'Indien nodig had scheids vierde penalty gegeven'

BVeenstra, 14-08-2019 om 09:50, 9071 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PAOK Saloniki-trainer Abel Ferreira is van mening dat Ajax de overwinning van dinsdagavond (3-2) vooral te danken had aan de arbitrage. De oefenmeester vond dat zijn elftal niet minder was dan Ajax, waardoor de drie gegeven penalty's het verschil maakten.

'Ajax bezorgde ons niet heel veel problemen, maar drie penalty's maakten het verschil. Als het nodig was geweest, had de scheidsrechter ook nog wel een vierde penalty gegeven', citeert NU.nl een boze Ferreira na afloop van de wedstrijd. 'Kijk maar eens naar wat er gebeurt voorafgaand aan die derde strafschop en trek je conclusies. We hielden rekening met een sterk Ajax, maar er speelden factoren mee waar we geen invloed op hadden.'

Toch is Perreira ook trots op zijn ploeg, want zijn elftal speelde tegen een goede ploeg. 'We hebben het over Ajax, dat vorig seizoen bij de beste vier in de Champions League hoorde. We maakten het ze moeilijk en de beslissingen van de scheidsrechter maken dit resultaat extra wrang', aldus de Portugees, die positief besluit. 'Ik wil Ajax feliciteren en ben trots op wat mijn ploeg heeft laten zien. We hebben tot de laatste minuut gevochten. Dit doet pijn, maar is het begin van een geweldig seizoen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Beste, nou ja, Ferreira. Volgens mij ken jij de spelregel ook dat bij een strafschop de keeper op de doellijn moet blijven staan. En wat deed jullie keeper met die antennes op zijn hoofd, precies hij verliet de doellijn. Dus e8genlijk had Tadic de strafschop over moeten nemen. Ben je toch weet gematst door de scheidsrechter. MAAR daarover lul je niet. Over onsportief gesproken!
1 0
PetrusKeizer
en die 4e pingel was dan vast en zeker in de 7e minuut na de officiele 5 minuten blessuretijd gegeven. vuilnisman, heeft u nog n zakdoek voor deze trainer?
1 0
Pierre Heno
Voor die Grieken zijn de druiven wel heel erg zuur zeg. Wanneer je uit ruggenhaar benzine zou kunnen maken is de Griekse economie er zo weer bovenop en kan er ook weer meer geld in de Griekse clubs worden gepompt.
0 -1
ajaxpat
zal er al iemand aangifte hebben gedaan??
1 0
aniet
Ehm we mogen in ieder geval niet klagen:)
0 0
Spuit11
Hands in het strafschop gebied is nog steeds hands. En duwen ook.

Misschien je verdedigers leren niet aan andermans shirtjes te trekken of ballen weg te slaan.

Zullen we het ook nog over het theatrale gedrag hebben van je spelers toen het even 0-1 stond?

