De Ligt zag rol als wisselspeler niet aankomen

JesseTH, 24-08-2019 om 21:20, 18506 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt, tegenwoordig centrale verdediger van Juventus, zag zijn rol als wisselspeler op bezoek bij Parma niet aankomen. Uit de voorafgaande training bleek nog niets, maar het talent beseft dat hij 'grote' verdedigers voor zich heeft.

'Natuurlijk had ik het liefst willen spelen', vertelt de jonge verdediger aan het Algemeen Dagblad. 'Aan de trainingen kon ik vooraf ook niks aflezen, in die zin zag ik het niet aankomen dat ik wissel zou staan, maar ik respecteer uiteraard het besluit van de trainer.'

'Ik ben ook realistisch: ik zit hier in Italië nog in de gewenningsfase', vervolgt De Ligt zijn verhaal. 'Het duo dat vandaag speelde, Chiellini en Bonucci, werd heel lang gezien als het beste verdedigingsduo ter wereld hè. Het is niet zo dat je je daar eventjes tussen speelt in een openingswedstrijd. Ik zal zelf mijn plek moeten veroveren dit seizoen.'

Wel voelt de mandekker dat hij steeds meer begint te wennen in Italië. 'Fysiek is het zwaar, maar ik merk dat ik steeds sterker word. Verdedigend worden er niet heel andere dingen van me verwacht dan ik gewend was bij Ajax, dat valt wel mee. Ook deze trainer wil vooruit spelen. De gewenning zit hem meer in alledaagse dingen, zoals de taal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Tja, in Italie kijken ze nu eenmaal anders tegen jeugspelers aan dan in Nederland. Maar goed, is nog maar de eerste wedstrijd.
0 0
HStorm
**click**bait**
1 -3
3sterren
Om dezelfde reden als die van Juventus wil Real Madrid Van de Beek losweken, immers een zwak Ajax zal geen sta-in-de-weg meer vormen voor de huidige CL campagne.
Slechte verliezers ...
; )
3 -1
3sterren
Voor mij zijn er twee wezenlijke verschillen in de toptransfers van onze grote talenten van afgelopen seizoen:
Juve heeft De Ligt gehaald om Ajax te verzwakken;
Barça heeft De Jong gehaald om zichzelf te versterken.
Noem het gerust een waanzinnige complot theorie, maar in het huidige voetbal sta ik nergens meer van te kijken ...
; )
3 -2
AltijdGelijk
Juventus is uiteindelijk misschien kwa speeltijd wel de slechtste keuze van allemaal.

Chiellini, Bonucci kom je niet zomaar tussen, maar binnekort maakt hij zijn minuten en zal Bonucci naar de bank gaan.

