Sinkgraven wacht op debuut: 'Mis vooral ritme'

ThijsZwagerman, 01-09-2019 om 13:00, 2605 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Daley Sinkgraven voelt zich op zijn gemak bij Bayer Leverkussen. De linkspoot verruilde Ajax deze zomer voor de club van Peter Bosz en hoewel hij nog geen minuten in de Bundesliga maakte, is Sinkgraven content.

‘Ik heb het erg naar mijn zin. Het is natuurlijk een andere omgeving, maar de speelstijl begrijp ik wel’, vertelt Sinkgraven aan FOX Sports. Het grootste verschil tussen de Eredivisie en de Bundesliga zit volgens de technicus vooral in het tempo. ‘Fysiek merk ik het niet echt, maar wel in het tempo van spelen. Dat ligt hier een stukje hoger. Het gaat allemaal net even wat sneller.’

De oud-Ajacied wacht nog altijd op zijn officiële debuut voor Bayer Leverkussen. Volgens Sinkgraven heeft dat nog te maken met de zware blessure waarvan hij pas vorig seizoen terugkeerde. ‘Ik had het liefst alles gespeeld, maar ik heb gewoon een zware blessure gehad en daarvan ben ik nu nog steeds fit aan het worden. Dat komt wel goed. Ik mis vooral ritme, maar ook in de laatste minuten van een wedstrijd moet ik honderd procent kunnen geven. Dat moet nog komen. Ik heb veel minuten nodig.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Hoewel Sinkie het bij ons niet heeft laten zien vind ik het echt jammer dat hij er niet meer is.
Ik denk dat Sinkgraven in een goede vorm voor ons een probleemoplosser zou zijn, hij heeft het voetballend vermogen om op het middenveld een sleutelrol te spelen,verdedigen is niet zijn sterkste kant maar ook dat kan hij en hij is heel vaardig en snel met de bal.

Wat ook de gedachte is geweest om hem te laten gaan,ik vind zijn verlies erg jammer,zonder te stellen dat hij de kwaliteit van Frenkie heeft denk ik dat hij wel in een dergelijke rol had kunnen functioneren.

Daarnaast is het een leuke gozer die net teveel tegenslag heeft gehad met blessures ,ik hoop dat het hem goed gaat en eigenlijk dat we hem in goed doen nog veel mogen zien spelen ,wie weet ooit weer eens in het rood wit van Ajax.
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Heb ook goed heronneringen aan deze jongen, en hoop dat het goed uitpakt voor hem in Duitsland.
0 0
Web
Ten Hag kreeg kritiek dat hij hem niet vaker inzette
Halfjaar verder en nog niet om dezelfde reden gespeeld bij Leverkusen.
Eerst maar eens zien of het er überhaupt van komt
0 0
Schwalbino
Het kan best zijn dat hij zijn oude kwikzilverigheid nooit meer terugkrijgt. Zware blessures worden vaak onderschat.
0 0
JohnnyD
Ik kan mij die kritiek eerlijk gezegd niet herinneren. En ik lees deze site best wel veel. Het stond vorig jaar als een huis en er was weinig reden hem in te passen. Helemaal omdat hij wedstrijdritme mistte en volgens mij ook niet 100% fit. Ik ben wel een Sinkgraven fan en had gehoopt dat hij dit seizoen een eerlijk kans zou krijgen en zag in hem een potentiele opvolger van De Jong. De hoop dat zijn potentie er eindelijk uit zou gaan komen. Dat hij is vertrokken cq Ajax hem heeft laten gaan, kan ik daarentegen ook wel weer begrijpen. Gewoon een nieuwe start op een nieuwe plek met een trainer die vertrouwen in hem heeft, kan heel verfrissend werken.
0 0
GerardAjax26
Half jaar verder? Hij is precies een maand geleden gekocht door Leverkusen.
0 0
Web
Dat bedoel ik niet
Hij maakte inval beurelen in de CL, bij Ajax
En dat is langer geleden
0 0
Hagmag
Met alle respect, mist hij niet alleen ritme.
Bosz zal gelogenstraft worden.
0 -1