Dolberg: 'Ondergrens in Ligue 1 ligt hoger'

ArthurV, 07-10-2019 om 22:20, 8015 views, Bold |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg is vooralsnog erg blij met zijn keuze om Ajax te verlaten voor OGC Nice. De Deense spits merkt met name dat het niveau in de Ligue 1 een stuk hoger ligt dan in de Eredivisie.

'Ik ben in een betere competitie terechtgekomen dan de Nederlandse, dat zie je duidelijk', vertelt Dolberg aan Bold. 'Er lopen hier betere spelers rond die een stuk atletischer, sneller en sterker zijn.' De oud-Ajacied benadrukt dat er geen enkel zwak team rondloopt op het hoogste niveau in Frankrijk. 'Bij Ajax kon je een slechte wedstrijd spelen, maar toch met 3-0 winnen. In de Ligue 1 is dat niet mogelijk omdat de ondergrens hoger ligt.'

Momenteel voelt Dolberg dat hij bij Nice prima op zijn plek zit. 'Het was geweldig om naar een nieuw land te komen. Hoewel het aanvankelijk allemaal best hectisch was en ik tot een week geleden in een hotel verbleef, ben ik nu ontzettend positief.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
hoe laat is t, Kasper?
1 0
AjaxisMokum
Probeer eerst maar eens te winnen van Lille Kasper, dan praten we daarna weer verder....
2 -2
AFCAjax
'Bij Ajax kon je een slechte wedstrijd spelen, maar toch met 3-0 winnen. In de Ligue 1 is dat niet mogelijk omdat de ondergrens hoger ligt.'

Dat is omdat je bij fucking nice speelt en niet bij Ajax, niet perse vanwege de verwaarloosbaar betere competitie.
3 -2
Web
Vreemde opmerking, als je zelf 2 jaar niets laat zien, en compleet stil staat in zijn ontwikkeling
Als een zombie tegen Tottenham speelt
Ik heb nog nooit in 50 jaar als ik Ajax heb zien spelen, iemand zo weinig zien doen in het veld
En dan heb ik het niet over slecht spelen, want dat kan gebeuren
Maar niets doen in de belangrijkste wedstrijd van het jaar, bizar.
4 -5
Klaasforever
Niks aantrekken van die 5 minnen Web, je slaat de spijker op z'n kop.
Ik ook heb nog altijd nachtmerries van die gigantische wanprestatie van onze Kasper tegen Tottenham.
0 0
Ajax27
Vreemde opmerking dat jij begint over een CL wedstrijd wanneer Dolberg wordt gevraagd hoe hij de Franse competitie tot nu toe ervaart tegenover de eredivisie. Hij antwoord dan dat ie de ondergrens hoger vind liggen, dat is toch gewoon heel normaal. De competitie is beter en sterker dan de eredivisie. Dat is ook gewoon te zien aan het aantal punten wat ze jaarlijks op Europees niveau halen. En sterkere ploegen maken zwakkere ploegen al van oudsher beter. dus... ondergrens is hoger, dat kan ik me vast voorstellen.
1 -1
Hobbemastraat
Naar ventje
1 -10
Jariiii
Ik zal altijd groot fan van deze speler blijven, maar op de een of andere manier irriteren deze teksten mij.
6 0
Klaasforever
Nou Kasper, dat ziet er dan niet best uit voor je. Als je in die Micky Mouse competitie van ons al niet mee kon hoe moet dat dan in Godsnaam in dat volgens jou veel hogere niveau van Ligue a?
5 -1
Gecko
Je had het hier meer moeten laten zien dan
4 -5
Schwalbino
Meer dan 40 doelpunten. Maar omdat hij nooit lacht als hij scoort konden fans zoals jij dit niet meer aanzien.
4 -3
Web
Ik kon het niet aan zien, om in de belangrijkste wedstrijd van het jaar
Tottenham thuis, niets te doen in het veld, bizar
Als je slecht speelt kan gebeuren, maar niets doen NOOIT
Verleden telt niet, het gaat om het heden
En bij Ajax scoren, die 90 minuten op de helft van de tegenstander spelen is niet zo moeilijk, ik heb zoveel spelers veel zien scoren in de eredivisie, zelfs bij de kleine clubs. Te makkelijk
5 -4
Schwalbino
Maar om iemand af te serveren op basis van die ene wedstrijd zonder er de context bij te betrekken is niet makkelijk?

