Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dumfries over Dest: 'Moet zeggen: volg het niet echt'

BartVeenstra, 11-10-2019 om 10:50, 7201 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PSV-verdediger Denzel Dumfries maakt zich op dit moment niet druk over de discussie over de rechtsbackpositie in Oranje. De rechtsback heeft sowieso al concurrentie van Ajacied Joël Veltman, maar mogelijk komt Sergiño Dest daar nog als extra concurrent bij.

Tegenover Veronica Inside laat Dumfries weten zich niet gek te maken over de nationale discussie omtrent Dest. 'Ik blijf gewoon doorgaan. Ik moet zeggen: ik volg het niet echt', zegt de PSV'er, die ook de discussie over zijn positie voor een groot deel aan zich voorbij laat gaan.

'Ik sta er nu in en het heeft geen zin om me te focussen op wat andere mensen vinden. Dat moeten ze zelf weten. Het boeit me ook niet echt. Mensen roepen zoveel. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn', aldus Dumfries, die donderdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland de voorkeur kreeg boven Veltman.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Nee, dat zien wij ook wel dat je het allemaal niet echt meer volgt.
0 0
Robbie en de Kock
Toch wel een beetje triest dat er in geel Nederland geen betere rechtsback te vinden is dan Dumfries. En dat Veltman nummer twee is die bij zijn club allang geen rb meer is.
0 0
Raoul14
Triest figuur!
1 0
Ajax412
De ontkenningsfase.
1 0
ajax4ever01
Dest wordt10x beter dan Dumfries nu is
2 0
Sterspeler
Het is toch lachwekkend dat zo'n Derksen stellig beweert dat Dest niet beter is dan Dumfries en dat zowel Koopmeiners als Schuurs geen toekomstig oranje Materiaal zijn?
4 0
ajax4ever01
Offtopic: Malen wordt met Barca in verband gebracht, die pizzabakker zal nu vast al in zijn handen wrijven.
2 0
geronimo
Barca doet geen zaken met Raiola , pizzabakker vraagt teveel geld
0 0
Tscheu
Dest kiest toch voor US. Land met echte sportcultuur, pamperen hem al door in de jeugdselecties te hebben geselecteerd, heeft veel te brengen voor US en waarschijnlijk basisplaats voor een land dat zich altijd plaatst voor het WK.
0 0
TontoKarnaggel
Kan die jongen natuurlijk niks aan doen, maar alleen die blik in zijn ogen zou voor mij al reden genoeg zijn om hem niet op te stellen. De paniek, stress en onrust stralen gewoon full-time van dat hoofd af.
Zou als medespeler bijzonder onzeker worden als zo'n wilde paniekvogel naast je loopt, of denk je dat Frenkie ff lekker en combinatie aangaat met deze volkomen blinde dwaashaas?
4 -1
Sterspeler
Het moment dat die jongen antwoord wil geven op de vraag van de Journalist: alsof je een stuiver in een put hoort vallen.
1 0
Redrum
Exactamundo. Die kerel straalt gewoon uit dat hij onder hoogspanning staat en totaal niet weet waar hij mee bezig is. Dat heeft echt wel zijn wisselwerking op spelers als de Ligt en Frenkie. Die denken wel twee keer na om dat blinde paard aan te spelen.
1 0
Sampaoli
Verschrikkelijk.
0 -1
Van Reenen
Het is mij wel opgevallen hoe vaak Frenkie de bal niet naar Dumfries speelde terwijl hij geregeld vrijstond. Zou dat een reden hebben Dumfries? Misschien heeft de Ierse coach er bewust voor gekozen hem vrij te laten en dat zegt toch ook wel genoeg.
2 0
GrandMasterFlex
Je zag Frenkie zich openlijk ergeren aan zowel De Roon als Dumfries. Heeft hij de bal gaan ze ergens dom gepositioneerd staan met nul mogelijkheden. Donny speelt wel afgestemd op Frenkie zijn aanvalsspel. Mijn ideale middenveld Blind, Frenkie, VD Beek, Gini, zeker tegen een Noord Ierland.
0 0
Redrum
Denzel Dumfries: de longen van een paard. Het brein van een ezel.
11 -1
3*stars*3
Zou ik ook zeggen.
Echt, er een lompe voetballer zeg.
Heeft niets te maken met zijn club want we waren ook kritisch op Kristensen.
1 0
Vierendertigste
Ja, jongen, jouw interlandcarriere is over.
Had al zo moeten zijn, maar we hebben tegenwoordig een bondscoach met een PSV-hart
1 0
Spectre
Ja met Ajax lijkt hij in mijn ogen het minst te hebben van de 3 clubs waar hij trainer is geweest, hoe was dat als speler? Want heb zijn carriere niet meegemaakt
0 0
Ginoajax1
