Galtier: 'Reizen vol plezier naar Amsterdam'

JesseTH, 13-09-2019 om 23:40, 4349 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Christophe Galtier, trainer van Lille OSC, geeft zijn ploeg vanaf vrijdagavond toestemming om hun vizier te richten op het duel met Ajax. Dinsdag treffen beide ploegen elkaar in Amsterdam, maar eerst moest Lille afrekenen met Angers.

'Vanaf nu mogen en kunnen we aan de clash met Ajax gaan denken', zo citeert Voetbal International de coach. 'We zullen ons goed voorbereiden en willen daar vastberaden voor de dag komen. We weten wat voor tegenstander we treffen, en dus weten we hoe moeilijk het gaat worden. We reizen vol plezier naar Amsterdam.'

Galtier hoopt dat zijn ploeg nog lering trekt uit de slotfase tegen Angers, waarin hij het nog bijna fout zag gaan. 'In de 86ste minuut, bij een 2-0 voorsprong, moet de wedstrijd in het slot zitten. Dat het nog spannend werd lag niet aan onze overmoedigheid, maar aan onervarenheid. We vielen in slaap en werden daarvoor gestraft. Maar het was vooral belangrijk om vanavond te winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radikaal
Ha! En we zien jullie met veel plezier komen.
0 -1
Redrum
En met de staart tussen de benen weer terug naar Lille.
0 -1
Schip
Belangrijker of ze nog blij zijn als ze terugreizen.
2 -2
ETM
Verschrikkelijk belangrijk om 3 punten te pakken. Je kunt zeggen over Lille wat je wilt, het zijn vast geen koekenbakkers (volgens mij ging PSG er met 4-1 af vorig seizoen?) maar Lille is op papier de minst sterke tegenstander. Schijnen 2 sleutel spelers kwijt te zijn. Het wordt naar aller waarschijnlijkheid een zeer spannende groep met kleine verschillen. Thuis van Lille winnen is dan wel heel belangrijk. En Ajax zegt dan ook meteen: we zijn er er weer! Reken maar dat dat angst inboezemd bij Chelsea en Valencia.
Van wat ik begrijp van Lille is dat het een levensgevaarlijke ploeg is in de omschakeling. Al was Pepe daar geloof ik heel belangrijk bij. Veel fysieke kracht en snelheid. Van mij mag Ajax weer met Alvarez en Martinez op het middenveld beginnen. Ajax gaf niks weg met die lui daar. En ze kunnen ook aardig ballen. Tadic en Ziyech ogen al sterk. Hopen dat Neres snel zn vorm vindt.
4 -3
Radie125
Vol gas die gasten aanpakken. Veel strijd. liever een lelijke wedstrijd met winst dan mooi met puntverlies.
1 -1
Schip
Nou, nee.

Je hebt een heel jaar je te pletter geknokt om de Ajax stijl en identiteit weer onder de schijnwerpers te brengen en er gaan twee (sleutel)spelers weg en gelijk ga je op resultaat spelen?

Ajax moet vooral zijn stijl weer laten zien. Dat de resultaten dan minder zijn, begrijpt iedereen wel. En als het achterin goed staat en de linies dichter op elkaar blijven, komen de resultaten nog wel.
0 -1
markk
Laat ze lekker van het vuurwerk genieten.
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Als Ajax maar beseft dat ze vol voor de winst moeten blijven spelen, als het nog gelijk staat in de 65e min. geen gas terug geven.Zo'n eerste pot moet je gewoon winnen anders loop je nog net niet na 1 wedstrijd achter de feiten aan.Je wil niet na 3 wedstrijden op 3 of 4 punten staan maar minimaal op 5 6.
1 -1