Dat zeggende; wat Tadic deed buiten de lijn, dat Neymar-achtige, doen alsof iemand je een bloedschop heeft gegeven, hoeft van mij ook niet. Want daarna kon hij zo een sprint van 50 meter afleggen. Zag er niet uit.
2 0
Pierre Heno
Tadic weet tenminste hoe je tegen dit soort tegenstanders moet spelen. Daar kunnen wij Olanders nog heel wat van leren want zie Veltman met zijn handjes ;angs het lichaam staan te klungelen tegen Biseswar. Die scoort gewoon 2x en had er wel 4 kunnen maken wanneer hij watr zuiverder had ingeschoten. Veltman zag hem broodjes smeren en dat was dat. En die zet je dan als coach op de plek van De Ligt?! DRAMA!!!
0 0
Ferd
En wederom laat Pierre blijken dat hij als kind in een vat azijn is gevallen. En daarbij zijn ogen flink beschadigd heeft.
0 0
Van Reenen
Waarmee de scheidsrechters ook eens mee moeten ophouden, is wanneer een speler een overtreding maakt dat ze lullen over dit is de 1e en dit is de 2e dus 3e keer een gele of rode kaart. Wat een gelul, soms is de 1e zo zwaar dat geel onmiddellijk gegeven kan worden. Ook gisterenavond maakten de slagers uit Griekenland daarvan dankbaar gebruik. En na afloop zeuren over terecht gegeven openalties. Trouwens bij de 1e is PAOK gematst. Keeper kwam te vroeg van de doellijn. Dus hadden er gewoon 4 moeten zijn.
0 0
Leviathan
Die duw op Neres de 1e dus had gewoon rood moeten zijn geel is een vrijbrief om iemand gewoon het onmogelijk te maken een goal te maken... En dan heb je een 2e kans met een pingel en die in dit geval dus er niet in ging.
0 0
FrankDeB
PAOK Saloniki: Het PSV van Griekenland.
0 0
ETM
Na alle berichten over Uefa maffia nog eens aandachtig de strafschop situaties bekeken. Het zijn 3 strafschoppen. Scheidsrechter had veel fout, maar die pingels waren pingels. Geen twijfel.
Duw Neres, lijkt me geen uitleg bij nodig.
Hands Biseswar. Zn arm is van zn lichaam en hij haalt er een veel belovende voorzet mee uit. Tsja, ongelukkig misschien want van zo dichtbij, maar wel hands natuurlijk.
De 3rde wordt geloof ik het meest in twijfel getrokken. Maar die Matic komt niet in de buurt van die bal en die bal gaat naar Tagliafico die door Matic niet bij de bal kan. Dat is gezien de positie van Matic geen duel om de bal te noemen. Strafschop.
Enige reden dat mensen het verwarrend vinden is omdat Huntelaar en verdediger een duikeling maken. Ik vind alle opwinding dus wel irritant.
Daarbij begrijp ik best de teleurstelling en Paok mag zich best op de borst kloppen dat ze het Ajax moeilijk hebben gemaakt, maar Ajax was over 2 wedstrijden gewoon sterker. Ajax moet het zichzelf verwijten dat t zo spannend werd.
4 -1
ajaxdordtt
2e penal was echt belachelijk, 3e wel erg zwaar, zeker als je er al 2 gegeven hebt.
1 -7
AFCAsphere
Sorry kerel, maar ETM heeft hierin toch echt gelijk. Een belovende aanval onderbreken met hands is een penalty. Nico kreeg een duw op het moment dat hij zich in een kansrijke situatie bevond, hij kon de bal zo inkoppen, dus ook terecht een penalty. Uiteindelijk maakt het niet uit hoeveel penalty's er gegeven worden, zolang ze maar terecht zijn.
0 0
Ferd
De regels zijn aangepast dit seizoen domme Dordtt, de tweede was daarom een zuivere.
0 0
ETM
Waar baseer je je op? Een scheids moet het meewegen dat hij al eerder een penalty gaf?
3 overtredingen in 16 die een scoringskans beletten. Tsja.
1 0
Pierre Heno
Prima zo'n scheids. Hadden we wel eens recht op. Maakt ook helemaal niets uit of je er als scheidsrechter al eerder 2 hebt gegeven: een penalty is een penalty. Waarschijnlijk heeft de UEFA hem ingefluisterd dat bij enige twijfel in het voordeel van Ajax gefloten doende te worden omdat Ajax publicitair zeer gewenst is in het hoofdtoernooi , zeker na de successen vorig seizoen. Geen hond die zit te wachten op PAOK in de CL. Al met al een wijs besluit van de UEFA mocht het zo zijn gegaan. Voor ons dus totaal onbelangrijk of die penalties al dan niet terecht zijn gegeven. We zijn door en dat is dat. Die Grieken hebben gewoon dom gespeeld door steeds weer opzichtige overtredingen te maken en die keeper die maar bleef kloten en protesteren. En die Grieken zijn zeker allemaal koorknaapjes? Houd toch op zeg. Ze zitten daar met wapens op de tribune. Zo'n land moet je niet al te serieus willen nemen wanneer ze hun beklag doen over een verloren partij. Het is allemaal projectie oftewel het ligt altijd aan anderen en nooit aan henzelf. Voer de drachme gewoon weer in daar en dan kunnen ze die regelmatig devalueren zodat ze hun financiële crisis beter kunnen managen. Met de euro als munteenheid kun je de Griekse economie wel opdoeken. Wij zijn door ondanks de invulling door Ten Hag want die was zwaar onder de maat.
0 0
talent020
handsbal Biseswar was een terechte penalty, arm is uitgestoken langs het lichaam en hij voorkomt daarmee een aanval van Ajax, gewoon overduidelijk een penalty', er zijn handsballen voor minder op de stip gegaan, die 3e penalty kan je over twijfelen idd
0 -3
ajaxdordtt
Dan verschillen onze meningen over zowel "uitgestoken" en een "aanval".
0 0
Ferd
Jouw mening verschilt dan ook van de officiële regels.
0 0
ajaxdordtt
Toch best begrijpelijk dat die mensen zich benadeeld voelen? Weet precies hoe wij allemaal gereageerd zouden hebben als het omgedraaid was.

