Van der Meijde: 'Raffie is een geweldig persoon'

JesseTH, 13-10-2019 om 22:25, 3950 views, VoetbalPrimeur |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Andy van der Meijde kijkt vol genoegen terug naar het voetbalverleden van Rafael van der Vaart. Zondag mocht Van der Meijde meespelen tijdens de testimonial van de oud-Ajacied en daarbij gingen de gedachten weer even terug naar vroeger.

'Raffie was een supertalent', klinken de eerste woorden van Van der Meijde tegenover VoetbalPrimeur. 'Hij kwam bij het eerste en hij was gewoon dé man bij ons. En dat op zo’n jonge leeftijd. Dan ben je een grote meneer. Je ziet ook wat er vandaag op af komt voor Raffie. Er komen jongens van heel ver vliegen. Dat laat zien dat hij een geweldig persoon is en een héle goede voetballer is geweest.'

De kwaliteiten van Van der Vaart op het veld zijn voor eenieder bekend, maar Van der Meijde maakte hem ook naast het veld mee. 'Raffie was in het begin nog wel een beetje rustig, maar later voelde hij zich thuis. Ik kon altijd wel lachen met hem, maar hij bedacht niet echt iets om dingen gek te maken. Hij was gewoon rustig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Was een hele goede voetballer en lijkt mij ook dat hij bij andere spelers goed lag, met uitzondering van Zlatan dan, want die 2 konden elkaar niet luchten of zien. Moest bij Ajax overigens uiteindelijk toch voor Sneijder wijken, en verkaste dus naar HSV.

Had/heeft niet de lichaamsbouw om fysiek top te kunnen zijn , maar je hoorde wat dat betreft ook al van meerdere kanten dat hij fysiek toch te weinig deed om sterker te kunnen worden. Dat werd al min of meer duidelijk toen hij nog bij Tottenham speelde en steevast na een kleine 60 min. gewisseld werd, toen hij pas 29 jaar was en normaliter nog in zijn 'prime' zou moeten hebben gezeten. Hij was eigenlijk een fysiek wrak en dat werd na die periode bij de Spurs alleen maar erger, terugkeer bij HSV, Betis, Esbjerg! Maar wat hij jarenlang met zijn magische linkervoet deed blijft natuurlijk het meeste hangen!
0 0
ajax1forever
Zo naast Theo bij Studio Voetbal: een mooi (frikandellen) stel.
0 0