Sarri steunt De Ligt: 'Snel moeten brengen'

BartVeenstra, 07-10-2019 om 11:35, 5492 views, Tuttosport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Juventus-trainer Maurizio Sarri heeft het in de Italiaanse media opgenomen voor Matthijs de Ligt. De voormalig aanvoerder van Ajax kent een wisselende start bij zijn nieuwe club Juventus. Zondagavond won De Oude Dame weliswaar de topper bij Internazionale met 1-2, maar De Ligt had een grote rol in de tegentreffer.

De verdediger maakte hands, waardoor Internazionale via een penalty tussentijds op gelijke hoogte kon komen. In de Italiaanse media is men kritisch op De Ligt, maar Sarri steunt zijn pupil. 'Matthijs is een speler die zich moet aanpassen aan onze speelstijl en daar moeite mee heeft. Doordat Giorgio geblesseerd is geraakt, hebben wij hem eerder voor de leeuwen moeten gooien. Giorgio had hem misschien kunnen helpen als hij fit was gebleven', aldus de trainer in gesprek met TuttoSport.

Als we Sarri moeten geloven, gaat het steeds beter met De Ligt. Hij predikt dan ook wat geduld omtrent de jongeling. 'Hij spreekt al een beetje Italiaans. En hij is een sterke jongen, die langzaam maar zeker begint te wennen aan onze speelstijl.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Mooie woorden en dat is precies waarom de Ligt naar Italie is gegaan, hij wilde weer nieuwe dingen leren. HIj is twintig volgens mij nu, dus alle tijd om te leren en dat zal hij snel genoeg doen! Nee hoor, begrijp wel dat hij met Ronaldo wilde spelen, prima toch, alhoewel ik het leuker had gevonden als hij nog een paar jaar bij Ajax had gespeeld.
0 0
geronimo
Blijf het jammer vinden dat hij Raiola als zaakwaarnemer had anders was hij bij een betere club terecht gekomen, Juventus en Italië is niets voor hem
1 -3
Ajax27
Wat is dat voor een bullshit opmerking. Hij kon overal heen. Als ie 100% naar Barça wilde, dan had ie nu daar gespeeld. Of naar Bayern... of waar dan ook. Hij wilde naar Juve en wat is daar verkeerd aan? Staat al jaren eenzaam aan de top in een gele malen sterkere competitie dan de Nederlandse. Kan jaarlijks tegen Napoli, AS Roma, Inter, Fiorentina en AC Milan spelen, zal jaarlijks minimaal tot de kwartfinale in de CL spelen, lekker weertje, nog lekkerder salaris... kan van een paar van de beste verdedigers die op hun retour zijn het vak de komende jaren gaan leren. En als ie het dan over een jaar of 3-4 moe is in Italië, kan ie alsnog naar Spanje om naar Barça of Real te vertrekken op zn 24e. En dan kan ie op zn 28e nog naar Engeland of Duitsland naar een topclub om op zn 32e weer terug te keren naar Ajax om daar tot zn 36e nog 4 x kampioen te worden. En dan kijkt ie eens naar zn prijzenkast en naar zn bankrekening en denkt ie... gvd ik ga gewoon de boeken in als beste Nederlandse verdediger die we ooit hebben gezien met de meest volle prijzenkast die je maar kan wensen. Daarnaast nog 100+ miljoen op de bank, lekker man.
0 0
Kikke
Die wilde gewoon met Ronaldo spelen, is toch ook leuk voor hem. Denk alleen dat hij ook nog best wat jaren bij Ajax had kunnen spelen!
0 0
trodat4030
Er waren anders legio clubs geïnteresseerd, als Matthijs echt ergens anders had willen spelen, had ie ergens anders gespeeld, denk ik.
1 -1
Ajaxadept
Italiaanse pers was (te) kritisch op de Ligt, die in principe alleen een handsbal viel te verwijten. Blijf het jammer vinden dat de Ligt niet naar Barca is gegaan. Het spel van Juve vergt zeer veel gewenning van de Ligt, die bij Ajax altijd gewend was om bij balbezit door te verdedigen naar de middellijn. Bij Juve hanteren ze een verdedigingsmethodiek waar de Ligt aan moet wennen, terwijl hij in de aanvallende Ajax filosofie is grootgebracht. Jammer maar bij Barca had je de Ajax speelwijze blindelings kunnen invullen en nu al de grote man bij Barca geweest....!
0 -2
Deepblue
Komt bij dat met dit prijskaartje en salaris er niet al veel tijd voor gewenning zal zijn.
Blijft een rare keuze.
1 -1
wendoo9
Ned >>>> Italie >>>1000km>>>>Europa>>>> Talent, en dan lopen sommigen hier nog te zeuren op Zuid_Amerikanen, 9000km van huis, andere temperatuur, cultuur om na twee wedstrijden te bestempelen als miskoop !! Alles heeft zijn tijd nodig zo te zien.
4 -1
A'dam Oud-West
Je moet die Italiaanse media gewoon niet serieus nemen. Daar zitten zo'n 120 van die Valentijntjes
5 -1
atalantanio
Die trainer praat alsof ze De Ligt van Ajax A1 hebben overgenomen voor 7 ton. Hij had de rots in de branding moeten zijn maar tot nu toe faalt hij hopeloos. Elke wedstrijd een fout.
2 -9
Cupmetgroteoren
Klopt maar dat gaat er bij sommigen hier niet in. De Italiaanse media is volgens hen corrupt en bestaat uit Valentijntjes. Nee, hij doet het gewoon matig in een land waar ze topverdedigers hebben.
0 -3
Bensco
los van het salaris hebben ze wel het groei briljante van het afgelopen seizoen in handen. Als Matthijs zich door kan ontwikkelen is hij de beste verdediger ter wereld. En dan is die transfersom of dat salaris een koopje voor Juventus.
2 -1
HenryVakH1972
Idd, alleen Ronaldo krijgt meer salaris
0 0
Sampaoli
De Ligt komt er wel, geen twijfel over mogelijk.
5 0
ram
Tuurlijk. Hij is nu al vrij goed alleen om een of andere reden sluipen er regelmatig foutjes in.
0 0
ajaxminimax
Bovendien die penal sloeg nergens op.. daar kon de ligt niks aan doen
3 -1
ram
En nu zonder Ajax-bril...

Een duidelijkere penalty kan bijna niet.
1 -2
ajaxminimax
Dit is zonder Ajax bril.....
1 -2
ram
Okay, kan gebeuren. Maar dan heb je er gewoon totaal geen verstand van. Kun jij ook niets aan doen.
0 -1
ajaxminimax
Dan is dat jouw mening... Ik heb hier een andere mening over. Mensen kunnen verschillen van mening, dat hoeft dus niet te betekenen dat ik er geen verstand van heb!
1 -1
ram
Nah.. in dit geval is het praktisch geen mening meer. Dit is zó extreem duidelijk. Maar okay. Je kunt eraan vasthouden.
1 0