Je hoeft niet perse tegen iemand te zijn omdat de coach die je hoog hebt zitten het niet (meer) in die speler ziet zitten.
1 -5
EersteAanname
Op basis van een wedstrijd? Jezus, ik snap dat je potentie in hem zag, dat deden wij allemaal, maar om hem nou te verdedigen alsof hij een slechte pot heeft gespeeld en verder super was? Nou nee, hij heeft twee seizoenen lang alle kansen gekregen en heeft die gewoon niet gepakt. Voetbal is meer dan alleen technische bagage.
3 0
Web
Ik hoop ook dat hij het gaat maken, maar dat hij niet presteerde heeft mag best gezegd worden toch?
Ten Hag zag het wel in Dolberg zitten, ik vind dat hij best veel krediet heeft gehad.
3 0
Schwalbino
Mag zeker gezegd worden. Hij was vorig seizoen ook niet op het niveau van voor de blessure maar is dat zo raar? Toen hij debuteerde speelde hij frank en vrij zoals bijna alle debutanten doen want er staat geen druk op. Na zijn blessure was dat anders omdat op bijna alle wedstrijden een hoop druk stond. En daar kon hij niet mee omgaan. De meeste jonge spelers moeten dat leren. Ik zag het heel duidelijk in die wedstrijd tegen Tottenham. Hij had al een aantal wedstrijden niet meer in de basis gestaan en moest opeens spelen. In de eerste helft maakte hij een paar domme overtredingen. Hij ging er te onbesuisd in. Niet de Dolberg die we kenden. Hij kreeg zelfs geel. Toen de wedstrijd kantelde zag je helemaal dat hij het niet meer wist. Dat was geen wanprestatie uit gebrek aan inzet maar een wanprestatie van iemand die blokkeerde.

