Babel: 'In laatste drie, vier jaar veel constanter geworden'

BartVeenstra, 14-11-2019 om 07:30, 3549 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Babel (32) denkt dat hij door zijn opgedane ervaring in zijn carrière belangrijk kan zijn voor het Nederlands elftal. In een interview met Trouw legt hij uit dat het voor een trainer het belangrijkste is dat hij zijn spelers kan vertrouwen. 'Dat schortte er ook aan bij mij.'

'In het begin was ik heel talentvol, maar een trainer kreeg soms niet helemaal het gevoel wat hij aan mij had', kijkt de aanvaller in de spiegel. 'Als ik niet goed speel, kun je dan nog wel je taken uitvoeren? Dat was in mijn beginjaren niet altijd aanwezig', aldus Babel, die zich ook in de afgelopen jaren nog heeft door ontwikkeld. 'In de laatste drie, vier jaar ben ik veel constanter geworden in mijn prestaties. Uiteindelijk is dat door ervaring gekomen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld, in verschillende competities en met verschillende speelstijlen. Daar heb ik mee leren omgaan. Wat je vaak van trainers terugkrijgt, is dat de basis goed moet zijn. Daar heb ik hard aan gewerkt.'

Mocht het Nederlands elftal zich kwalificeren, kan Babel voor het eerst met Oranje meedoen aan een EK. Het vertrouwen in de ploeg is er zeker, ook al is het elftal jong. 'Maar als ik het vergelijk met toen ik die leeftijd had, is deze groep veel verder. Je ziet dat sommige spelers bij hun club al een bepaalde verantwoordelijkheid hebben. Kijk naar Frenkie de Jong. Volgens mij is dit pas zijn derde jaar. In míjn derde jaar speelde ik nog bij Ajax en begon ik net pas basisspeler te worden. De Jong speelt nu al in de basis bij FC Barcelona. Waar hebben we het over?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
johnnyheitinga
Mooie foto! goed uitgekozen, Mijn complimenten. Alles beter dan dat paarse haar :)
0 0
Simon1
Ik heb het eerlijk gezegd nooit in Babel gezien, nu twijfel ik zelfs nog steeds. Dat is niet omdat ik hem niet goed vind in zijn voetballende kwaliteiten, maar om zijn mentaliteit. Vaak begon hij goed, maar doofde de kaars snel weer uit.

Nu zie ik hem echter bij het Nederlands toch wel lekker aardig ballen met vaak de acties waaraan je kan zien dat hij goed is in het spelletje.

Al met al een prima speler voor mee te nemen naar het EK.
0 0
ram
Babel verdient in mijn ogen sowieso een plek in de EK-selectie. Bij Studio Voetbal hadden ze het erover dat dat 'natuurlijk' niet zo zal zijn. Hij is gewoon ieder jaar beter geworden en is (ook hier) een onderschatte speler.
1 -1
JariHeijden
Zeiden ze dat echt bij studio voetbal? Die man zit altijd bij de selectie en vrijwel altijd staat hij in de basis...

In de aanval is wel steeds meer keus voor Koeman (als iedereen fit is), met Malen erbij. En Stengs en Boadu komen er ook aan.
Maar een ervaren Babel is gewoon zeer nuttig. Die gaat op zeker mee naar het EK.
1 0
Cupmetgroteoren
Promes bergwijn malen boadu stengs depay. Waar is nog plek voor babel?
0 -1
Ferd
Babel, Promes, Bergwijn, Malen, Depay. Waar is nog plek voor Boadu en Stengs?
0 -1
ram
Jup, daar vonden ze het wel duidelijk dat hij níet mee zou gaan. Ik denk dat ze er naast zitten maar wie weet; misschien kiest ie wel voor Stengs, Ihattaren en nog wat andere/nieuwe spelers waardoor hij buiten de boot valt. Maar ik denk het niet.

Hieronder mijn 23 man voor het EK. Alhoewel... 22 want de laatste aanvaller weet ik nog niet. Al denk ik dat Koeman voor Strootman zal kiezen i.p.v. mijn aanvaller. Ik zou dat onzin vinden want ook Blind kan op die plek.

Keepers: Cillessen, Bizot, Krul.
Verdedigers: Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, Veltman, De Vrij, Van Aanholt.
Middenvelders: De Jong, Wijnaldum, Van de Beek, De Roon, Propper, Ihattaren.
Aanvallers: Promes, Babel, Memphis, Malen, Weghorst, Stengs, Bergwijn/Boadu/Dilrosun.
1 0
JariHeijden
Ik ben er ook van overtuigd dat Babel meegaat, ook omdat Koeman veel waarde hecht aan een vaste groep en zeker ervaring belangrijk vindt.

Prima selectie. Maar ik denk alleen niet dat Weghorst meegaat ten faveure van Luuk de Jong. Ik mis Aké in de verdediging nog.
1 0
ram
Ik denk ook dat Luuk meegaat maar vind ik ook best. Allebei prima breekijzers.

Ake zou ik gewoon niet meenemen. Op rechts heb je Dumfries/Veltman, centraal Van Dijk/De Ligt/De Vrij/Blind en links heb je Blind/Van Aanholt. Ik denk dat dat okay is en dan heb ik liever wat meer aanvallers op de bank.
0 0