Het maakt verder ook geen reet uit, we zijn gewoon door.
2 -1
AFCAsphere
Het is begrijpelijk dat ze na een goede wedstrijd van hun kant teleurgesteld zijn, maar ze zijn dus absoluut niet benadeeld. Sterker nog, als er een VAR was dan had Ajax een vierde penalty gehad, vanwege het omvertrekken van Huntelaar. De eerste penalty had ook over moeten worden genomen, omdat de keeper van zijn lijn komt. Dus al met al heeft PAOK niet heel veel redenen om te klagen, naar mijn bescheiden mening.
0 0
BrandjeXL
Hadden we ook moeten hebben met Nico want die werd op zijn enkel geraakt. Dus komen ze nog goed weg.
0 0
mickey2602
Wat ik wel verbazend vond was een moment in de eerste helft. Ajax heeft de bal,speelt de bal tegen de scheids waardoor de bal bij PAOK kwam.
Scheids geeft vervolgens een scheidsrechtersbal naar Ajax en Sierd die dan zegt dat de bank van PAOK furieus is over deze spelhervatting.
Waarom furieus? Die regel is toch nieuw in heel Europa en niet alleen in Nederland? Dan weten ze dat in Griekenland toch ook?
3 0
AlexIbarra
Deze coach is niet al te goed bekend met de spelregels heb ik het idee..
0 0
JariJari
Nope. Ajax was ook verbaasd tegen Vitesse en het kost ons uiteindelijk 2 punten. Vanaf nu weet PAOK het ook.