De Ligt is binnen 3 jaar de beste cv ter wereld!
1 -1
JanTa
De Ligt is in mijn ogen nog steeds een geweldige speler maar had zeker nog 2 jaar bij Ajax moeten blijven en dan was hij nog maar 22 jaar. Heeft zich helemaal gek laten maken door Raiola 10 ook 10 miljoen aan deze transfer verdiende.
1 0
meerzicht
De jonge Nederlandse spelers worden verhoudingsgewijs voor weinig geld gekocht. In beginsel dienen ze dan ook echt als aanvulling en niet direct als basisspeler. Met een beetje geluk veroveren zij in de loop der jaren een plek in de basis en anders worden ze met redelijk wat winst verkocht of wordt verlies op de koop toe genomen. Een directe basisplaats kunnen ze alleen verkrijgen als ze zijn uitgegroeid tot een echte topper. Die kun je beter stap voor stap veroveren of na jaren in Nederland tot de absolute uitblinkers behoren. Helaas is het geld een te grote lokker om die stappen te durven nemen.
0 0
AFCAPolarBear
Blijkt maar weer dat het een verkeerde keuze was van De Ligt om naar Juve te gaan. Je komt pas in de basis als 1 van hen geblesseerd is of stopt met voetballen. Hij had vooraf ook kunnen zien dat goede centrale verdedigers niet tussen die 2 bejaarden kwamen. Ervaring is in Italië 10x belangrijker dan talent en niveau. Hij had naar Barca moeten gaan. Had hij echt wel basis gestaan en samen met Frenkie kunnen blijven spelen. Daarnaast had hij ook nog 10x meer kans op CL titel dan bij Juve.
1 0
Ajaxadept
Mee eens, Barca past veel beter qua voetbalstijl bij de Ligt. Pressing en spelen op de helft van de tegenstander is ook bij Barcelona het credo. Juventus speelt toch veelal reactievoetbal, met de nadruk op vooral geen goals tegen krijgen. Cruijff's waarheid was altijd "Ik geniet van een 4-3 overwinning, ik schaam me voor een door middel van een counter behaalde 1-0 overwinning!". Mede daarom was het spel van Barcelona altijd een genot om naar te kijken. Maar ja de Ligt beslist zelf waar hij speelt, hoe jammer we het ook kunnen vinden. Als straks de financiele crisis in Italie echt toeslaat, is het de vraag of de clubs nog die megasalarissen kunnen betalen.
0 0
PJSM
That’s life Matthijs. Wen er maar aan. Als je wekelijks had willen spelen had je in Amsterdam moeten blijven. Maar maak je niet druk pik. Over 5 jaar staat er 60 mln op je rekening en kun je met pensioen. Zou zo met je ruilen.
2 0
Clarence
Ben het met je eens over de reacties.

Maar jij betitelt spelers als miskopen, die net zijn gehaald en soms nog niet eens in Ajax 1 hebben gespeeld. Voor het gemak neem je ook een speler mee die een heel seizoen geblesseerd is geweest. Over kortzichtige reacties gesproken...

Maar ik neem aan dat je vooraan in de polonaise loopt als Marin, Bandé, Pierie, Scherpen en Promes over enige (of langere tijd in het geval van Scherpen en Pierie) toch geweldige aankopen blijken te zijn. Geef die jongens eens wat tijd. Heb het al zo vaak gezegd hier, toen bijv. Eriksen, Pantelic, Neres en Tagliafico als miskopen werden betiteld. Zelfs Frenkie de Jong werd hier door velen kritisch benaderd. Veel mensen hier herkennen talent nog niet, zelfs als ze er bovenop liggen ;)
2 -2
ajaxdordtt
En wat dacht je van Zlatan.
2 0
Ajax114
Niet zo gek doen, Hij heeft gewoon gelijk. Het zullen geen geweldige blijken te zijn . Daar ben ik 100 procent zeker van. Zoals ik wel 100 procent zeker ben dat Noa Lang een kans moet krijgen. Dat is namelijk wel een goede speler met potentie om in Ajax 1 goed te spelen.
1 -3
Clarence
Okee, als jij het zegt zal hij wel gelijk hebben. Dan kunnen we in het vervolg het forum wel sluiten en jouw mening afwachten. Dan weten we het zeker.
2 0
ajaxdordtt
KuNnEn Ze AfScHrIjVeN
0 0
DT10
Toch bijzonder dat jongens die van buitenaf zijn gekomen, zoals Onana, Tagliafico, Ziyech, Neres en Tadic wel bijtekenen en trots zijn om het Ajax shirt te mogen dragen.. En dat jongens die jarenlang in de Ajax jeugd hebben gespeeld, al op 20 jarige leeftijd voor het grote geld kiezen en Ajax al achter zich laten. Nou weet ik ook wel dat Matthijs een extreem talent is, maar nog een jaartje Ajax had toch geen kwaad gekund?