Ja , en weet je wat nou het ergste is? Bij psv staat hij spelers uit te kafferen als het fout gaat. Als een blaaskaak gaat hij tekeer. Totaal geen zelfreflectie. Als psv speler zou ik mij kapot ergeren aan deze sukkel. Hij vind zich zo geweldig goed, met zij debiele gedrag. Komt ook graag voor de camera om vervolgens een gigantische bak onzin uit te kramen. Wat een idioot.
. .
1 0
Redrum
Het zegt ook heel veel over psv dat een simpele draver met het IQ van een bos wortelen zich een grote jongen voelt. Bij psv is hij daadwerkelijk een belangrijke speler, geloof het of niet. Hij is letterlijk te dom om te schijten, daarom kijkt hij ook altijd alsof hij moet schijten maar niet weet hoe dat moet. Dat Koeman hem besluit op te stellen in Oranje zegt ook heel veel over Ronald Koeman.
2 0
Ginoajax1
Als Domfries was zou ik me zorgen gaan maken. Dest is vele malen beter dan deze domme draver. In alles. Technisch en tactisch. Voetballend. Noem maar op. Kijk maar een hoe vaak Dumfries in de fout gaat. Heeft ie zelf niet door. Geeft niet hoor. Wij maken hem er wel op attent.
3 0
AFCAPolarBear
Lekker professioneel om alleen met jezelf bezig te zijn en niet je teamgenoten!
1 0
AJAXAFC1
Dumfries is echt by far de slechtste rechtsback die nederland ooit gehad heeft..
Koeman kunnen we dit trouwens kwalijk nemen hoor de spelers niet die begint gewoon met een ontiegelijke kut opstelling aan de wedstrijd.
Volgende keer tegen mindere tegenstanders:
Jappie
Dest(indien nederlander) Van Dijk, Blind, Van Aanholt
Wijnaldum,Frenk
Donny
Malen, Memphis, Promes
2 -1
AFCAPolarBear
Jij slachtoffert De Ligt? De rest kan ik wel mee leven, maar zie dan toch liever Wijndal op LB.
0 0
AJAXAFC1
Met alle respect De ligt is de beste cv die we ooit gehad hebben in nederland, zeker gezien zijn leeftijd maar in het nederlands elftal moet je naar vorm kijken.
Van dijk is de beste atm en blind is links centraal de beste over een half jaar kan het weer anders zijn
0 0
Ferd
Nou, daarmee vergeet je toch echt wel wat namen hoor. Zelf in Oranje hebben grotere prutsers gestaan dan Dumbfries. Dat zegt echter meer over hun niveau, dan over Dumbfries.
0 -2
Ajaxadept
Sorry hoor Koeman, maar zowel Dumfries als de Roon lieten gisteren hun slechtste spel zien. Met anderen op die plek kan het alleen maar beter gaan. Wellicht dat Koeman voor de fysiek van Dumfries tegen de Ieren koos, een andere reden kan ik echt niet bedenken. Balletje breed, balletje terug....!
2 0
Sterspeler
Zelfs van Rhijn had meer gebracht gisteren. Tenenkrommend. En dan roept zon Gijp dat het wel een mooie speler is omdat die kan blijven doorgaan. Dacht dat we eindelijk van de Dirk Kuyt types af waren.
1 0
GrandMasterFlex
Dirk Kuyt kon tenminste nog deelnemen in het aanvallende spel!
0 -1
SPLNDD
Denzel Dumfries is al blij als hij sochtends twee dezelfde sokken weet aan te trekken. Meer kunnen we helaas ook niet verwachten van deze knaap.
2 0
Lagasj
Dumbfries
2 -1
Vincenzo3
Man man man man, daar wordt je toch niet vrolijk van
2 -1
noppenkoning
Heel erg druistig in zijn spel, niet wat we nodig hebben als we de Ajax stijl willen kopiëren bij NL elftal.
3 -1
Sterspeler
Koeman is in niets een Ajax trainer dus die vergelijking gaat niet op.
0 0
Redrum
Ronald Koeman probeert overduidelijk de psv-stijl te kopïeren, niet de Ajax-stijl. Dat verklaart ook direct waarom het niet om aan te zien is en we verdedigende ploegen niet kapot kunnen spelen.
0 0
Beffie
Verwacht je een andere reactie van dat leeghoofd?
2 -2
Redrum
Ik zou het maar wel volgen als ik hem was. Want als Dest voor Oranje kiest is meneer zijn basisplek kwijt.
1 -1
apeldoorner
met deze koeman? ik betwijfel het. kiest vaker niet voor het voetbal
0 0
OKP-AFCA
Niet teveel van Dumfries verwachten he, die zit nog altijd te rekenen hoeveel doelpunten psv nog nodig heeft om kampioen te worden.
3 -1
GvanderK
Dest is nu al beter dan Dumfries eerlijkgezegd.
3 0
trodat4030
Lekker professioneel. Lijkt me toch logisch dat je dat gewoon volgt. Dat je je niks aantrekt van meningen van nono's snap ik wel, maar kom op, niet doen alsof het je niet boeit, want dan ben je per definitie Oranje onwaardig. Je moet wel wíllen spelen en een extra concurrent of niet is dan gewoon wel belangrijk.

