Joseph
Messi is al 10 jaar de beste speler ter wereld, Ronaldo is nooit beter geweest.

Als de gouden bal ooit terecht naar Ronaldo is gegaan, had deze prijs nu naar van Dijk moeten gaan, die gewoon een succesvoller jaar heeft gehad dan Messi en hierin even bepalend is geweest als Messi voor zijn club.
1 0
Web
Ronaldo en Messi zijn totaal andere speler
Allebei geweldig
Ronaldo moet het meer van zijn kracht hebben, top atleet
Messi is veel verfijnder,

Maar ik ben ook een groot Messi fan, zo geniaal echt genieten
0 0
JariHeijden
Oneens. Er zijn echt wel jaren geweest waarin Ronaldo beter presteerde dan Messi. Maar overall ben ik het met je eens dat Messi de beste is. Dat Van Dijk met Liverpool een grotere prestatie heeft neergezet dan Messi met Barca, klopt. Maar ik vind dat Messi echt een enorm goed voetbaljaar achter de rug heeft.

Terecht dat hij hem weer wint. Van Dijk tweede is heel mooi. Maar Messi staat terecht op nummer 1.
2 -1
Joseph
Liverpool heeft aan de hand van van Dijk de Champions League gewonnen, van Dijk presteerde dus beter dan Messi, net als in de jaren dat Ronaldo beter presteerde.

Ronaldo is nooit een betere voetballer geweest dan Messi, net als van Dijk dat niet is en nooit zal worden.
0 0
Schip
Eens, ik denk dat Van DIjk een zeldzaam stabiele en dominante verdediger is, maar in alle eerlijkheid ook weer geen Beckenbauer / Frenkie die indribbelt en drie spelers uitspeelt. Dat zou Van Dijk de enige terechte winnaar maken.

Maar again: hoe cares. Van DIjk moet met oranje winnen, de rest is een subjectief circus theater. Win het EK en dan kun je verwachtingen hebben van een verkiezing. En oranje moet echt mega stappen zetten om een EK te winnen onder Koeman. Ik zie het niet snel gebeuren.
0 0
AlexIbarra
Beslist de wedstrijd tegen Atletico toch ook weer geniaal hoor.

Twee man vrij op links (waaronder Griezmann) die de hele wedstrijd nog geen bal goed hebben geraakt. Maar het is nog maar een paar minuten dus geen tijd voor sociaal gedoe en een halve assist die toch niet wordt verzilverd.

Gaat voor de veel risicovollere een-twee door het midden met good old Suarez en veegt de bal 1,5 seconde later tranquilo in het hoekje, keeper kansloos.
Alsof hij tegen z'n drie kleine neefjes aan het ballen is in de speeltuin, en bij 8-5 achter denkt:
Toch ff aanzetten en zorgen dat ik als eerste de 10 haal.

Heerlijk!
2 0
Jariiii
Tja, hij natuurlijk nog altijd met afstand de beste speler ter wereld. En toch wringt dit op de een of andere manier.
0 0
Web
Je kan het ook omdraaien
Bizar dat hij het op hoog niveaue zolang volhoud
0 0
Beretta
Nek aan nek race met van Dijk want het scheelt maar 7 stemmen. Voor beiden viel wat te zeggen. Messi draagt een middelmatig topteam in zijn eentje en van Dijk is de leider van een team dat de afgelopen feilloos in elkaar gesteld is door Klopp en nu op zijn piek zit.

De halve finale had net zo goed de andere kan top kunnen vallen, en met een coach die wel bij Barca had gepast was een tweede keer zo'n afgang (na Roma het jaar ervoor) nooit gebeurd.

Leuk zo'n invididuele prijs maar ik denk dat van Dijk dit jaar liever de PL wint en daarna het EK, om over 3 jaar af te bouwen bij ons aller Ajax :D
2 0
JohnnyD
Ik weet het niet. Kan ook niet echt oordelen omdat ik niet echt veel wedstrijden van hem heb gezien. Mij staat wel de wedstrijd uit tegen Liverpool nog helder voor de geest. Ik wist niet wat ik zag. Driekwart van de wedstrijd heeft hij alleen maar stapvoets over het veld gelopen. Nergens zag ik een winning spirit of een leider die het team op sleeptouw nam omdat het mis dreigde te gaan. Energie zeg maar die op de rest van het team oversloeg. Eerder het omgekeerde. Meeverdedigen? Daar is hij kennelijk te groot voor. Nederlaag al dan niet.
0 0
Web
Dat was misschien wel zijn minste wedstrijd ooit?
Wat er toen gebeurde, snap ik tot de dag van vandaag niet
Heeft er werkelijks niets aan gedaan
0 0
FrankBeton
GOAT
1 0
Cello
Ik weet niet zeker of ik het wel terecht vind, dat Messi deze prijs heeft gekregen. Kijk....gaat het om zijn carriere tot nu toe....tsjah dan kan ie hem krijgen (maar zou CR7 hem ook kunnen krijgen voor zijn carriere tot nu toe.
Echter.....het gaat niet om zijn totale carriere tot nu toe, het gaat om het jaar 2019 èn wat de prestatie's dit jaar waren. Natuurlijk hebben we van hem genoten, echter zijn optredens, zijn prestatie's dit jaar hebben hem en Barça niet tot echt grotere hoogtes gebracht.