Mensen zeggen dan, hij was onhoudbaar, maar de enige reden dat hij onhoudbaar was, is omdat hij en zijn zaakwaarnemer dat hadden besloten! Als De Ligt bij Ajax had willen blijven, was hij ook niet onhoudbaar geweest. Daarnaast ben ik ervan overtuigd, dat de eerder genoemde spelers ook mooie transfers hadden kunnen maken, maar die kozen wel voor Ajax.
5 0
Gonzalez75
Welkom de Ligt in het Italiaanse voetbal, das ff wennen he. Mathijs zal nog wel vaker op de bank beginnen. Ik wens hem veel succes toe bij Juventus al vind ik die club een van minst sympathieke clubs in Italië en Europa.
5 0
Babayaka
Spelera zouden betaald moeten worden na het aantal minututen dat ze daadwerkelijk spelen
Hij lacht zich rot, lekker op de bank en een niet te tellen hoeveelheid geld per maand opstrijken.
1 -1
Hagmag
Fff wennen aan die keiharde bank en het dikke, niet op te krijgen salaris.
Lekker blijven trainen en hopen dat je er een keer in mag.
Leuk toch....."spelen" bij zo'n zgn Europeese topclub.
Wordt morgen dus weer monopoly met eigen stapels euro biljetten.
Die heeft hij genoeg, weet van gekkigheid niet wat hij er mee aan moet.
Dan zeg ik: "Raiola, bedankt voor het advies" en het waarnemen van mijn zaken c.q.het vullen van je eigen zakken".
5 -1
Vincenzo3
Sinds wanneer speelt Juve met 2 centrale verdedigers ipv 3?
0 0
dennisindoor
sinds de nieuwe trainer.....
0 0
Leprechaun
Met Chiellini en Bonucci in de gelederen kan hem toch ook onmogelijk een basisplaats zijn beloofd?
1 0
Bounce77
Lekker hoor onze golden boy gewoon op de bank. Neem aan dat ze hem niet een godsvermogen betalen om op de bank te zitten. Echt lekker voor het vertrouwen is het niet. Kan die straks een clubje oprichten met Justin..... Italiaans bankje zit
3 -2
AFCA1211
Iedereen zag dit toch wel van te voren aankomen
4 -2
Chesterson93
“In die zin zag ik het niet aankomen”. Bewust wordt die nuance niet meegenomen.
0 0
hartvoorajax1
Het is niet zo vreemd dat hij niet meteen een basisplaats heeft. Eerst maar eens afwachten wat de komende maanden brengen. Ook ik loop niet over van sympathie voor hem. Hij gaat vooral voor het grote geld. Hij wist niet hoe gauw hij bij Ajax weg moest komen. Vorig jaar op z’n 18e kostte het al de nodige moeite om hem nog een jaar bij Ajax te houden. Nu is hij op z’n 19e weggegaan, terwijl de kans op Europees succes bij Ajax niet veel minder zou zijn geweest als hij zou zijn gebleven. En voor de Italiaanse competitie had hij het ook niet hoeven te doen.
5 0
Klasseman
TEN HAG heeft hem groot gemaakt nu moet híj het alleen doen
0 -5
deeftherave
Wordt door aantal hier wel zo makkelijk aan de kant gezet. Hij moet in die rol groeien. Alsof trainer ineens vertrouwde routiniers op de bank zet en het risico neemt op onrust en een te grote druk op de Ligt.
Lijkt meer de afgunst die spreekt hier dan het voetbalverstand. Had hem ook liever een jaar bij ons gezien, maar hij gaat nu ergens anders het beste uit zichzelf halen. Succes Matthijs!
4 -2
MrPink
En ze willen allemaal zo graag weg... Alles voor het geld. Succes op de bank.
6 -2
Patajax
totaal verkeerde keus van de ligt. dit zag je natuurlijk mijlenver al aankomen. wordt in de winterstop verhuurd.
5 -2
ElPistolero9
Sorry, maar de Ligt hoort op zijn leeftijd, met zijn staat van dienst, gewoon alles te spelen. Niks wennen, dan heb je gewoon een verkeerde keuze gemaakt.

Hij had het beste naar Man United kunnen gaan denk ik. Veel betere competitie, gegarandeerde basisplaats, veel werk op te knappen achterin dus je leert een hoop. Daarnaast met een groep jonge spelers 1 vd grootste clubs ter wereld naar de top proberen te helpen, wat wil je nog meer?