Ik vind het trouwens wel een kutregel. Was veel beter hoe het was.
2 -1
Libero
Dat ze het bij Ajax tegen Vitesse ook niet wisten is gewoon laakbaar. De nieuwe regels zijn allemaal uitgelegd voorafgaand aan het seizoen.
Ze zijn afgezien daarvan ook gewoon gepubliceerd in de media.
1 0
TontoKarnaggel
Snap dat het zuur is om 3 penaltys tegen te krijgen maar als hij heel eerlijk is zou die toch toe moeten geven dat ze gewoon terecht waren. Het enige waar we mazzel mee hadden is dat we een scheids troffen die er ook daadwerkelijk 3 durfde te geven.
8 0
Bramzel
Ja dat is pas erg, dat de meeste scheidsrechters geen penalty geven, omdat ze er al een of meer hebben gegeven (een overtreding in de zestien is namelijk gewoon in strafschop). Maar deze scheidsrechter was ook niet top hoor (keeper van PAOK had bijvoorbeeld rood moeten hebben).
5 0
Libero
Dat stelletje ezels bleef maar duwen en trekken in hun eigen zestien terwijl er al twee pingels in korte tijd gegeven waren en dan gaan janken.
Zelfde geldt voor gele kaarten, m.n. voor protesteren. Kreeg er een geel voor protesteren, bleven ze de scheids gewoon met z'n vijven belagen. Ze mogen echt nog van geluk spreken dat het bij zeven keer geel en nul keer rood is gebleven. Je zou zelfs bijna gaan denken dat de scheids precies wist wie wel en geen gele kaart kon hebben... Maar hij floot in het voordeel van Ajax hoor!
2 0
JariJari
Ze dachten: hij geeft er vast niet nog 1. Nu kunnen we alles doen.
1 0
JariHeijden
Hahaha!!! Wat een slechte verliezers!!
1 0
niquedegraaff
Die keeper van hun had er met rood afgemoeten. Hoor je ze niet over
4 0
sdjt01
Zelfs als ik mijn ‘ajax bril’ afzet kom ik ik tot de conclusie dat ze alledrie terecht waren. Enkel over de handsbal valt te twisten, aangezien deze vanaf zeer korte afstand werd getrapt. Stel dat de scheids ze niet had gegeven maar er was een VAR, zou ajax alsnog 3 penals krijgen + paok minstens 2 rode kaarten.
5 0
insectenverdelg
De scheids had er idd nog wel 1 a 2 bij kunnen geven. Overtreding op Nico was ook gewoon een pingel. Daarnaast moest de 1e over genomen worden. Kijk de pot is terug en zie hoe belachelijk je team speelde.
1 0
EuforischeRealist
Goh ik denk juist dat de scheids 1 of 2 rode kaarten heeft gemist. Of komt jullie keeper iedere wedstrijd als een halve gare invliegen met z’n elleboog vooruit?
6 0
JariJari
Die penalties waren zo dom weg gegeven, met name de eerste en de laatste. Wat wil je dan dat de scheids doet? Toestaan dat ze met 2 handen duwen? Het is Naaihuis niet.
3 0
Bart_meer
Ik hoop dat Paok degradeert!
1 0
ram
Haha
1 0
xMilkshake
eerste penalty had overgenomen moeten worden, dat had de VAR ook gezien dat de keeper een meter van de lijn afkwam.
5 0
roodwit007
Het PSV van Griekenland laf counter voetbal en vooral je tegenstander niet in het spel laten komen door onnodige veel overtredingen , het voetbal heeft gewonnen en de ploeg die wel wilde spelen heeft verdient gewonnen
5 0
Pipodeclown112
Wat gebeurt er bij die derde penalty dan? Die gozer kegelt Nico en Klaas zo om alsof ie een bowlingbal is. Strike!
5 0
roodwit007
je vergeet die ene die de hunt bijna zijn shirt door de midden trok ook dat was duidelijk een pingel
2 0
Pipodeclown112
Eigenlijk hadden we daar 2 penalty's in 1 keer verdiend
5 0
Babangida83
Ik heb de samenvatting nog eens teruggekeken, maar het enige wat ik merkwaardig vind, is dat die keeper niet minstens geel heeft ontvangen toen hij Ziyech torpedeerde. Dat was zeer gevaarlijk spel/inkomen. Dat had goed mis kunnen gaan. Je kunt niet zomaar een harde snoekduik naar voren maken als je tegenstander ook in komt lopen. Hij was eerder bij de bal, omdat Ziyech inhield omdat hij slim is.

Ik begrijp dat je na 3 pingels furieus bent, maar als PAOK door had willen gaan, hadden ze gewoon die paar kansen die ze hadden af moeten maken ipv het op de scheids te munten. Zeer slechte verliezers. Ajax heeft overigens veel meer goede gehad, dus dat zou wat mij betreft onverdiend zijn geweest.
3 -1
Salamis
Nou inderdaad, die was gewoon een Toni Schumacher 1982-actie. Schandalige overtreding.
2 0
ram
Ik begrijp PAOK best hoor. Bizar hoe subjectief iedereen hier loopt te reaguren.

Draai het eens om... Wat als wij drie (!) penalty's tegen hadden gekregen, waarvan de 2e en 3e dubieus? En de scheids heeft natuurlijk sowieso niet bepaald in ons nadeel gefloten.