We hebben allemaal gezien wat zijn potentie was in dat seizoen onder Bosz. Uitgerekend Ajax krijgt zo'n jongen dan niet meer aan het voetballen.
1 0
Schwalbino
Hij is het plastic gras vergeten te noemen.
0 0
WZAWZDB14
'Bij ajax kon je een slechte wedstrijd spelen maar toch met 3-0 winnen. In de ligue 1 is dit niet mogelijk'
Uhmm Kasper, wat was Lille-Ajax ook alweer geworden? Speelden we toen een goede wedstrijd? Volgens mij viel dat wel mee..
1 -1
Markopantelic007
Ik woon in Frankrijk maar voetbal leeft hier echt niet zo erg als in Nederland. Zou toch altijd liever bij Ajax spelen!
4 -1
PetrusKeizer
dan is er veel veranderd in Frankrijk sinds de jaren 70/80 (ik kwam toen vrij vaak in Frankrijk)
0 0
GvanderK
Nee ik twijfel de laatste jaren echt of de Ligue 1 wel zo goed is. Veel clubs zijn achteruit gegaan, alleen omdat PSG de beste spelers kan kopen zijn ze absolute top. Kunnen Willem II en VVV winnen van Amiens en Stade Reims? Denk het wel... Ligue 1 is wel fysiek sterker, maar voetballend no way.
0 -2
DeBaarsjes
voetballend wint VVV wel van een Amiens of Stade Reims op kunstgras...
0 0
rodnet
Als je gewoon naar de feiten kijkt zoals de UEFA ranking dan zie je dat Frankrijk ieder individueel jaar aanzienlijk beter scoort dan Nederland. En dat ligt echt niet alleen aan PSG. Dus de opmerking dat de ondergrens in Frankrijk hoger ligt klopt gewoon.
5 -1
GvanderK
Volgens de statistieken staat ook België boven de Nederlandse competitie... Maar dat wil niet zeggen dat de clubs een op een beter zijn hoor. Veel matige clubs in Frankrijk, alleen PSG, Lyon en dan heb je wat clubs die altijd erg wisselvallig zijn. Erg overschatte competitie.
0 0
ratje
De teams die Europees spelen zijn niet de ondergrens :)
0 0
Sampaoli
Daar zit je toch verkeerd, hoor. Ligue 1 is een hele sterke competitie.
4 -1
GvanderK
Ik vind de competitie erg verzwakt de laatste jaren.
0 0
cantharel
Begrijp alle kritiek niet want hij heeft veel pech gehad met blessures maar heeft ons ook laten genieten en dat hij nu weg is is ook begrijpelijk omdat zijn kansen bij Ajax in dit systeem niet in zijn voordeel is.Heeft Ajax nog een heleboel geld opgeleverd dus wat heeft deze jongen verkeerd gedaan.Gun hem het allerbeste en ook het succes wat nu bij hem begint te komen met de verkiezing van speler van de maand en zijn goals.
8 -1
MPAjax
psg is de enige die een hoge ondergrens heeft voor de rest is het daar niet veel beter dan hier, dat ze atletischer zijn betekent dat ze beter zijn in hink stap springen?
1 -2
Gonzalez75
De Franse competitie is wellicht fysiek beter, maar tactisch zeker niet. Daarnaast domineert er in tegenstelling tot Nederland in Frankrijk 1 ploeg die met straatlengte telkens kampioen wordt. Tenslotte is dit ook wat iedere andere voetballer zou zeggen wanneer die vertrekt naar het buitenland. Je kraakt het oude af en hemelt het nieuwe op.
5 -1
Redrum
Dat hangt er maar net vanaf waar je speelt he Kasper, denk je niet? Bij psg winnen ze ook wel eens potjes met 3-0 op halve kracht. Bij Nice zal dat niet gebeuren nee.
4 -1
Ajacied33
Ik vind de Franse competitie echt helemaal niks. En Dolberg, wij spelen niet eens goed tegen Lille en winnen vrij simpel met 3-0....
5 -1
Dubbelvla
ik geloof best dat de ondergrens daar wat hoger ligt, maar tegelijkertijd speelt hij ook niet bij PSG.
1 0
ajax4lifebaby
Hij zegt hier niks slechts over Ajax. Hij heeft het over de ondergrens van de Franse competitie tegen die van de Nederlandse. Geloof best dat hun nummer 10 t/m 18 beter zijn dan onze nummer 10 t/m 18. Denk dat hun competitie ook wel beter is in het algemeen.
8 0
Daniii
Die slechte wedstrijd die we dan met 3-0 wonnen, dat kwam de afgelopen 2 jaar toch niet door hem, daar waar komt dit vandaan vraag je je af...
3 -4
Rhythim
Hmm....en toch versloegen we zo'n club uit die sterkere competitie met aardige cijfers...
8 -7
wendoo9
Ik denk Lille uit nog een zware kluit wordt voor Ajax.
2 -1
Ajacied33
Tegen die tijd spelen ze denk ik nergens meer voor, wij gaan ook in Lille gewoon winnen
1 -1
Markopantelic007
Ik zou echt niet weten waarom? Ja we geven wat kansen weg hier en daar maar hebben gelukkig een uitstekende keeper en winnen overal dik en dik verdiend. Het is niet de vraag of we gaan winnen in Lille, maar met hoeveel.
1 0
brullie
exact dit! Ik snap die minnetjes van geen kant....
2 -1
ram
Omdat het veel te simplistisch is om uit te gaan van één wedstrijdje. Dat is hetzelfde als zeggen dat de Nederlandse competitie beter is dan de Spaanse omdat wij van Real wonnen.

Met andere woorden: het is meer verbazingwekkend dat die bizarre post überhaupt duimpjes omhoog heeft.
5 -1
Rhythim
Ja er zat wel een lichte ondertoon in die post hoor. Tot zover het bizarre onderdeel ervan.

