Thiago: 'Ajax heeft haar eigen cultuur sinds Cruijff'

JesseTH, 11-10-2019 om 16:20, 9953 views, FC Bayern München |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Thiago, middenvelder van FC Bayern München, is onder de indruk van de consistente filosofieën die clubs als Ajax en FC Barcelona uitdragen. De international ziet het als een belangrijk gegeven dat een grote club haar eigen ideeën uitdraagt.

'Bayern München is een grote club met een centraal idee. Dat is belangrijk', begint Thiago te vertellen op de website van Bayern München. 'Neem Ajax: zij hebben hun eigen cultuur sinds Johan Cruijff. FC Barcelona heeft deze filosofie overgenomen met Cruijff en inmiddels doen beide clubs het al decennia lang op deze manier.'

De Spanjaard ziet dat ook de recordkampioen van Duitsland het al lange tijd op haar eigen manier doet. 'Bayern München vertegenwoordigt een grote familie, dat is uniek. En wij hebben ook al een decennium lang onze eigen filosofie, vergelijkbaar met Barcelona en Ajax. We willen wedstrijden dicteren met de bal. We moeten zoeken naar spelers die aan dit idee voldoen. Het is ook belangrijk om dit consequent na te streven in de jeugdsectie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Tja, toch pas sinds Van Gaal.
2 -6
Ajacied33
Ajax is echt de allermooiste club op aarde, Barcelona heb ik een zwak voor vanaf dat ik me eigenlijk kan herinneren. Ook vaker wedstrijden bezocht in Barcelona. En de club Bayern München heb ik ook respect voor. Dat is gewoon een instituut, zeer goed geleid met kundige mensen. Johan Cruijff nam Bayern niks voor niks vaak als voorbeeld. Een hele gezonde club ook overigens
5 0
bdsngsfs
Ik neem aan dat hij bedoeld dat Bayern een eigen stijl heeft, net zoals Ajax en Barca. Ik zou ze verder niet met elkaar willen vergelijken. Ik vind Bayern vooral degelijk en behoudend. Barca aanvallend en verzorgd; en Ajax aanvallend en rebels. Overigens vind ik Ajax en Barcelona de enige clubs met een echt duidelijke visie. Misschien Arsenal ook, als ze in goede doen zijn.
0 -1
Duif63
Niet voetbaltechnisch maar beleidsmatig vond Cruijff Bayern een voorbeeld voor de manier waarop een club geleid moet worden.
4 0
3*stars*3
Arsenal was voor tijdperk Wenger, boring Arsenal.
Wenger was/is ook geïnspireerd door Ajax en Cruijff.
Bayern stond volgens mij nooit bekend als een club die met attractief voetbal, de wereld veroverde.
Is na Louis en Pep echt veranderd.

Ajax is andere koek.
5 0
MM1974
nou gaat echt goed weer 2 minnetjes,ROZE BRIL !!!!!!!!!!!!!!!!
0 -12
Ferd
En nu 3, jankert
1 0
Noxin
Misschien met je voor elk minnetje een nieuwe reactie aanmaken, dat gaat vast helpen. Daarnaast heb ik nog altijd liever een roze bril dan een vat azijn.
1 0
MM1974
nou zie dat er veel met een roze bril op zitten al die minnetjes,joehoe kom op gasten denken jullie nu echt dat ajax de cup nog gaat winnen.Even met beide benen op de grond blijven mensen.
1 -11
Ron403
Heb jij een seizoen overgeslagen vorig jaar?
0 0
MaxC14
Leuk! Maar hij vergeet wat. Ajax heeft zn cultuur vooral te danken aan Michels. Cruijff (en co) heeft dat perfect uitgevoerd. Ook met zn tweeën bij Barça later. Nu bij Bayern heeft van Gaal de Ajax filosofie gebracht. Zoals guardiola nu bij city doet.
1 -9
Terugnaardemeer
Bayern onder Van Gaal speelde als AZ in 2009. AZ 2007 leek veel meer op Ajax. Waarbij Ajax 11/14 totaal niet op Ajax leek. Om het verschil tussen Ajax de club en Ajax de speelwijze maar aan te geven.
0 -1
Juichtoon
Johan heeft zelf altijd gezegd dat het de filosofie is van Vic Buckingham. Trainer van Ajax begin jaren 60.
2 0
MaxC14
Mooi weetje. Wellicht heeft Michels dan heel veel mazzel gehad dat ie een Goude generatie kreeg om mee te werken om vervolgens de term totaalvoetbal er aan te koppelen
0 -1
Juichtoon
Heeft zich onder Michels verder uitgebouwd. Onder Michels ging Ajax van een semi prof club naar een full prof organisatie. Met vaker en meer trainen en betere faciliteiten.
0 0
S_020
Ook AS moet gevuld worden.
1 0
GvanderK
Altijd welkom hoor.
1 0
MM1974
Ja leuk en aardig allemaal maar we zullen nooit meer de cup met de grote oren winnen.
3 -17
Frank1978
Na de afgelopen jaren ben ik ervan overtuigd dat dit wel kan gebeuren. Het blijft bovendien een toernooi. Het nationale bekertoernooi is ook meer dan eens gewonnen door een betrekkelijk "arme" club. Ik denk dat we op de goede weg zijn en het met een beetje geluk zeker weer eens kan lukken. Vorig jaar had het al zomaar gekund.
3 -1
Joseph
Niet te hard roepen hoor, volgens sommigen zijn de huidige successen te danken aan het vertrek van Cruijff en zijn plannen..
3 -3
Redrum
Bayern speelt de laatste jaren eigenlijk ook volgens de filosofie van Cruijff.
7 -1
MankeNelis
Man City kan je daar ook enigszins onder scharen.
5 -9
Daniii
Zal dat ook zo zijn als Guardiola daar weg is? Ben ik wel benieuwd na
1 0