Kom op zeg... als dit ons was overkomen, was de wereld te klein geweest. We hadden gister net zo goed kunnen verliezen. Ik ben blij dat we doorgaan maar mensen hier mogen best een beetje reëel zijn.
2 -7
FrankDeB
Ja maar de penalties waren terecht. Er was niks dubieus aan.
1 -1
Bramzel
Niet in ons nadeel die keeper had rood moeten hebben. Heb je gezien wat voor reddingen die gast daar na nog heeft gedaan (grote kans dat dat dan goals waren geweest).
1 -1
Schip
Die pingels begreep ik op zich, maar die handsbal van Dest viel mij ook wel op. Ajax mag gewoon niet klagen en het was niet des Ajax om zo weinig kansen uit veldspel te creëren.

Vond het een beschamend element hebben gisteren. Het was echt geen schim van de ploeg van vorig jaar, ook niet in dezelfde fase.
1 0
JariJari
Dubieus? Ga nog eens kijken zou ik zeggen.
0 -1
ram
Heb ik gedaan. Heel vaak. Kijk jij ook nog even? En nu zonder je Ajax-bril...
0 -2
AFCAsphere
Kijk je dan nog een keer? En dit keer graag met je bril op.
0 0
Ferd
Dan zijn ze nog steeds niet dubieus
1 0
behangdelul
Prima, welke penalty was onterecht dan? Ik kan mij namelijk wel een aantal situaties voor de geest halen waarbij Ajax niet in het voordeel kwam van de scheids. oa die torpedering van Ziyech.
1 -1
ram
Volgens mij zeg ik gewoon: "de 2e en 3e"...

Zeg eerlijk: als Martinez van één meter een bal tegen zijn hand geschoten had gekregen (hand in normale positie), had jij dat niet in twijfel getrokken? Kom op man...

En dat derde moment... Tsja.. ik kan echt niet zien wat daar nu daadwerkelijk aan de hand is hoor. Er vliegen vier spelers door de lucht maar het lijkt erop of Klaas een PAOK'er tegen Nico aangooit. Ik denk dat niemand weet of dat nu wel of geen terechte penalty was. En dus is ook die dubieus.

Die torpedering van Ziyech viel wel mee hoor. Beetje lomp maar zeker niet genoeg voor rood ofzo.
1 -3
AlexIbarra
De onderarm van Biseswar is niet lang zijn lichaam maar in een hoek van 90 graden opzij. Zo kun je niet in je eigen 16 rondlopen.
De regels hierover zijn al 10 jaar geleden of zo aangescherpt.

Het is ook geen tikkie over de achterlijn of een schot dat ver naast gaat maar gewoon een rustig passje van Blind op Donny.
Je mag niet een goede aanval van Ajax onderbreken door met je hand de bal naar drie Paok verdedigers te spelen. Die kunnen dan weer counteren want 2 van onze 3 middenvelders staan in hun 16.

Misschien had de scheids het kunnen laten gaan als de bal goed bij Blind was gekomen of alsnog bij Donny. Nu was het een domme / ongelukkige actie met veel invloed op het spel. Dus penalty.

