Wöber na een halfjaar Sevilla naar Salzburg

FinnDekker, 13-08-2019 om 13:40, 8165 views, RedBull Salzburg |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Max Wöber heeft een contract getekend bij RedBull Salzburg. De verdediger vertrok afgelopen winter nog van Ajax naar Sevilla FC, maar kiest een halfjaar later voor een terugkeer naar zijn geboorteland

Dinsdag meldt de nieuwe club van Wöber middels de officiële kanalen dat er een overeenkomst is bereikt over een verbintenis tot medio 2024. Hoeveel de club uit Salzburg betaalt voor de verdediger is niet bekend. In de winter betaalde Sevilla FC nog ruim tien miljoen euro aan Ajax.

De 21-jarige heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. 'Ik wil mij hier ontwikkelen, een bepalende speler worden en blessurevrij blijven.' RedBull staat na drie duels bovenaan in Oostenrijk en speelt dit seizoen Champions League-voetbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Hij heeft ook wel echt pech gehad om in de winterstop te vertrekken, wij halen gelijk de cl finale en pakken de dubbel. Was hij gebleven, ook als wissel, dan had hij of nu een basisplaats of had hij echt wel een transfer naar een grotere club dan RB Salzburg gegaam. Desniettemin is red bull nog wel een redelijk mooie club voor wöber
0 0
Ismael Urzaiz
Huh heb ik iets gemist? CL finale?
2 0
Ajax meister
1996, weet je nog?
0 0
eto020
Best vreemd want zo slecht deed die het niet. Heeft alleen de pech gehad dat die 31 Maart zijn meniscus afscheurde: https://www.ajax1.nl/hoe-gaat-het-met-max-wober/
0 0
Ozymandias
Vorig seizoen speelde Sevilla meestal met drie centrale verdedigers maar Lopetegui wil dit seizoen in een 4-3-3 formatie gaan spelen en Wöber werd als de vijfde of zelfs zesde keuze voor centraal achterin gezien.
1 0
Web
Dat is erg snel, ik heb nooit begrepen dat ze hier op AS hem goed vonden
Als een speler niet mist is het Wober.
1 -3
johnantoni
Vond hem best goed bij ajax
4 0
Libero
Kreeg ie bij Sevilla ook geen uitzicht op een basisplaats?
Al die negatieve reacties toen Ajax hem aan Sevilla verkocht... 'Schande! Domste wat je kan doen!' Maar weinig mensen die zich herinnerden dat hij pas kwam toen hij meer kans op een basisplaats had en hij weg wilde... omdat hij geen basisplaats had.
Toen Gudelj het niet kon opbrengen om op de bank te zitten was hier de wereld te klein- en terecht! Toen Donny vorig seizoen liep te miepen over eventueel vertrek na een paar keer niet basis kreeg ie ook de strontkar over zich heen.
Hij lijkt om een of andere reden de pispaal-dans ontsprongen te zijn en een soort cultstatus verworven te hebben, terwijl het juist een nogal saaiige, sympathieke jongen is zonder fratsen. (Nou ja, afgezien van die overbodige, bizarre overtreding waar hij rood voor kreeg in de thuispot tegen Bayern. Dat was best wel een frats.) Daarbij heeft hij ons meerdere kostbare punten gekost met fouten (bv PSV uit) waar een ander genadeloos voor afgestraft zou zijn.
Niets bijzonders eigenlijk, ook voetballend niet. Nog niet iig.
Ook goed, ieder zijn ding maar dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat het dom was hem te laten gaan, terwijl hij zelf alweer weg wilde?
2 -3
Ar
Wel veelzeggende.
TH durfde het al niet met hem aan tegen Luuk de Jong, en een paar maanden later mocht ie weg terwijl de spoeling op links op dat moment dun was. Toen leek dat wat raar, maar als Sevilla hem al te licht vindt is het absoluut een goede deal geweest. We hebben van dat geld Martinez kunnen halen, en die klapt er wel op itt Wöbertje. Die was te slapjes en ondanks zijn lengte ook geen goede kopper.
1 -2
Ardoe
Heel bijzonder dit, dacht dat Sevilla erg tevreden was met 'm. Ik hoop dat hij zijn carrière een boost kan geven hiermee.
0 0
Mokum1012
Op transfermarkt staat 12 miljoen, dat zou betekenen dat Sevilla in een half jaartje 1,5 miljoen heeft verdient met de aan en verkoop van Wober.
0 0
Ozymandias
In feite zal Sevilla dan waarschijnlijk een verlies hebben gemaakt aangezien bovenop het transferbedrag van 10,5 miljoen euro nog behoorlijk wat transactiekosten en de zaakwaarnemers fees komen.
1 -1
EuforischeRealist
Eigenlijk is het zelfs minder dan een half jaar. Ze hebben hem eerst gehuurd en pas aan het einde van het seizoen de optie tot koop gelicht.
0 0
Mokum1012
Klopt, maar die optie tot koop was al eerder beklonken, waarschijnlijk hebben ze het officieel verplaatst naar juli, in verband met de halfjaarcijfers ed.
1 0
NL
En Magallan waarschijnlijk naar AZ.
0 -1
Libero
Waar wordt dat beweerd?
1 0
Leviathan
Een opvallende toeschouwer bij de wedstrijd Jong AZ – Telstar maandagavond. Lisandro Magallán, verdediger van Ajax, was een van de toeschouwers op het trainingscomplex van de Alkmaarders. Het is niet duidelijk waarom Magallán aanwezig was tijdens de wedstrijd. De verdediger kwam begin dit jaar over van Boca Juniors maar weet tot op heden niet te imponeren bij de Amsterdammers


