De Ligt: 'Winnende tegen Torino echt heel mooi moment'

BartVeenstra, 16-11-2019 om 13:25, 3832 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt laat zich niet gek maken nu hij de laatste tijd in een betere vorm verkeert bij Juventus. De verdediger, die in de afgelopen zomer overstapte van Ajax naar de Italiaanse topclub, kende in Turijn geen makkelijk begin, maar de laatste wedstrijden gaat het steeds beter.

In een interview met De Telegraaf laat De Ligt weten dat hij ook bij de vorige interlandperiode - half oktober - met een goed gevoel binnenstapte. Weliswaar speelde hij de dag ervoor destijds tegen Internazionale 'niet al te best', maar in de drie duels daarvoor had hij al de smaak te pakken. 'Die lijn heb ik doorgezet. En ja, als je dan de winnende tegen Torino maakt, is dat echt een heel mooi moment voor me. Daar was ik heel blij mee en mijn medespelers lieten me echt merken dat ze het me gunden. Ineens hoor je dan: hij komt met vorm binnen. Al met al blijven het toch momentopnames.'

De Ligt merkt op dat hij de manier van spelen van trainer Maurizio Sarri inmiddels onder de knie heeft. In vergelijking met Ajax is het op mentaal en fysiek gebied wel een omslag. 'Daar moet je aan wennen en dat maakt het soms lastig', zegt De Ligt, die uitlegt dat het vooral om details gaat. Zo wil men ook bij Juventus geen tegengoals incasseren en wil men opbouwen van achteruit. 'Dezelfde filosofie als bij Ajax. Maar in detail doen ze zoveel dingen anders. Ik kijk veel beelden en ik praat vaak met Bonucci, Chiellini en Buffon. Zij reiken kennis aan en die slurp ik op. Vervolgens kijk ik of het voor me werkt. Niet alles werkt voor iedereen hetzelfde. Het hangt ook van de specifieke spelsituatie af. Voorbeelden? Het lijkt me niet verstandig om die te geven, haha. Je moet tegenstanders niet wijzer maken', besluit hij met een knipoog.

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Toch zag je ook gisteren in het Ned. elftal dat hij bij lange na niet het niveau dat hij het laatste half jaar bij Ajax had, weet aan te tikken.
1 0
insectenverdelg
vind m ook logger ogen Maar hij is nog steeds pas 20. Meestal komen verdedigers nu pas om de hoek kijken. zdat hij een keer een teruslag heeft is ook niet zo vreemd. Sls hij daar uit komt, wprdt hij alleen maar sterker.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Wens Matthijs het allerbeste, want dat heeft hij wel verdiend na zijn prestaties bij ons.
2 0