KNVB bevestigt: Nederland oefent in maart tegen Spanje

GinoHaverkamp, 02-12-2019 om 16:15, 1950 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het hing al even in de lucht, maar nu bevestigt de KNVB het ook: het Nederlands Elftal oefent in aanloop naar het komende EK tegen Spanje. Op zondag 29 maart, om 19.00 uur, nemen beide landen het tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA.

Het wordt de dertiende keer in de historie dat Nederland en Spanje de degens met elkaar kruisen. Zes van die ontmoetingen werden gewonnen door Oranje, terwijl de Zuid-Europeanen vijf keer met de winst er vandoor gingen. Slechts één keer werd er gelijkgespeeld, in 1987.

De meest recente wedstrijd tussen de twee landen was in maart 2015. Toen won de equipe van bondscoach Guus Hiddink, die toen nog de scepter zwaaide bij Oranje,  met 2-0 dankzij doelpunten van Stefan de Vrij en toenmalig Ajacied Davy Klaassen. 

De KNVB is van plan om op korte termijn nog een oefeninterland aan te kondigen voor in maart. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. De voorverkoop voor het duel tussen Nederland en Spanje begint voor OranjeClubcardhouders op 5 december om 12.00 uur. De vrije verkoop volgt op maandag 9 december om 12.00 uur.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stopperspil
En (op Papendal ofzo) tegen Suriname?
0 0