Lampard over jeugd: 'Staat Ajax al jaren bekend om'

JesseTH, 22-10-2019 om 19:10, 9709 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frank Lampard, manager van Chelsea, is van mening dat zijn club op het gebied van talentontwikkeling nog niet zover is als Ajax. De Londense club speelt tijdens het huidige seizoen met veel jonge spelers, maar Lampard ziet wat dat betreft nog een klasse apart in Ajax.

'We moeten niet overdrijven, zo ver zijn wij nog niet', vertelt hij dan ook op de persconferentie, geciteerd door de NOS. 'Het is mooi dat er veel jonge spelers bij ons doorbreken. Maar hier bij Ajax staan ze daar al jaren om bekend. Dan hebben wij nog een behoorlijke weg te gaan.'

'Ik heb veel respect voor Ajax', spreekt hij over het algehele niveau. 'Ik heb ze vorig jaar gezien en was zeer onder de indruk. Maar we zijn niet bang.' Chelsea doet het immers ook alleraardigst met inmiddels vijf overwinningen op rij. 'We hebben veel vertrouwen door die reeks. Maar de wedstrijd van morgen is een uitdaging van een ander niveau.'

Het veel opstellen van jeugdige spelers bij Chelsea wordt vaak in één adem genoemd met het opgelegde transferverbod, maar Lampard wil daar niet geheel in mee. 'Het zegt veel over de kwaliteiten van de jongelingen dat de keuze vaak op hen valt. Want ondanks het transferverbod heb ik de beschikking over genoeg ervaren spelers.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wladimir
Onana, Dest, Veltman, Blind en van de Beek zijn morgen de spelers die officieel als jeugdspeler kunnen worden gekwalificeerd. Niet slecht, maar het lijkt er wel op dat dit iets anders gaat worden de komende jaren.
0 0
Redrum
De halve finale CL heeft meer indruk gemaakt dan ik dacht. De manier waarop er over Ajax wordt gesproken is alsof ze al jarenlang bij de top van Europa horen. Zover is het nog niet, hopelijk zijn we daar wel mee bezig. Morgen winnen en we gaan in ieder geval vrij zeker voor het tweede jaar op rij overwinteren in de CL. Iets dat deze eeuw nog niet gelukt is.
1 0
Schwalbino
Zoveel indruk dat ik vrees dat er clubs gaan komen die Overmars los willen weken.
0 0
Redrum
Zou kunnen, maar Overmars gaat niet zomaar weg. Hij is met zijn maat Edwin iets aan het opbouwen en zijn missie is nog niet afgerond.
0 0
wladimir
Nou en! Spelers verkopen met een volle bankrekening kan iedereen. Qua aankopen doet Overmars het oké, maar dat komt vooral door de betere scouting. Dan nog zijn er een hoop miskopen. Het gaat om de jeugdopleiding!
0 -1
AFCA020!
Ik word zo moe van jou soort mensen....
2 0