Of het waar is weet ik niet maar heel raar sta ik. Er niet van te kijken
2 -1
Libero
Dat is op zijn minst opmerkelijk, ja. Maar je weet maar nooit wat, als dit klopt, de reden was voor zijn aanwezigheid. Wie weet was ie met een vriend mee o.i.d.
Jong AZ is ie te oud voor, Telstar lijkt me al helemaal niet waarschijnlijk. Als er sprake is van een eventuele (tijdelijke) overgang naar AZ 1 lijkt me deze pot vrij irrelevant. Of het moet zijn dat hij er toch was en even is gaan kijken.
Kan natuurlijk ook gewoon dat een voetballer voetbal gaat kijken omdat voetballers nou eenmaal van voetbal houden ;)
1 -1
davidgravemaker
Waarom zou Ajax dat doen? Toch prettig om brede selectie te houden?
1 -1
ram
Als je zo gaat redeneren kan Ajax net zo goed mij contracteren voor het middenveld...

Dan heb je een bredere selectie, wat meer lengte op het middenveld én ik eis niet veel salaris. Voor een ton per jaar en kilometervergoeding ben ik happy.

Verder voeg ik voetballend weinig toe hoor, maar daar gaat het natuurlijk niet om! Het gaat erom dat we een brede selectie hebben.
0 -2
davidgravemaker
Je snapt toch wel wat ik bedoel wijsneus? Ik zou jou idd geen minuten laten maken als er een aantal geschorst of geblesseerd zijn, maar Magallan wel.
2 -1
ram
Wijsneus? Nou nou... Jij bent degene die rare dingen zegt.

Hoe overbodig is het om posities zesdubbel bezet te hebben. Kom op man. Kijk even naar de selectie. En denk eens aan de kosten van een enorme selectie. Je kunt mij wel 'wijsneus' noemen maar jouw post is waanzin.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Zonder Magallan heb je achterin ook gewoon dubbele bezetting.

Lijkt me dus vrij overbodig, denk dat hij bij Ajax 0 minuten gaat maken dit seizoen.
1 -1
Ozymandias
Waarom zou Ajax hem niet laten gaan? Met Blind, Veltman, Álvarez, Martínez en Schuurs hebben ze vijf betere opties voor centraal achterin.
2 -1
Jan Doedel
Nooit moeten laten gaan, zeer bruikbare speler!
2 -6
ambtenaar
Denken ze bij Ajax en Sevilla anders over.....
2 -3
WouterBerg83
Weet ik niet, is hij beter dan een Martinez of Blind?
1 0
Ozymandias
Ik vind Blind en Martínez zowel verdedigend als opbouwend beide (veel) beter dan Wöber.
5 0
LeslyDeSa
Maar Wober is wel beter dan Pierie en Magallan.
0 0