Wil je dan de beste voetballer van 2019 pakken dan moet je het zoeken bij de finalisten van de CL, eventueel de finalisten van de Nations League of Copa America èn dan misschien nog wel meer spelers die voor club als land prestatie's hebben geleverd.

Dan denk ik eerder aan een Firmino, van Dijk of heel misschien Mo Salah (al kwam Egypte niet heel ver). Dan zou je ook aan een speler van Totenham misschien kunnen/mogen denken als bijv Christian Eriksen, die CL finale haalde en zich met Denemarken plaatste voor EK.

Tuurlijk geen ajacieden, want die had je pas serieus kunnen nomineren als we wel de finale hadden gehaald.

Maar Messi heeft gewoon met zijn prestatie's Barca en Argentinie geen prijzen internationaal bezorgd. En eigenlijk, op het winnen van de Nations League na, heeft CR7 ook te weinig laten zien dit jaar.

Dus over 2019 in het geheel gezien had de prijs iig niet naar Messi of Ronaldo gemoeten.....maar dus een ander.
1 -1
ajaxxcied4life
Ik vind het zwaar overdreven en niet in verhouding staan met zijn prestaties van afgelopen seizoen, zowel individueel als met zijn team dat hij de gouden bal weer moet winnen.
1 -1
JesperOlsen74
Geheel terecht, wat 'n geweldenaar. Alles ziet zo simpel uit bij hem dat het sommige nog niet meer opvalt wat deze man week in week uit op de velden laat zien.

Of topic: Waarom was Ronaldo niet aanwezig?
2 0
GvanderK
Terecht. Messi behoort samen met Maradona, Cruijff, Pele, C. Ronaldo tot de beste allertijden.
1 0
Schip
Het is precies zoals Van Dijk het zegt. Messi is van een andere orde als voetballer. Maar een tweede plek is al bizar knap als verdediger. Van Dijk moet voor de groepsprijzen blijven gaan zoals de CL en het EK, laat Messi maar lekker gouden ballen verzamelen.

Met oranje het EK winnen zou al waanzinnig knap zijn. Denk nl dat Frankrijk en België meer complete selecties hebben.
3 0
DS
Ik zag net een foto van hem met gezin erbij, hij heeft duidelijk nog een setje gouden ballen!
2 0
ram
Ik weet niet zeker of het helemaal terecht is.

Maar wat voor mij wel als een paal boven water staat: Messi is de beste ooit. Zó lang op zo'n niveau. Echt niet normaal.

Ik zou het geweldig vinden om hem in de Premier League re zien. Daar zou ie natuurlijk ook alles aan gort spelen maar dan krijg je nog meer respect en status. Zal nooit gebeuren; maar dát lijkt me ultiem genieten.
3 -1
Ajacied33
Messi is absoluut de beste allertijden, niemand die daar aan twijfelt. Zijn prestaties zijn gewoon ongekend. Ik had Maradona altijd als beste voetballer ooit, maar in vergelijking met Messi heeft Maradona niks laten zien bij wijze van. Denk dat Ronaldo wel een goede tweede op die lijst mag van beste voetballers ooit
0 0
Web
Maradona heeft voor op Messi, dat hij ook fenomenaal was in het Argentijns team. Daar hebben wij weinig de echte Messi gezien
Smetje op zijn carrière
0 0
Jariiii
Maradona is wel wereldkampioen geworden...
0 0
Joseph
Dat word je wel met een team, had Maradona bij Luxemburg gezet, dan zou zijn grootste prijs een deelname aan het WK zijn.
0 0
Gooseman
Dat is het hem nu net. De beste ooit... daar gaat het dus niet om. Het gaat over afgelopen seizoen. En daarin waren er minimaal één maar eerder 2 spelers beter.
0 -5
ram
Volgens mij zeg ik "ik weet niet of het helemaal terecht is". Met andere woorden: misschien heb je gelijk en waren er meerdere spelers beter.

