Ricksen (43) na slopende ziekte overleden

BartVeenstra, 18-09-2019 om 12:29, 6006 views, Rangers FC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Oranje-international Fernando Ricksen is woensdagochtend op 43-jarige leeftijd overleden. Dat meldt onder meer Rangers FC. Ricksen maakte in 2013 bekend dat hij leed aan de ongeneeslijke spierziekte ALS.

Ricksen bleef ondanks zijn ziekte geregeld in de publiciteit verschijnen. Hij hield een zogenaamde afscheidstournee langs de plekken waar hij zelf graag als voetballer kwam. Dit deed hij ook om zijn ziekte meer onder de aandacht te brengen.

Als voetballer kwam Ricksen uit voor Fortuna Sittard, AZ, Rangers FC, Zenit Sint-Petersburg en wederom Fortuna Sittard. Daarnaast speelde hij tussen 2000 en 2003 twaalf interlands voor het Nederlands elftal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
het leven kan, in de dood, wreed en onrechtvaardig zijn. De grootste klootzakken kunnen 90 worden en sterven in hun slaap; de mooiste mensen na n lange lijdensweg op hun 43e de pijp uitgaan. Ik denk dat bijna iedereen hier dit wel meegemaakt heeft. Mn moeder in 3 maanden weg door n niet-operable hersentumor, zelfs toen heb ik nog van haar geleerd. Hoe ze haar ziel niet opgaf, tegen de (ook letterlijke) verdrukking in.
1 0
Ajacied33
Nog een oud voetballer die overleden is vannacht, Maynard. Is een oude buurman van mijn neef in Amsterdam Noord, altijd vriendelijk als je hem tegenkwam. Waarschijnlijk toch met verkeerde dingen bezig geweest, dramatisch. Amsterdam Is opletten geblazen geworden, eerst die advocaat en dezelfde dag Maynard dus. Je zal maar een verdwaalde kogel oplopen als brave burger...
1 0
pietz0r1
Treurig nieuws. Dit doet mij wel veel aangezien ik zelf vorig jaar mijn moeder heb verloren aan deze ziekte. Ik heb gezien wat dit met iemand doet, het is echt mensonterend. Aangezien er zo weinig mensen last van hebben krijgt het eigenlijk te weinig aandacht. Echt ontzettend veel respect voor hoe open Fernando is geweest en hoe hij zicht heeft ingespannen om deze ziekte de wereld uit te helpen! Rust zacht.
1 0
Frank1978
Jij ook nog heel erg veel sterkte gewenst...
1 0
NouridolbergNeres34
Zeer triest nieuws
0 0
Fredschuit1
Verschrikkelijk moeten de laatste jaren geweest zijn. Rust nu maar zacht.
1 0
Ajacied33
De Rangers spelen donderdag in de EL en dat uitgerekend tegen een Nederlands team. Alsof het zo had moeten zijn. Ik verwacht een mooi eerbetoon, klote voor zijn nabestaanden. Al verwacht je zijn dood, als het zover is blijft het altijd hard aankomen
1 0
Frank1978
Rust in vrede...
1 0
Oliveira
Ik vind het heel mooi en sterk van hem dat ondanks hij wist dat hij ongeneselijk ziek was toch elke dag vocht en genoot van het leven. Jammer dat hij zo jong stierf.
1 0
MickS
Hij was dan wel geen Ajacied, maar wel een echte op en top STRIJDER!
Heel veel sterkte voor de nabestaanden.
1 -1
GvanderK
Veel sterkte voor zijn nabestaanden! Het woord opgeven kon hij niet, hij vocht tot het laatste eind. Het is prachtig hoe hij geëerd werd bij oa Glasgow Rangers, echt kippenvel. Na een lange lijdensweg en strijd heeft hij zijn rust gevonden, voor hemzelf is het beter zo. Rust zacht Fernando!
1 0
trodat4030
Verschrikkelijk, vooral omdat deze man wíst dat dit z’n einde zou betekenen en tóch héél erg graag wilde blijven leven. Minstens zes jaar gestreden (hij liet het de wereld in 2013 weten, maar wie weet hoe lang hij het verborgen heeft gehouden), blijkbaar hoor je dan bij de 20 procent van de mensen die langer dan 5 jaar met de diagnose in leven blijft, dat is op zichzelf een prestatie te noemen.

Rust zacht Fernando en heel veel sterkte voor de nabestaanden.
0 -1
ram
Donderdag zeker even kijken naar de, verwacht ik, indrukwekkende minuut stilte tegen Feyenoord.

