Elbers: 'Een stukje geluk dat je moet hebben'

JesseTH, 20-10-2019 om 13:00, 2196 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Stanley Elbers is ondanks de 1-2 nederlaag van zijn RKC Waalwijk tegen Ajax tevreden over het vertoonde spel. De nummer laatst van de Eredivisie kon geregeld gevaarlijk worden tegen een defensief klungelend Ajax, maar het ontbrak hen volgens Elbers aan geluk.

'Wat we hebben laten zien was goed', spreekt hij tegenover Voetbal International. 'We hebben geen punten natuurlijk, maar als je negatief gaat zijn heeft het geen zin voor de volgende wedstrijd. Ik denk dat je met deze energie de volgende wedstrijd in moet gaan en dat het dan wel goed moet komen.'

Elbers geeft toe enigszins verrast te zijn door het spelbeeld van de eerste helft. 'Je verwacht natuurlijk dat Ajax het spel gaat bepalen. Wij hadden meer balbezit dan we hadden verwacht en we hebben ook goed gevoetbald. Dan ga je erin geloven en dat ging best aardig.'

Uiteindelijk denkt de aanvaller van RKC dat het zijn ploeg zaterdagavond aan een stukje geluk ontbrak. 'Die ene bal is al voorbij Onana en Blind krijgt hem volgens mij per ongeluk op zijn hoofd. Dat is een stukje geluk dat je moet hebben en dat hebben wij nu niet, helaas.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Hoe verklaart Elbers die goal van RKC als het RKC aan geluk ontbrak? Die Bakari kreeg die bal per toeval mee. Wat betreft die kans van hemzelf: tegen iemand opschieten heeft niets met pech te maken, maar met onkunde. Daarnaast lag Onana nog achter Dest om de bal te keren.

Die man is te dom voor woorden, meer kan ik er niet van maken.
1 -2
AlexIbarra
Dat iemand van RKC het zo verwoordt vind ik wel normaal.
'Die kutspits moet gewoon scoren' is geen erg constructieve uitspraak richting de volgende wedstrijd. Daarnaast hebben ze het knap gedaan om tot zoveel kansen te komen.

Ik stoor me er meer aan als een zgn. objectieve commentator of analist op die manier praat. "Onmogelijk dat die bal er niet in gaat." "Hij wil er maar niet in." "Ajax heeft hier alle geluk vd wereld" etc.
Volgens mij is nou juist hun werk om uit te leggen waarom zo'n bal er niet ingaat, dat er nuttig verdedigend werk wordt gedaan of de aanvaller niet kalm bleef.
Ik vond zelf gisteren trouwens wel dat we 2 of 3 keer zwijnden.

Net als de telmethode: "3-1 overwinning voor favoriet A maar underdog B miste 2 kansen dus had had eigenlijk 3-3 moeten zijn."
Zoals je gisteren zag (en bij een eindeloze reeks wedstrijden van Psv) kun je als betere ploeg natuurlijk ook jezelf herpakken na een tegenvaller of pas in het laatste kwartier echt vol gas geven als het nodig is.

Je kunt wel in de 34e minuut een kans op de gelijkmaker missen maar als underdog zou je bij een gelijke stand ws weer 60 minuten lang gaan billenknijpen en de volgende tegengoals over jezelf afroepen.

We hebben hoe dan ook periodes heel slecht gevoetbald tegen Fortuna, Ado, RKC.
We komen bijna overal mee weg maar het moet echt veel beter.
1 0
TontoKarnaggel
Sorry hoor, maar gisteren hadden we alle geluk van de wereld dat we de 3 punten mee naar huis konden nemen zoals het de laatste weken toch al niet tegen zit. Of denk je dat als we zo blijven spelen als gisteren we gewoon alles gaan winnen?
0 0
Bky
Na één keer is het geluk,
Na twee keer is het misschien nog geluk,
Maar dit is zoveel voorgekomen, dit is geen geluk meer, absoluut niet.
1 0
Dennis129
natuurlijk is het wel geluk.
Het zijn gewoon kansen zo groot dat ze op dit niveau een goal moeten zijn.
Kansen Nog groter dan een penalty.
0 0
DonAdam
Helemaal niet, doelpunten maken is een vaardigheid. RKC maakt 0.9 doelpunten per wedstrijd. Ze hebben dus net boven hun eigen niveau geprestereerd.

Hoezo is het geluk dat spelers die in het verleden niet of nauwelijks gescoord hebben kansen niet kunnen afmaken? Cijfers liegen niet.

Nog een denkfout dat je maakt: het niveau van Ajax is niet het niveau van RKC.

Overigens wil dat niet zeggen dat Ajax geen wanprestatie geleverd heeft door RKC qua score in de buurt te laten blijven. Het is een schande dat EtH zijn middenveld op 19 oktober nog steeds niet op orde heeft.
0 0
Dennis129
ik had het niet alleen over RKC, maar ook over Heerenveen, Lille, Valencia etc. Ik verbaas me er oprecht over dat mensen de kop in het zand steken en onze verdedigende kwetsbaarheid niet als een probleem zien. We zijn nou al op 1/3 van het seizoen en nog steeds is het onduidelijk wat onze sterkste basiself is en al dat gewisseld werkt ook niet mee aan de verdedigende stabiliteit.
0 0
Labrador
Geluk met een hoofdletter G.
0 0