De Ligt merkt verschil: 'Elke week een uitdaging'

BVeenstra, 09-10-2019 om 07:35, 5246 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt begint steeds meer te wennen aan zijn nieuwe club Juventus en aan zijn nieuwe voetbalcompetitie, de Serie A. De verdediger merkt in gesprek met het Algemeen Dagblad op dat het niveau in Italië behoorlijk hoger ligt dan in de Nederlandse Eredivisie.

'Elke wedstrijd sta je tegenover een beer van een kerel, die fysiek sterk is. Of tegen een spits die heel snel en technisch vaardig is. Je krijgt elke week een uitdaging, die je vol moet aangaan', zegt De Ligt, die juist ook blij is dat hij die uitdaging nu heeft. 'Vorig seizoen voelde de Champions League als de momentopnames om maximaal te presteren. Nu komen die momenten veel vaker voor. Daar moet ik aan wennen, maar ik merk dat het steeds beter gaat.'

De Ligt geeft aan dat het voor een voetballer altijd wennen is in een nieuwe voetbalomgeving. Voor een centrale verdediger is dat extra lastig, zo denkt hij. 'Als middenvelder of aanvaller kun je meer je momenten kiezen, maar als verdediger kan één moment van onoplettendheid al direct een tegendoelpunt betekenen. En dan speel je als verdediger automatisch een slechte wedstrijd', zegt de oud-Ajacied, die een voorbeeld geeft vanuit Ajax-opzicht. 'Edson Álvarez is ook gehaald als centrale verdediger, maar hij speelt nu niet op die plek. Met een keeper heeft de centrale verdediger toch de meeste verantwoordelijkheid.'

In Italië kreeg De Ligt in de eerste maanden in de media af en toe kritiek nadat hij een fout maakte. Het hoort erbij, zo weet de Oranje-international. 'En als je een grote aankoop bent, komt het in groten getale. Dat is nu niet anders. Maar uiteindelijk moet je zelf bepalen waar je inhoudelijk iets mee kunt. Ik weet zelf vaak wel precies of ik goed of slecht heb gespeeld, wat wel en niet beter moet. En daar ben ik dagelijks mee bezig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Pff hou toch op man.
0 0
PetrusKeizer
ik weet t niet hoor, maar ... is Matthijs misschien +/- 2 kilo te zwaar? Kan net t verschil maken ...
0 -1
bdsngsfs
Vechtvoetbal. Met alle respect voor Matthijs (fijne jongen) maar dit jaar gaat hij meemaken hoe het is om met Juventus afgeslacht te worden door Ajax. Ik schat een nulletje of 13. Avanti!
2 -1
AlexIbarra
Verstandig van hem om te vertrekken.

Met Veltman in deze vorm was hij hier waarschijnlijk zijn basisplaats kwijt geraakt.
Dan maar een niveautje lager proberen.. :P
5 -1
MPAjax
die word gewoon een nieuwe meer jarige speler van juve zoals ze ze al hebben gehad
0 -1
DrD3k
wat zegt u?
1 0
ReinBurg
Allemaal nonsense want de serie A is echt geen geweldige competitie. Het probleem is dat bij Ajax veel ruimer vaan het doel wordt verdedigd en aanvallend wordt gespeeld en dat is het spel voor de Ligt. Dat verdedigen in kleine ruimtes is meer voor slakken zoals Chiellini en Bonucci
4 -7
3*stars*3
Hoe je het ook wendt of keert maar de Serie Á is een top-4 competitie.
Buiten Ajax, zal gehele Eredivisie top en subtop, daar strijden om een plek in onderkant linkerrijtje.
0 -1
MosesD
Even de Ajax-bril afzetten. Ik denk dat de Ligt e.e.a. beter kan beoordelen dan jij.
2 -2
bdsngsfs
Klopt. Het is het moderne voetbal van Ajax tegen de ouwezakkenmentaliteit van Juve.
5 -1
tyzinho
Buiten Ajax en PSV slaat de Nederlandse competitie nergens op. AZ is af en toe leuk, Fey heeft een waardeloos elftal en dat is dan de nationale top 4 normaal gesproken.
Is wat anders dan Napoli, Roma, Inter, Atalanta, Milan, Fiorentina. Italië heeft niet de sterkste competitie maar is echt een stuk sterker dan die van ons natuurlijk.
5 -2
ReinBurg
In Italië heb je ook Cagliari, SPAL, Chievo, Crotone en Frosinone denkt je nou echt dat dát wat voorstelt.
1 -1
tyzinho
Nee, maar de algehele competitie is dan toch beter. Dan heeft De Ligt toch gewoon gelijk. Buiten dat, het is zijn eigen persoonlijke ervaring, hoe kan je het daar niet mee eens zijn.
1 -1
kaashaas
Ik vind de ligt echt een geweldige speler maar ik geloof niet dat de italiaanse competitie een veel sterkere is. Die competitie is failliet.
Hij heeft natuurlijk wel oudere spelers waar hij tegen moet spelen. Buiten de top 3 is het daar ook niet veel hoor.
2 -3
Cupmetgroteoren
Men lult hier vaak onzin, zo nu ook weer. Kijk naar de ranglijst van Uefa. Daar staat de serie A gewoon op plek vier ofzo. Je hebt daar gewoon een brede subtop. In Nederland alleen Ajax en Psv, daarachter AZ en dan niks. De serie A is gewoon een competitie van hoger niveau. Niet meer zoals vroeger maar gewoon degelijk.
0 0
Siemmie
De Serie A is niet de sterkste competitie nee, maar er zit toch wel een aanzienlijk verschil tussen de middenmoot/laagvliegers van de Eredivisie en die van de Serie A hoor. Clubs als Emmen, Fortuna, RKC, VVV en ADO maken geen schijn van kans tegen laagvliegers in de Serie A.
6 0
MPAjax
moeten clubs als emmen, fortuna, rkc etc. maar beter leren frauderen lol

geld maakt dat de laagvliegers in nederland ook goed zijn maar het is eigenlijk geen moer waard in italie, stadions zitten nauwelijks vol maar wel miljoenen in spelers steken uhuh
3 -2