Respect voor deze man. Vreselijke ziekte maar echt knap hoe sterk hij bleef en hoe hoopvol (tegen beter weten in, lijkt me). Ik zou het niet kunnen.
0 0
JohnTB
Heel triest wat een nare ziekte en oneerlijke strijd. Een held is gestorven. RIP.
1 -1
MPAjax
balen man, gecondoleerd
0 0
VoorOnzePloeg
Rip fernando. Heeft hij eindelijk zn rust gevonden
0 0
godofajax1900
Rust zacht Fernando
0 0
DrFootball
RIP
0 0
AFCAMM
Gelukkig, zou je bijna zeggen. Eindelijk verlost. Wat is dat toch een nare ziekte. Een vreselijke lijdensweg, ook voor de familie. Nu hij eindelijk rust heeft, hebben zij dat hopelijk ook iets meer, hoe bot dat ook klinkt.
0 0
Truth
Een ware strijder heeft de strijd dan toch verloren. R.I.P.
0 0
Red Devil
Eindelijk rust voor deze held.
R.I.P. Fernando.
1 0
Juichtoon
RIP....
0 0
Sterspeler
Verschrikkelijke ziekte waar helaas nog geen remedie op is. Rust zacht.
1 0
Restored
RIP Fernando, echt een vreselijke ziekte.
1 0
NelsonAFCA
RIP Fernando. Hopelijk een minuut stilte zondag bij psv - AJAX.
3 0
Limburgse Ajacied
Bij alle wedstrijden van komend weekend zou gepast zijn...
3 0
FernandoRedondo
Hij is verlost uit zijn lijden, RIP
0 0
MaximilianRosse
RIP Fernando, wat een verschrikkelijke ziekte!
2 0
ajaxfan83
R.I.P fernando
1 0
Labrador
Van die berichten waarvan je weet dat ze gaan komen en dat je er toch een beetje van overdonderd bent. Verschrikkelijk man. Hij laat een vrouw en dochter achter. Kippenvel.
5 0
roodwit007
mocht er belangstelling voor zijn ( https://www.als.nl/) elke cent of zelfs een halve cent is bij deze stichting hard nodig ik zelf heeft al velenmalen het goede voorbeeld gegeven
8 -1
Lorenzo010
Alleen hoeveel % van elke Euro gaat er daadwerkelijk naar onderzoek?
Farmaceutische industrie sponsoren, daar ligt al geld genoeg.

Goede doelen zijn er om de gevoelige mensen erin te laten trappen terwijl het geen verschil maakt.
5 -9
Sterspeler
Lees dit even: je weet dat ze er daadwerkelijk wat voor doen: https://www.als.nl/onderzoek-naar-als-predictiemodel-ontvangt-jaarprijs-neuromusculaire-ziekten-2018/

Zelf ben ik meer voorstander van Spieren voor Spieren, maar dat is omdat die meer ziekten bestrijden en mijn auto immuunziekte (GBS) betrekkelijk zeldzaam is.
2 -1
Lorenzo010
Daadwerkelijk wat voor doen hoor je mij niet zeggen, ik vraag je alleen hoeveel % per aangeleverde € er word gebruikt voor onderzoek. Relatief gezien laag bij alle 'goede' doelen.
0 0
Restored
En wat doe jij om een verschil te maken? Gewoon dingetjes roepen en verder op je handen zitten? Heb je uberhaupt een bron dat bovengenoemde stichting het geld niet effectief uitgeeft?
4 -2
Lorenzo010
Hoor je mij roepen dat ik een verschil maak , uberhaupt wil maken? Totaal niet zelfs. We zijn overbevolkt, dat er her en der wat mensen uitvallen heurt erbij.
Volgende keer ook even begrijpend lezen, ik stel een vraag hoeveel % er van iedere Euro aan word besteed, dit waar het bij de meeste goede doelen minder is dan 50%.
0 0
mgtow
Feitjes. Wat hebben mensen er tegenwoordig toch verdomd veel moeite mee.
1 0
Murtagh
ALS is echt een verschrikking. Rust in Vrede! Veels te jong maar gelukkig is het lijden voorbij
0 0
BGB
Einde van een lijdensweg, het ga je goed!
2 0
roodwit007
Het lijden is voorbij jongen rust R.I.P en voor de nabestaande gecondoleerd A.L.S is een verschrikkelijk ziekte , en daarbij moeten en mogen we best wel eens bij stil staan
1 0
Rhythim
R.I.P. deze man
1 0
jollie18
Rust zacht strijder
2 0