Groenendijk stapt op als trainer van ADO

BartVeenstra, 02-12-2019 om 10:30, 3964 views, ADO Den Haag |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

ADO Den Haag moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Na bijna drie jaar is er maandag een einde gekomen aan de samenwerking tussen trainer Alfons Groenendijk en de Haagse club, zo meldt ADO Den Haag via haar officiële website.

Te lezen valt dat Groenendijk er zelf voor heeft gekozen om te vertrekken uit Den Haag. Dit weekeinde werd er met 4-0 verloren van Heracles Almelo en de ploeg is inmiddels afgezakt naar de zeventiende plaats. 'De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club', zegt Groenendijk.

De beslissing om te vertrekken bij de Haagse club is er dan ook vooral in het belang van de club, zo benadrukt Groenendijk. 'Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is.'

Groenendijk werd in februari 2017 aangesteld als trainer van ADO Den Haag. Met de Hagenaars werd hij elfde, zevende en negende. Na Jaap Stam (Feyenoord), Robert Maaskant (VVV-Venlo) en Leonid Slutsky (Vitesse) is Groenendijk de vierde Eredivisie-trainer die tussentijds vertrekt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Alfons is integer en ook slim. Hij heeft t beste met ADO voor, dus logisch dat hij op tijd opstapt want er is altijd de kans dat n nieuwe trainer de boel aan de praat krijgt. Dan moet je niet zelfzuchtig blijven hangen in je job. Tegelijkertijd voelt hij waarschijnlijk goed aan dat de kans dat n nieuwe trainer de boel aan de praat krijgt vrij klein is. Dus zal niemand aan t eind vh seizoen zeggen: zie je wel, t lag aan Alfons.
0 0
HenryVakH1972
Ik hoop echt zo hard dat Ado degradeert.
0 -1
Jariiii
Zou Van Bommel dit soort nieuws nou een beetje volgen?
0 0
nuff-said
Next van den Brom. Gaat daar ook niet best. 4 op rij nu verloren. Jammer wat met cerny gebeurt maar is gwn niet goed genoeg. Volgend jaar verkopen of gwn weg doen. De man probeert nu al 4/5 jaar te slagen bij ajax. Moeten onze conclusies trekken.

Van bommel zal vast blijven. Kind van de club. Durven ze niet zomaar weg te zetten
1 0
Vlieske
Cerny is al verkocht
0 0
nuff-said
Oh ja he haha. Even dacht ik verhuurd
0 0
DS
Misschien is de CEO van Van Dobben wat om ze aan het scoren te krijgen.
0 0
Ginoajax1
Van Bommel moet flink bijtekenen. Dan hebben we voorlopig geen kind meer aan die lampen. Niks meer aan doen zou ik zeggen.
1 0
SnifferClarke
Dit was vorige week al duidelijk. Wat een wanprestatie was dat. En dan gaat de trainer eruit. Jammer dat je niet een stuk of 6 spelers kunt ontslaan.
1 0
Schip
Denk dat het eerder aan de TD ligt. Ze hebben geen enkele goede vervanger gehaald voor EL Khayati, die minstens op subtop niveau speelde. Die maakte echt puntgave goals die hij vaak zelf creëerde.

De TD heeft gewoon geparasiteerd op Groenendijk, die al jaren alles eruit perste. Is dat die Van As niet? Zo'n volgevreten, zelfingenomen klojo is dat. En dat in een jaar, waarin er twee clubs direct uitgaan.
3 0
Ajaccus
Idd niets gekregen ter compensatie van het vertrek van zijn beste spelers. Er valt echt niet meer uit deze groep te halen en voor wintertransfers is geen geld. Dat heeft Fons goed gezien. Hij stapt nu met een mooi verhaal naar de club toe op omdat hij niet de trainer wil zijn die met ADO degradeert.
Hij heeft bij ADO bovengemiddeld gepresteerd!
1 0
Schip
Dat is einde eredivisie verblijf voor ADO. Groenendijk was de enige stabiele factor daar.
2 0
***1900***
Februari 2017 t/m December 2019 is bijna 4 jaar?
2 0
Sanalologo
Nee
0 -1
***1900***
Tekst is aangepast, stond er net wel ;)
0 0
EuforischeRealist
Hoeveel voorbeelden zou Van Bommel nodig hebben?
0 0
talent020
ik hoop dat hij nog lang blijft, maar het zegt ook veel over Van Bommel idd, Slutsky Groenendijk, Stam etc hebben allemaal meer zelfkennis dan Bommeltje
3 0
EuforischeRealist
Dat bedoel ik inderdaad.
0 0
MankeNelis
Van Bommel moet bijtekenen, voor altijd.
12 0
Zuiderling
Tot in de 3e divisie aan toe..
0 0
VeelniksGasselich
hahaha
0 0