VAR-situaties voortaan uitgelegd in stadions

FinnDekker, 15-10-2019 om 10:40, 2534 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voortaan communiceert de VAR op de beeldschermen in het stadion waarom het spel stilligt. Dat meldt de KNVB dinsdag. Voorheen was het voor toeschouwers onduidelijk welke situatie werd gecheckt, hetgeen vanaf deze speelronde duidelijker zal zijn.

'Eén van de verbeterpunten die voortkwamen uit het eerste seizoen VAR in de Eredivisie, was dat het publiek beter geïnformeerd wilde worden over VAR-situaties. Te vaak wisten toeschouwers niet precies waarom de VAR ingreep. Een manier om daar meer duidelijkheid over te verschaffen, is de vermelding op de videoschermen in de stadions', schrijft de bond op de eigen site.

FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk beschikken (nog) niet over de juiste schermen. Daar is het nog even wachten op de vernieuwing. Uitsupporters van Ajax blijven aanstaande zaterdag in het uitvak in Waalwijk zodoende nog in het ongewis, als de VAR ingrijpt bij RKC Waalwijk - Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michel76
je kunt het zo vaak als je wilt uitleggen maar zolang er geen capabele mensen achter het schermpje zitten zal er niet veel veranderen. Of geen 3 challenges per wedstrijd net als bij tennis het geval is.
0 0
trainerdv
En zolang de regels (zoals hands en buitenspel) veel ruimte voor interpretatie bieden blijven fans en spelers toch (terecht) boos.
0 0
RusselWestbrook
Dit is het grootste probleem inderdaad. Wazige regels met veel te veel ruimte voor interpretatie. Al zou ik buitenspel niet als voorbeeld noemen, want die regel is juist vrij strak en duidelijk.

0 0
trainerdv
Oh ja? Vond je dat Tadic bij die goal van Tagliafico tegen Real meedeed aan het spel? Ik dus niet... Je kan van iedereen altijd zeggen dat hij deelneemt aan het spel als hij in buitenspelpositie staat. De tegenstander moet er immers altijd mee bezig zijn. Maar deze kopbal zou er sowieso ingaan. Zo zou ik het bekijken. Dit geeft mij teveel ruimte voor interpetatie. Ik zou die goal van Tagliafico altijd goedkeuren,
2 0
..::Rootje::..
Die doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend hinderen van de doelman door Tadic. Niet vanwege buitenspel.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Prima maar wanneer voeren we een challenges systeem in zoals bij tennis? dan heb je minder oponthoud lijkt me.
0 0
Mentir
Hoop dat ze goed opletten hoe ze omgaan met een VAR bij het WK rugby
Denk dat ze daar veel van kunnen leren
3 0
RuffRhythim
Prima voorbeeld inderdaad. De VAR geeft het beslissende oordeel.
Alles duidelijk voor iedereen.
0 0
RuffRhythim
VAR is een prima toevoeging, maar Je kan echt merken dat ze in de voetballerij zooo slecht research hebben gedaan bij andere sporten waar een VAR allang bestaat. En dan gaat het met name over de bevoegdheden van de VAR.
In alle andere sporten is een VAR-ingreep gewoon een soort van bindend. Maar in het voetbal dus niet en dat geeft nou juist onduidelijkheden, met soms langdurige stillegging van het spel, discussies tussen scheids en VAR etc etc. En de toeschouwer snapt er weinig van.

Als je dit vergelijkt met een aantal andere sporten waarin de VAR werkt, dan heeft de scheids aan een simpel contact met de VAR voldoende om te weten of een spelsituatie gewijzigd moet worden of niet.

VAR, kijk even of dat een overtreding was of niet.
Is de bal over de doellijn?
Buitenspel?
etc etc etc...

VAR geeft dan door wat de beslissing moet worden en de scheidsrechter hoeft dan niet eens beelden te bekijken en je bent binnen de minuut klaar, plus gelijk duidelijkheid voor alles en iedereen.
3 0
trainerdv
Dat gaat ook wel gebeuren, De hele wedstrijdleiding kan vanuit een 'control room'. Maar je moet dan bijvoorbeeld eerst alle grensrechters op straat zetten. Daarbij zie en hoor je dingen op het veld toch altijd anders dan vanachter een camera. Er zal wel een goede mix ontstaan uiteindelijk,
0 0
Redrum
Wat maakt het allemaal uit als de personen die het uitvoeren totale dwazen zijn? De grofste overtredingen worden gewoon compleet genegeerd of afgedaan met geel en voor de meest lullige dingetjes worden penalties gegeven. Ga gewoon eens met zijn allen oefenen op het fatsoenlijk interpreteren van spelsituaties en hier op de juiste manier mee omgaan. Dan hebben we misschien nog wat aan de VAR en is er niet zoveel gezeik.
1 0