Overigens gaat de eventuele switch van Dest niet ten koste van Dumfries, zijn kostje is gekocht zolang Koeman de bondscoach is. Die blijft hem eigenwijs oproepen (en uit principe gaat ie Dest minstens 3 wedstrijden niet oproepen), al heeft ie 2 gebroken benen (daar leek het gisteren overigens wel op). Net als De Roon basisklant blijft. Ronny gaat zondag gewoon roepen dat er gewonnen werd met Dumfries en de Roon in de basis en dús speelden ze goed en staan ze er zondag gewoon weer in.
1 -1
Tinus
Je kunt van alles vinden over zijn kwaliteiten, maar met zn instelling is weinig mis.
1 -1
Schip
Technisch en tactisch volkomen oranje onwaardig. Helemaal geen onaardige jongen, maar komt enorm tekort.

Ik zie geen echte alternatieven, dus begrijp ook nog enigszins dat hij speelde. Maar het was weer zo dramatisch en hij had geen directe tegenstander, dat Koeman direct al Promes had moeten inbrengen voor deze vent. De ruimtes waren veel en veel te klein voor een speler met de technische vermogens van een gnoe.
1 -1
RuffRhythim
haha, zeker weten dat hij het volgt, want we weten allemaal dat als Dest voor NL kiest die hele dumbfries het kan vergeten.

"Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn...."

Ja, dat weten wij niet, ze zijn er namelijk niet !!
4 0
AFCAwooz
Wat speelde hij een partijtje slecht gister. Ook grappig om te zien dat hij als enige werd vrijgelaten door de Ieren en dat hij alsnog met name in het eerste half uur door veel medespelers werd genegeerd. En toen kreeg hij wat vaker de bal en toen ging werkelijk alles mis. Was goed gezien van die Ieren :)
5 0
OdjePils
Wat een domme, waardeloze speler is dit!
2 -1