Verhoeven nog altijd enthousiast over behalen Ajax' derde ster

JesseTH, 17-11-2019 om 19:40, 5458 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jeroen Verhoeven kijkt nog altijd met een bijzonder gevoel terug op het veroveren van de dertigste landstitel met Ajax. De oud-keeper van de Amsterdammers stond slechts zesmaal onder de lat bij Ajax, maar ziet het behalen van de derde ster toch als zijn absolute hoogtepunt.

'Dat was ongekend, een scenario dat de komende dertig jaar nooit meer voor zal komen', spreekt Verhoeven, tegenwoordig mede-eigenaar van een indoorspeeltuin voor kinderen met een stoornis, in gesprek met Voetbalzone. 'We konden die laatste dag nog kampioen worden, maar ook derde.'

De inmiddels 39-jarige Verhoeven licht enkele Ajacieden die later de top haalden eruit. 'Als zo’n Jan Vertonghen even aanzette, bepaalde hij ook gewoon de wedstrijd. Dan dacht ik: waarom zet je niet altijd aan? Christian Eriksen was op dat moment heel jong, maar het talent droop eraf. En Luis Suárez was vooral echt een winnaar. Je denkt: hij zal toch niet weer zo’n frommelduel winnen? Maar hij wil gewoon meer winnen dan jij, daarom wint hij altijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
Mooi he, een speler die zijn beperkingen kent en toch de schaal heeft mogen vasthouden in een memorabel jaar.
Nou weten we wat de Feyenoord spelers voelden, dat gaan ze nooit meer mee maken.
0 0
GvanderK
Het doelpunt van Siem de Jong is voor mij de meest legendarische van deze eeuw, in de Eredivisie.
0 0
3*stars*3
‘Is dit de beslissing!?’.

Toch blijft die shot van een emotionele Vertongen mij na fluitsignaal bij.
Krijg altijd kippenvel als ik dat weer zie langskomen.
0 0
ETM
Meest legendarische eredivisie duel dat ik mij kan heugen. Alleen al het er naartoe leven. Ik zat in Indonesie. Ik had allemaal mensen geprobeerd uit te leggen waarom het zo'n bijzondere wedstrijd was en kratten 'Bintang' (een helehoop sterren) ingeslagen. Op een zender genaamd 'goaltv' was het duel gewoon live te zien. De 'Arena' was zo bizar wild dat dat zelfs door de buis overkwam. De derde ster stond symbool voor afrekenen met zoveel frustratie over Ajax, moest alles dat Ajax was bevrijden. En juist toen, toen met Frank de Boer, toen Ajax helemaal op de schop was gegaan om zich te herontdekken. Deze pot tegen Twente leek ook wat dat betreft cruciaal. Ging Ajax zich oprichten of toch niet, zo voelde het.
En het kwam allemaal neer op dat ene duel. Tegen dat eng zakelijke Twente, dat ook nog eens gelijk mocht spelen. Maar het vreemde was; je wist dat Ajax ging winnen. Je wist dat niets Ajax kon tegenhouden. Dat de wil simpelweg te groot was. Dat Twente zou branden in dat Amsterdamse vuur. Je wist het ergens gewoon. Theo Janssen vond ik samen met Ruiz wel echt linke boel. Spelers die uit het niets konden toeslaan.
Die knallen voor de aftrap; het was oorlog. De rook die precies liet doorschemeren dat Ruiz meteen gevaarlijk was. Maar daarna begon Ajax als een Spartaans leger naar die 3rde ster toe te bewegen. Het was niet eens zo dat Ajax sprankelend voetbal speelde, maar de onverzettelijkheid sprak uit ieder duel, uit iedere pass. Het eigen doelpunt van Landzaad leek ook geen pech, maar een doelpunt uit angst. Alle plannen van Twente konden de prullenbak in want Ajax zou winnen. Dat wisten die Twente spelers ook. Nog even werd het spannend toen Janssen had gescoord. Janssen het opperhoofd van de Twentse krijgers-stam. Hij maakte opzweep gebaren, maar er viel niets voor hem op te zwepen. Siem de Jong plukte die derde ster uit de lucht.
Niemand kon mij bijhouden, ik dronk de kratten Bintang min of meer zelf leeg. Snoof alle beelden van Amsterdam op met mijn neus op het laptopscherm tot diep in de volgende dag.
Die ontwapenende kop van Vurnon Anita: " het was wel even billenknijpen'.
Veel spelers zijn door die pot opslag iconisch geworden. Maar voor mij was Jan Vertonghen eigenlijk het gezicht van dat Ajax, als een geboren Ajax-icoon. Die jonge brutale prettig arrogante kop, een aanvallende elegante centrale verdediger. Ik vind het moeilijk om hem nu zo bij Spurs te zien ploeteren. Ergens het idee dat hij bij Ajax een eeuwig leven had gehad. Hij had nooit moeten gaan.

Maar die 3de ster schittert nogsteeds.
6 0
OmeMichel
Het mooie is dat Munsterman in zijn boek dat ook toegeeft. 'We konden die middag niet winnen.' Ik snap dat Verhoeven nog altijd enthousiast is, het was ook gewoon een mooie dag! Die ontlading na het fluitsignaal, heerlijk!
0 0
GotnohairWedontcare
Alsof ik erbij was. Prachtig geschreven.
3 0
AFCAMM
Mooie vent. Dat blijkt ook wel uit zijn nieuwe onderneming.
7 -1
Tscheu
Pizza !
1 -7
JariHeijden
Dit is zo afgezaagd...
Pffff......
2 0
Noxin
Held!
4 0