City was ook nog een goeie optie geweest, maarja dan had ie een andere zaakwaarnemer moeten nemen hè.
5 0
JSF
Met dank aan die pizzabakker die alleen voor z’n eigen zaken gaat
6 0
Web
Een telefoontje naar Donny misschien
Donny komt helemaal niet in aanmerking voor basis plaatst
5 -4
Fnatic
Matthijs had beter nog een jaartje bij ons kunnen blijven, lekker CL met Ajax spelen, ver komen en daarna op z'n twintigste weg. Hij heeft duidelijk voor het geld gekozen, jammer Matthijs, jammer maar helaas.
7 -4
AjaxWordtKampioen
Zou jij niet hetzelfde doen? Tuurlijk vind ik het jammer dat hij weg is, maar voor zo’n salaris en zo’n club krijg je de kans maar een keer in je leven. Dan heb ik het niet eens over blessuregevallen ect. Ik vind het ook jammer dat hij weg is, maar wens hem alle geluk van de wereld en hoop dat hij ooit terugkeert bij ajax
2 -2
036AFCA97
Een keer die kans? Ik denk dat als De Ligt nu nog 4 jaar was gebleven dat hij elke zomer én winter precies deze kans weer zou krijgen van minstens 5 clubs. Net zoals dat die deze kans waarschijnlijk afgelopen zomer ook al heeft gekregen.

Als we gaan redeneren in “morgen kan je een blessure krijgen en is het voorbij” kunnen we dus concluderen dat de keuzes van Fosuh-Mensah, Redan, Hoogewerf etc. de goede keuze is? Zo snel mogelijk financieel onafhankelijk worden want “‘morgen kan je geblesseerd zijn”?

Ik denk dat Matthijs er goed aan had gedaan om nog een tijdje hier te blijven.
3 0
AjaxWordtKampioen
Het had Matthijs ook goed gedaan om te blijven. Maar als een (historisch en momenteel gezien) top 5 ploeg zo’n kans geeft moet je die helaas wel pakken. Daarbij is het niet dat hij slechter wordt met Ronaldo en andere legendes in zijn team. Maar ik kan nog vele andere voorbeelden geven i.p.v. blessures. Dat was alleen een voorbeeld. Ik bedoel ik zou ook liever in de Italiaanse of Spaanse competitie spelen i.p.v. de Nederlandse, kunstgrasvelden en ja de salaris.

Wellicht praat ik nu ook slecht over Ajax, maar de competitie stelt niks voor behalve PSV en misschien amateurclub Feyenoord. Champions league is ook gewoon het podium voor Ajax en het minimale waar we naar moeten streven. Maar niet voor niks gaat bijna elke speler weg om deze redenen. En persoonlijk heb ik ook liever dat de beste spelers voor altijd bij Ajax spelen. Ik snap alleen wel de keuzes en ik samen met vele anderen zouden hetzelfde doen
0 0
036AFCA97
Vind jij dat je die moet pakken? Dus jij vind ook dat Donny nu naar Real moet gaan? En Onana ook als Real komt?

Tuurlijk is het verleidelijk, maar Ajax hoort toch ook bij de grote namen?

Het komt nu over alsof Matthijs is gegaan “om het gaan”. Barca kon het nu niet betalen, maar over een jaar waarschijnlijk wel. Barca was toch prachtig geweest na Ajax?
2 0
Clarence
Haha ja, Ajax is een grote naam, maar structureel nog lang geen Europese top. En dat zeg ik als die hard Ajax-supporter met realiteitszin
0 0
AjaxWordtKampioen
Het is ook niet dat Donny zegt dat hij 100% blijft. En ik geef hem ook geen ongelijk. Als supporter wil ik zeker dat ze blijven. Ik geniet elke keer van deze spelers en Ajax is ook een geweldige club om voor te spelen. Maar je moet ook realistisch zijn. Niet voor niks gaan zo veel spelers weg bij Ajax. En er gaan ook vele spelers weg waar ik niet mee eens ben. Justin kluivert misschien nog beste voorbeeld met napoli. Maar de kans dat je in de top 5 clubs speelt ( Barcelona, real, juve) met geweldige spelers in je team en een absurd hoge salaris met een mooie competitie. Dan ja, ik zou die keuze wel maken ja