Ook als Martinez, Hakim of Dest het had gedaan.
1 -1
Libero
Nico werd al voor de 1e pingel in de zestien naar de grond getrokken, dat daar niet voor gefloten werd was niet bepaald in het voordeel van Ajax. Net zo min als de eerste duw op Neres in de 16. Hands Biseswar was niet aangeschoten, maar hij kwam met uitgestoken arm in de baan van de bal. Ja, hij kon hem ook niet geven, maar onterecht was het geenszins. 3e pingel waren zelfs twee pingels in één. Nico word van achteren hard in de rug gelopen en KJ overduidelijk aan zijn arm getrokken. Jij hebt kennelijk een heel andere opvatting dan ik van wat dubieus betekent. In alle penaltygevallen kan je minstens zeggen 'hij kan hem geven'. Dat wij als supporters een pingel (of drie) in twijfel zouden trekken maakt het nog niet dubieus. Supporters gonna support.
Die actie vd keeper op Ziyech was minstens geel, maar er werd niet eens eens voor gefloten. Had een veldspeler zo'n duik genomen had ie kunnen gaan douchen, 100%.
Ook in het voordeel van Ajax?
Die Grieken mochten met hun harde spel, vele overtredingen in de 16 blijven maken en, ondanks al geel voor protesteren, massaal blijven protesteren dankbaar zijn dat het bij 'slechts' zeven gele kaarten, drie pingels en geen rood is gebleven.
4 -1
Frank1978
Eerste penalty had overgenomen moeten worden, al mag het niet, dat kan een rol hebben gespeeld bij het geven van de tweede penalty. De scheidsrechter waarschuwde de keeper ook bij de tweede penalty om op de lijn te blijven staan. Derde penalty vond ik gewoon terecht en ik denk dat met de VAR PAOK hooguit negen man over had gehouden.
1 -1
ram
Ja, in principe moest die eerste over al scheelde het een paar millimeter. Daar had Ajax dan 'pech' maar okay... ik vond dat niet zo boeiend. Ik heb me er niet over opgewonden.

Je zegt nu zelf dat het een rol heeft gespeeld bij de tweede penalty. Dat mag natuurlijk niet. Dus daar hebben we dan weer héél veel geluk bij.

Ik vraag me af hoe/waarom jij de derde terecht vond. Ik denk namelijk niet dat jij dat kunt inschatten. Heb jij thuis extreme slowmo-beelden van het moment vanuit een andere camerapositie mét extra scherpe zoom ofzo? Ik ben van mening dat zelfs de beste VAR geen idee zou hebben wat te doen met dit moment.

En 9 man? Waarom dat dan weer... Ik vond PAOK helemaal niet zo hard of gemeen spelen. Onzin.
0 -2
AFCAsphere
Haha, jij vind twee penalty's discutabel, maar wanneer word aangekaart dan die keeper van zijn lijn afkomt bij de eerste penalty dan is dat 'maar pech en niet zo boeiend'. Houd toch op man, dit waren alle drie terechte penals en als de VAR erbij was dan hadden we een vierde gehad vanwege het omverwerpen van Huntelaar.
0 0
EenAjacied
Ik vond de derde zeker terecht. Er werd met de benen naar voren vol in de rug gesprongen waardoor nico volledig uit balans was voor de goal. Ik las vorig jaar artikelen over dat dit seizoen elke handsbal in een aanvallende situatie zou worden beoordeeld als een handsbal. Heb alleen niet gehoord of dat echt doorgevoerd is. Zou die regel die regel niet zijn doorgevoerd dan snap ik de discussie over de tweede treffer, maar anders kon de scheids niet anders doen dan een penal geven want het was een gevaarlijke aanval van Ajax.

Die 9 man kan ik me ook in vinden. Die keeper had geluk dat hij geen gele kaart kreeg voor zijn superman duik op ziyech. Zijn eerste gele kaart had net zo goed zijn tweede kunnen zijn. En op een goed moment werd Tadic vol op zijn enkels getrapt toen er al was afgefloten. Als er een var was zou dat 100% rood zijn geweest.