Maar verder vind ik aan de ene kant die hele Franse competitie niet bijster geweldig, maar toch presteren ze internationaal wel beter dan de Nederlandse clubs. Ik denk ook wel dat het rechterrijtje in Frankrijk van een wat hoger niveau is dan het rechterrijtje van de Eredivisie.

Maar ik geloof er niks van dat het daar allemaal zoveel moeilijker is dan hier. En al helemaal niet dat daar geen enkel zwak team in die Ligue 1 rondloopt zoals Dolberg beweert.
0 -2
ram
Hmm... die ondertoon kwam er niet helemaal uit dan.

Verder heb je wel gelijk dat die competitie niet zo geweldig is. Maar dat zegt Dolberg ook niet.
1 0
Bensco
Ik vind de Franse competitie de meest overschatte competitie van Europa en het ultieme bewijs dat het dikke mafia bende is. Ze hebben slechts 1x de CL gepakt (Olympic Marseille in 1993) en 0x de EL. Dus Ik ben heel benieuwd waarom de EUFA vind dat Frankrijk in de top 5 van Europa hoort.
6 0
Aspers73
Helemaal mee eens, matige competitie.
1 0
AlexIbarra
Er is gewoon een ranglijst, gebaseerd op de prestaties van de laatste 5 seizoenen.

Als je beter presteert (zoals NL nu) dan stijg je op de ranglijst en als je een paar jaar weinig klaarspeelt dan zak je op de ranglijst. Het is dus niet echt iets dat de Uefa vindt, Franse teams pakken gewoon meer punten.
Wij vlogen er ook uit tegen Nice toen.

Het is wel opvallend hoe weinig stabiele topclubs er zijn daar. Nu is het PSG en daarachter niks. Daarvoor won Lyon 8 titels op rij of zo. In de jaren '90 was Marseille een tijd heel sterk. Monaco soms ff een uitschieter.
Een traditionele top-3 of zo hebben ze daar niet.
0 -1
AFCAsphere
Olympique Lyon en PSG dat meerdere keren de achtste of zelfs kwartfinales van de CL behaalde de afgelopen seizoenen, Olympique Marseille dat de EL finale behaalde in 2018, nadat Lyon tegen ons nog de halve finale speelde in 2017. Over het algemeen doen de Fransen het gewoon beter dan ons.
0 0
brullie
Misschien doen ze het beter maar kijk ook even naar de cijfers van betroffen Franse clubs en Ajax en PSV. De kassa daar staat makkelijk op een -200 MI omdat het ook daar is toegestaan vreselijke bedragen van de bank te krijgen en spelers heel veel salaris te betalen en te kopen. Als in onze competitie toegestaan zou zijn om -200/300MI te staan...wie weet hadden wij ook een Messi bij ons ballen...Voorlopig doen wij het als Ajax waanzinnig en hebben we deze top clubs dik verschalkt vorig seizoen en ben daar super trots op!
0 0
Bensco
Vrij logisch als je elke keer 6 teams in Europa mag sturen. Ik vergelijk Frankrijk dan ook niet met ons, dat is appels en peren vergelijken. Nee ik praat meer op basis van historische prestaties. Frankrijk hoort niet zo hoog in de ranking te staan. Maar dat is sinds de begin dagen al zo geweest. check dit filmpje maar eens: https://youtu.be/RMNOENvzaOQ Frans clubvoetbal is historisch gezien altijd vrij slapzinnig geweest totdat een paar Arabieren geld in PSG begonnen te pompen en ze ineens een club hadden die wel verder kwam dan de groepsfase. Voor de rest stelt die hele competitie nog steeds geen reet voor.
4 0
Rhythim
Ja maar dat is het dus: die UEFA-ranking is niet op basis van historische prestaties maar op basis van recente prestaties, is toch logisch, dus hoe kan je nou zeggen dat Frankrijk niet zo hoog in de ranking hoort te staan?