En ja, Barcelona is ook een mooie club na Ajax, maar waarom zou dat niet kunnen na Juventus? Hij moet dan het niveau laten zien om daar te kunnen spelen en als hij die niveau al laat zien bij Juventus en hij wil naar barca, is barca vast niet beroerd om dat te betalen
1 0
Cello
Nee....ik zou niet hetzelfde doen!. Om de doodsimpele reden dat je èn nog jong bent èn zelfs bij Ajax, helemaal tegenwoordig met de hogere salarissen, ook niet op een houtje hoeft te bijten. Kwa niveau, zo hebben ze vorig seizoen bewezen, zit je ook in Europese wedstrijden gewoon goed.

Velen hier vergelijken het met zichzelf en dat ze ook zouden overstappen als ze elders meer zouden kunnen verdienen. Maar is die vergelijking wel realistisch?. Ik bedoel het niveau van salariëring is al compleet anders. En daarbij (als je overstapt omdat je een paar honderd euro meer kan verdienen, wat vaak niet eens zoveel is als dat)....met het salaris in het dagelijkse bedrijfsleven moet je in principe werken tot je pensionering.... tegenwoordig betekent 1 a 2 jaar Ajax alleen al dat je in principe. als je het goed doet, jezelf al financieel onafhankelijk hebt gespeeld.
Dat is dus een heel verschil.

Ik zie een overstap op deze jonge leeftijd niet meer en niet minder dan gewoon een stap gedreven uit financiele hebzucht, want de drogreden, dat zo'n stap misschien nooit meer voorbij komt....geloof je hetzelf?
En als je zo goed als een De Ligt bent, maar eigenlijk ook Frenkie, weet je van jezelf, als je vertrouwt op jezelf, dat die stap ook later wel komt....
2 -1
AjaxWordtKampioen
Het is ook uit financiële hebzucht, daar heb je zeker gelijk in. Als de salarissen gelijk waren als die van Juventus, weet ik ook zeker dat vele spelers bij Ajax blijven. Maar het is niet dat Juventus een slechte club is en ik zou ook met Ronaldo of Messi in een team willen spelen. Of in ieder geval de kans krijgen. Daar bovenop, het is niet dat hij daar slechter wordt als hij met zulke legendes in een team te spelen. En als laatste kan hij altijd nog terug naar Ajax als hij deze kwaliteiten nog steeds heeft (kijk naar blind en promes). Promes was ook te vroeg weg en uiteindelijk beste speler van Rusland geworden. De trainer van united vond blind ook niet passen in zijn spel en nog steeds is hij terug gekomen. En dan heb ik het niet eens over Huntelaar ect.

En nogmaals, liever heb ik ook de beste spelers bij Ajax waar ik van kan genieten, maar bijna iedereen zou deze kans pakken.
0 -2
Babayaka
Ik zou me kapot ergeren aan ronaldo of messie. Ze kunnen echt niks zonder 10 teamgenoten, dus dat ophemelen van die 2 en zichzelf slaat nergens op.
Zie mesisie nog wandelen tijdens de halve finale en ronaldo is een irritante duikelaar en jankert
2 0
PetrusKeizer
devi giocare!!
0 0
amthree
Haha wtf wat dacht je dan met chiellini en bonucci voor je... dacht zeker makkelijk in de basis te komen.
3 -6
036AFCA97
Frenkie heeft ook grote middenvelders voor zich en die staat er ook gewoon in.

Sorry, maar ben voor Matthijs mijn sympathie een beetje kwijtgeraakt. Voor Lasse en Frenkie vind ik hun stappen overigens wel gewoon mooi.
9 -5
Aad82
Ik denk dat Frenkie morgen ook op de bank begint.
1 0