Zo zie ik het in ieder geval. Ik heb nou niet echt het gevoel gehad tijdens de wedstrijd dat de scheids enorm in ons voordeel floot.
4 -1
Salamis
dubieus? Alle drie terecht. En de eerste had nog overgenomen moeten worden omdat die keeper te vroeg van zijn lijn kwam. Bovendien had de scheids nog een 4e penalty gemist toen Huntelaar omver werd getrokken. PAOK speelde heel fysiek en dan loop je risico op overtredingen en dus pingels. Ik vond hem goed fluiten. Ook fijn om weer eens zonder die vervelende VAR te spelen, dan weet je tenminste direct waar je aan toen bent na de beslissing van een scheids.
1 -2
ram
Haha, iemand die tegen de VAR is. Okay... jij doet niet meer mee.
2 -1
ram
Zit AS hier dingen te verwijderen of zijn het laffe posters die hun bizarre posts verwijderen? Ik denk dat laatste. Kerel; je weet wie je bent: mister Drogreden himself - je bent erg treurig.
0 0
Labrador
PAOK is in alle voorronde wedstrijden tegen Ajax gelijkwaardig geweest maar het lukt ze steeds niet om van ons te winnen. Dan kan je iedereen de schuld geven maar kijk dan even in de spiegel.
1 -2
Frank1978
Is deze meneer dan ook zo eerlijk om toe te geven dat de eerste penalty over had moeten worden genomen, of is dat hem toevallig net ontgaan?
2 0
Ruff Rhythim
Godsamme, ik gun ze niet eens de EL meer nou met dit gejank van ze, sjongejonge wat een piepkuikens zeg !
2 0
Vincenzo3
PAOK voetbalde met de kennis dat er geen VAR aanwezig was. Als je 6 overtredingen maakt in je eigen 16 dan bestaat de kans dat het arbitrale trio er 3 van wel ziet.
Als VAR aanwezig was geweest waren nu nog aan het voetballen geweest door hun manier van spelen.
Als Ziyech niet al beetje wegdook, maar gewoon was blijven staan had ie al zijn rugwervels gebroken met het kamikaze inkomen van de keeper. Eerste pingel mocht dan worden overgenomen enzovoort enzovoort.

Ik zit toch een stuk relaxer als er een VAR aanwezig is. Went snel.
6 0
MrMartinez
Helemaal mee eens. Dit zou een heel andere wedstrijd geweest zijn als er een VAR was geweest. Die Crespo had bij de derde penalty rood of minimaal geel moeten hebben vanwege het omver sleuren van Huntelaar. De scheidsrechter (die inderdaad behoorlijk slecht was) gaf alleen geel aan de nummer 3.
In de 1e helft werd Pelkas meerdere keren bestraffend toegesproken door de scheidsrechter maar kreeg pas een kaart toen hij ging zeuren. Die had dus ook 2x geel kunnen hebben.
Weet iemand waarom er bij deze wedstrijden geen VAR is?
1 0
Babangida83
Omdat het geen CL is. Weet niet of ze volgende ronde al CL noemen. Dat zijn wel de playoffs voor de CL.
0 0
JariJari
Ja volgende ronde wel.
0 0
NelsonAFCA
Op Social Media zeggen de meeste; Ajax is UEFA Maffia.

Ten eerste: Het waren 3 terechte penalty's, daar kan geen discussie over zijn.

Ten tweede: Wat kan Ajax er aan doen dat de scheids de penalty's gaf.

