Dilrosun: 'Heerlijk om weer vrijuit te voetballen'

BVeenstra, 09-10-2019 om 07:45, 4566 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een moeilijke periode voor oud-Ajacied Javairo Dilrosun is voorbij. De buitenspeler kende een zeer ongelukkig debuut voor het Nederlands elftal en bleef daarna lange tijd kwakkelen met blessures. Nu hij weer fit is, haalt hij een hoog rendement bij zijn club Hertha BSC in de Bundesliga.

Dilrosun kende vorig jaar rond deze tijd ook een goede periode bij Hertha BSC en dat leverde hem zijn debuut in Oranje op. Een succes werd het niet. Een hamstringblessure zorgde ervoor dat hij al na 21 minuten weer gewisseld kon worden. 'Ik heb het nog geprobeerd, een minuut of vijf. Ik dacht: dít gaat mij echt niet overkomen. Maar ik voelde dat het niet verantwoord was om door te gaan. Ik kon de woorden amper over mijn lippen krijgen, maar uiteindelijk moest ik om een wissel vragen', zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

In eerste instantie dachten de fysio's van Hertha BSC aan een herstelperiode van vier weken, maar het werden er twaalf. Tijdens het trainingskamp in de afgelopen zomer ging het opnieuw mis en zodoende stond Dilrosun er opnieuw een maand naast. Sinds eind augustus gaat het de betere kant op met Dilrosun. Hij scoorde driemaal, terwijl hij ook al twee assists leverde. 'Er is na een moeilijke periode een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me goed, het is heerlijk om weer vrijuit te kunnen voetballen en bij zoveel goals betrokken te zijn. Ik "vlieg" weer een beetje.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!