Eredivisie opnieuw 'paradijs' voor aanvallers

DouwedeVries96, 16-09-2019 om 13:25, 7088 views, AD Sportwereld |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Eredivisie is opnieuw een 'paradijs' voor aanvallers. Dat blijkt uit een onderzoek van AD Sportwereld. Door de in totaal negen treffers van Donyell Malen (PSV) en Reza Ghoochannejhad (PEC Zwolle) behoort de nationale competitie weer tot de meest productieve van Europa. 

Nergens wordt er zoveel gescoord als in Nederland, zo valt te lezen in de Rotterdamse krant. Na de eerste 51 duels staat de teller op 179 goals. Gemiddeld komt dan neer op 3.5 goals per wedstrijd. De gemiddelden in andere Europese landen steken daar schril bij af: Serie A (3.17), Premier League (2.95), Spanje (2.50) en Ligue 1 (2.40). 

Ajax en PSV hebben de laatste jaren het meest bijgedragen aan deze grote productiviteit. Het AD zette de statistieken op een rij. 'Vorig seizoen, toen Ajax (119) en PSV (98) er lustig op los scoorden, werd in 306 wedstrijden 1061 keer gescoord (gemiddeld 3,46 per wedstrijd). Ook deze jaargang weten ze bij Ajax (19) en PSV (14) het net weer makkelijk te vinden. Trekken ze die lijn door dan komen ze dit seizoen uit op respectievelijk 129 en 95 doelpunten.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MrPink
Die kakkies schieten het lieft op de eigen goal.
1 0
Labrador
Hoe er dit weekend werd verdedigd daar lusten de honden geen brood van
3 0
Web
Er word eens niet verdedigd. Bij RKC stonden ze er, en keken er naar.
0 0
mgtow
Helaas bestaat de eredivisie voornamelijk uit clubs die zich nergens voor schamen en maar gewoon doorgaan met het belachelijk maken van het Nederlands voetbal.
0 0
Web
Je mag toch hopen dat ze dit niet in Europa zien
Gelukkig heeft Ajax vorig seizoen waar credits opgebouwd
1 0
ck69
Van de gekken idd, bij Fey helpen de verdedigers de aanvallers van de tegenpartij zelfs
3 0
mgtow
Maar ze doen niet onder voor 'de neuzen' hoor. Whaha.
0 -1