Ten derde: PAOK moet niet zo janken, want ze hadden eigenlijk met 10-man moeten staan 'vanwege' de doelman Paschalakis die vol op Ziyech sprong in de eerste helft.
4 0
Cupmetgroteoren
Paok is de underdog zoals Ajax vorig jaar de underdog was tegen Real. De enige echte jankerds zijn degenen die hier stinkgrieken etc. roepen omdat ze niet kunnen aanvaarden dat een underdog die het niet slecht heeft gedaan tegen een halve finalist cl even wat stoom moet uitblazen.
1 -2
Libero
Ik adviseer jou op de FB van Ajax te kijken bij de comments onder de berichten na de wedstrijd. Ontelbare keren "Kanker op je moeder/je hele familie" en dat soort ongein, is dat nog 'even stoom afblazen' en best te begrijpen?
2 0
Radie125
lekker huilen over naar de orde van de dag
1 0
Adios
Vond ze alle drie terecht. Huntelaar had er nog eentje gekregen met de VAR erbij. Als ze Nico een overtreding vonden maken, hadden er misschien nog wel 4 penalty's bij gekund.
3 0
Nosky
Ajax was zeker niet groots gisteren, maar de strafschoppen waren denk ik allen terecht gegeven.
PAOK moet vooral bij zichzelf te rade gaan, ze hebben best veel momenten gehad dat Ajax in de omschakeling stond te schutteren waarbij PAOK heel gevaarlijk kon worden. Alleen dat verprutsten ze zelf constant, gelukkig voor Ajax.
6 0
RaynoFischer
Alle drie gewoon terecht...
Dus ja een vierde terechte had idd gekund met jouw schopploeg, mogen blij zijn dat jullie met 11 man eindigden :P
2 -2
Jaridebeste
Haha weet je zeker dat je niet stiekem een broer van Van Bommel bent?
2 0
Jariiii
Wát een slechte verliezer. Al de penalty's waren terecht, het hadden er zelfs vier moeten zijn, en dat weet hij best.
Ga in plaats van huilen eens trainen op het uitspelen van overtalsituaties.
7 -1
RememberLitmanen
Mwah niet allemaal waren ze terecht...ben er niet minder blij mee.
1 -6
Jariiii
Dat waren ze wel. Welke niet dan?
0 0
Nosky
Ik denk dat je over de derde kan discussieren.
De duw op Neres was een regelrechte scoringskans ontnemen, de handsbal van Bisseswar onderbreekt de baan van de bal, die bij een Ajax speler terecht was gekomen, hoe lullig ook en hoe kort te afstand, mijns inziens een terechte pingen.
De derde vind ik minder overtuigend, denk dat daar van beide kanten gerommeld werd en Tagiafico de 'Stervende Zwaan' met verver vertolkt. Als een VAR daarnaar zou kijken, zou de beslissing waarschijnlijk minutenlang op zich hebben laten wachten.
0 0
AFCAsphere
Je vergeet ook even dat Huntelaar ook onderuit werd getrokken, dus het hadden er zelfs vier kunnen zijn. Alle drie overigens terecht, want of Nico de stervende zwaan speelt of niet, hij word geduwd en een scoringskans word ontnomen.
0 0
Welja
Die laatste waren er zelfs 2. Huntelaar wordt aan zijn arm getrokken en Nico in zijn rug gesprongen.
3 0
Stuyvesant
Nico werd hard geraakt door het lompe gedrag van die verdediger. De verdediger zag opeens 2 spelers vrij staan en besloot te duwen. Op het middenveld altijd een overtreding met een directe vrije trap, dus in de 16 een penalty. Volkomen terecht.
2 0
cr_zuiden
Ik zou precies zo pissig zijn. Een cl waardige tegenstander, laat ze maar de europa league winnen.
1 -4
ajaxminimax
Zo'n ploeg? Deze onsportieve schopploeg gun ik helemaal niks. Ja uitsluiting van Europees voetbal... die voorzitter is de grootste gek, en wat te denken van het afvliegen op de scheidsrechter. Je kan het niet eens zijn, maar om dan met zijn allen als een stier op een scheidsrechter af te vliegen, dan is het tijd voor een opname.
5 0
PJSM
Wat een fr12 gejank.
6 -2
ddkoning
met zulke uitspraken is dit de ideale opvolger voor v bommel
7 -1
Ardoe
Als je je zo (onterecht) laat kennen, zijn die felicitaties ook niets waard. Steek ze maar in je Portugese gat, hoop dat PAOK geen EL haalt. Verdienen ze ook niet.
8 -1
Schip
Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.
3 0
noppenkoning
Lekker die frustratie bij al die heetgebakerde mannetjes
1 0
AjaciedRK
Als jullie schopploeg weer zo'n domme overtreding had gemaakt had hij inderdaad een vierde penalty gegeven.
11 0
Juichtoon
Strafschoppen waren allemaal terecht. Het is niet anders. We hebben eerder honderd andere momenten geen strafschop gekregen terwijl dat wel had gemoeten de laatste 10-15 jaar.
2 0
Ajaxfan16
Haha net goed , voor de wedstrijden had je nog een grote bek en nu ga je janken.
4 0
Ajacied33
Zijn teleurstelling vind ik dan wel lekker zo...
3 0