En verder babbel ik lekker door over Messi.
0 0
Juichtoon
Dat is Johan...
0 -2
ram
Zonder Ajax-bril is het niet Johan.
1 0
JariHeijden
Misschien is Messi de allerbeste als je puur naar bal-aan-de-voet-talent kijkt. Maar Cruijff bepaalde de verandering van het voetbal, de tactische vooruitgang, al tijdens zijn periode als speler. Cruijff is de meest bepalende speler ooit. Hij kwam met inzichten die daarvoor nog niet gezien waren en paste dat toe op het veld. Daarom is hij voor mij de beste. Voor mij telt dat namelijk ook mee.
0 0
Gooseman
Wat een gekwijl op Messi. Ronaldo was zelfs nog beslissender dan Messi. Onterecht. Geen noemenswaardige CL campagne, geen internationale momenten die het herinneren waard zijn. Puur op basis van zijn wedstrijden bij Barca. Vooral afgelopen jaar toen Barca een ruk team was. Dan val je als beste speler al snel op.
0 -14
GvanderK
Ronaldo is jammergenoeg aan het aftakelen
0 0
tyzinho
Topscorer CL, topscorer van Europa. Draagt Barca in z'n eentje. Schiet vrije ballen erin alsof hij voor open doel staag
De vrije bal tegen Liverpool vergeten vanaf 30 meter? Daarnaast gwn weer een halve finale van de CL, waarin hij 3 1-op-1 kansen creëert voor teamgenoten en daarnaast zelf weer scoort. Wat moet hij volgens jou nog meer doen om op te vallen?
6 0
Gooseman
Een vrije trap is voor Messi hetzelfde als een strafschop. Het is bij Barca ook alle ballen op Messi. Dat je dan veel doelpunten maakt is logisch. Maar alleen doelpunten is niet voldoende. Dan wint Virgil nooit, of welke andere niet-aanvaller dan ook. Aan het Argentijns elftal heeft hij niets maar dan ook niets toegevoegd. Zet Messi maar een jaar in de PL. Dan zul je zijn tekortkomingen zien. Net als in de Zuid en Midden-Amerikaanse landen verdedigen ze daar harder en zal hij niet zo dwingend kunnen spelen. Dat lukt hem bij Argentinië ook niet.
0 -7
JesperOlsen74
"Een vrije trap is voor Messi hetzelfde als een strafschop..."
Lees je zelf wel wat je schrijft? Alleen die eerste zin van je geeft al aan dat Messi over buitengewone capaciteiten beschikt.
Alle ballen op Messi, maar dan moet hij ze ook nog maken en dat doet hij aan de lopende band, uit alle hoeken en standen.
Los van zijn doelpunten en zijn assists, zijn dribbels, aannames, noem maar op zijn van uitzonderlijke kwaliteit.
Maar goed,ieder zijn ding, maar als dit niet goed genoeg is voor die prijs, wat dan wel?
3 0
tyzinho
Er zijn genoeg elftallen geweest waar alles op een speler werd afgestemd, niemand komt tot zulke cijfers, qua goals en assist, behalve CR7 dan. Messi leidt Argentinië naar meerdere finales. Als je die hebt gezien zie je dat Messi meerdere spelers vrij voor de goal heeft gezet, met name Higuain. In de premier League speelt hij alle teams ook op een hoopje. Nu al topscorer tegen de top 6 teams terwijl hij niet eens in Engeland voetbalt. Als een Aguero, D Silva, Sterling, Hazard, Eriksen en alle andere kleine voetballers wekelijks tegenstanders slopen waarom denk je dat Messi dat niet zou kunnen?
1 0
Gooseman
Het gaat om afgelopen seizoen. Niet om zijn loopbaan. Dat Messi kan voetballen daar is geen twijfel over, maar doelpunten en assist mogen geen leidraad zijn voor het winnen van deze prijs. Ronaldo knalde ook in zijn uppie Atletico eruit, en won met Portugal de Nations League. Van Dijk wint als aanvoerder de CL, mede door een collectieve overwinning van 'zijn' Liverpool van 4-0 op Messi en co. Speelde mede door zijn inbreng de finale Nations League en was de rots in de verdediging van Liverpool afgelopen seizoen. Dat vind ik criteria voor een Gouden Bal. Of moeten we de Gouden Bal alvast naar Munchen sturen aangezien Lewandowski aan de lopende band scoort?

De spelers die je opnoemt uit de PL zijn geen van allen in de buurt gekomen van het aantal doelpunten en assist van Messi. Laat staan de helft ervan. Ik zou het nog wel eens graag willen zien.
0 -2
Rondo64
Ik gun hem zo erg een internationale prijs, dat ontbreekt er alleen nog maar aan om de absolute beste aller tijden te zijn
0 -1
tyzinho
Wat een speler! Gaat waarschijnlijk nooit meer geëvenaard worden. 6 gouden ballen, ongelooflijk!
3 0
Minsc
Frenkie kan nog een jaar of 15 mee, alle kans dus dat hij Messi inhaalt.
0 0
Santiago
Dit jaar terecht lijkt me
2 0