Het is niet zo dat ze daar maar even met een wildcard neergezet zijn of iets dergelijks...
0 0
RusselWestbrook
Nederland heeft ook jarenlang zes clubs Europa ingestuurd.

Dat zal er dus wel niks mee te maken hebben, denk je ook niet? Je kan wel 10 clubs Europa insturen, als ze niks winnen krijg je nog geen punten.
1 0
AlexIbarra
Goed filmpje, laat vooral ook zien in wat voor een historisch treurige fase NL nu zit.
We horen met Portugal, Rusland en Turkije om plek 6 te strijden.
0 0
AFCAsphere
De verhalen van een legendarische Franse club bestaan inderdaad niet echt. Ik heb wel hier en daar gelezen dat Platini met Saint Etienne furore maakte in de jaren 80. Marseille won de Europa Cup I in de jaren 90 en ook PSG won in de vorige eeuw nog de UEFA Cup. Maar een club met een status zoals Ajax, Liverpool, Bayern, AC Milan, Barca en Real, dat hebben ze niet echt in Frankrijk. Ik denk dat Franse clubs, zoals Dolberg ook zegt in dit artikel, een hogere ondergrens hebben en dat dat dan ook geld in Europa. Ze presteren door de jaren heen vrij constant. Anders zou ik de hoge plek op de ranglijst niet kunnen verklaren.

Met de overnames en investeringen zijn ze helemaal veilig voor die 5de plek.
0 0
PetrusKeizer
het Saint Etienne met Platini was een topteam. Jammer dat Saint Etienne zo weggezakt is, mooie club met geweldige fans.
0 0
Cupmetgroteoren
Wat niet is kan nog komen. Voor Zidane had Frankrijk ook nooit een wereldtitel gewonnen. Nu hebben ze twee EK's en twee WK's. Historie wordt gemaakt. Over 100 jaar zal de periode van PSG nu als een stuk historie worden gezien. Frankrijk heeft overigens gewoon een sterke competitie. Veel technisch en fysiek sterke spelers, altijd veel talent. In mijn ogen zijn Franse spelers de meest complete spelers. Ze zijn tactisch sterk, fysiek sterk en technisch sterk.
0 0
AFCAsphere
Hij maakt ook geen opmerking over het niveau bij Ajax zelf, want hij kan moeilijk ontkennen dat Ajax momenteel tot de (sub)top van Europa behoort. Hij zegt alleen dat het algemene niveau in de Ligue 1 hoger ligt dan in de Eredivisie. Ik snap wel dat hij enthousiast is over het feit dat hij in Frankrijk altijd op zijn best moet zijn om een goed resultaat te behalen, want Ajax wint haar wedstrijden in Nederland soms op 75%.

Ik kan me goed voorstellen dat je als speler van Ajax zijnde de ambiance (of eigenlijk het gebrek daaraan) van een aantal Eredivisie clubs, met 5000 toeschouwers en een plastic veld en het daarbij horende niveau op het veld, op een gegeven moment niet meer aantrekkelijk vind, al is dat op Dolberg dus misschien niet helemaal van toepassing, omdat hij worstelde met blessures en zijn vorm.
2 0
JSF
Ik hoop dat het goed komt met je Kasper, maar dat juist jij het woord ondergrens in de mond neemt verbaast mij..
9 -4
Rondo64
Hij zegt hier alleen maar dat de slechtste tegenstanders stukken beter zijn dan clubs als rkc die we hier hebben, klopt gewoon lijkt mij. We winnen toch regelmatig erg eenvoudig. Daarnaast heeft hij het woord ondergrens mogelijk niet eens gezegd, gezien dit natuurlijk allemaal vertaald is
7 0
Ferd
PSG wint ook alles eenvoudig. En PSG kan je in Frankrijk vergelijken met Ajax. Nice kan je vergelijken met Heracles, die winnen op halve kracht ook geen wedstrijd. Dolberg maakt dus een hele rare vergelijking, net als jij.
0 -1